Jump to content

acpronk

Members
 • Content Count

  539
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by acpronk

 1. Niet echt binnenkort, pas over 4 weken is het Pasen.
 2. Maart is zeker een goede maand, daarom laat ik ze ook half maart bezorgen (en april heb ik geen tijd...) Mei is dan weer te laat voor frigo planten, dan heb je te veel overlap tussen de junidragers en doordragers.
 3. Als je genoeg voeding en water geeft, dan kunnen 6 planten per bak ook. Daar is een speciaal topic voor, iets van aardbeien in bato bakken (zit nu in tapatalk, kan dus even niet opzoeken, maar je kunt de zoekfunctie gebruiken). Een extra laag zou ik niet doen. Dan heb je te weinig licht en ruimte.
 4. @Mellie nee joh, was als grapje bedoeld. Maar emoji laat grof taalgebruik zien.
 5. Gisteren en vandaag alle onderstammen op kale wortel opgepot. Sommigen kregen alweer nieuwe wortels. Ik gebruik tapatalk en zie de emoji's wel, maar kan me voorstellen dat ze gecensureerd worden want hele nette emoji's zijn het niet... (Lees: grof taalgebruik)
 6. De Spaanse peper van de supermarkt is ook goed te eten. Alleen vorig jaar gemerkt dat ze niet allemaal even pittig zijn
 7. De laatste kruiwagens compost naar mijn tuintje gebracht, bleken het er toch nog 9 te zijn..
 8. 3 kuub compost geleverd gekregen, en met een kruiwagen naar mijn tuintje gebracht, althans geprobeerd want ik ben nog niet klaar. Was denk ik een kleine 5 uur bezig. Mijn tuintje ligt helemaal achterin het complex, wat meer dan 100 meter lopen elke keer. Mijn polsbandje zegt dat ik al meer dan 18.000 stappen heb gezet.
 9. Je zou het bij aatreeshop.nl kunnen proberen. Op hun website hebben ze die peer op Kwee A en op zaailing. Ze verkopen ook losse meidoorn onderstammen, dus wellicht ook die peer op meidoorn.
 10. Als er wit poeder of pluis onder zit, moet je extra oppassen. Dat zijn dan de eitjes of babies. En die wil je ook weg hebben.
 11. Verder gegaan met het maken van de verhoogde bakken.
 12. Vandaag wezen kijken. Een plant ook ongeveer zo ver, van de andere 10 planten beginnen de knoppen net te zwellen
 13. Is het niet een beetje vroeg voor courgette en pompoen? Iets van 2 maanden ofzo? Dacht dat april daar beter voor was?
 14. Sla is een lichtkiemer, die moet je niet met te veel aarde bedekken. Wat dat het misschien?
 15. Je kunt ze nu al bestellen voor levering maart ofzo. April kan ook, maar dan heb ik geen tijd.
 16. Mijn Stevia die ik een tijdje geleden, dacht in december, naar binnen heb gehaald is lekker aan het bloeien, en aan de grond komen nieuwe spruiten.
 17. Hoe zetten jullie de zoete aardappels in de grond (voor stekken)? Heb op Facebook gezien dat de Zoetewei ze ook plat legt (in 2020), maar Den Oude Kastanje juist rechtop: https://www.facebook.com/1625223034379318/posts/2903972243171051/ Rechtop heeft het voordeel dat je minder plek nodig hebt (scheelt minimaal de helft tot wel 2/3 aan oppervlakte schat ik zo. Nadeel zou kunnen zijn dat je dan minder stekken hebt (oftewel meer zoete aardappels per x aantal stekken). Vorig jaar was mijn eerste jaar, dit jaar probeer ik ze ook rechtop. Heb er toch veel te veel. Heb ook nog 10 stekken besteld bij Den Oude Kastanje, om wat nieuwe soorten te proberen. Heb eigenlijk geen idee welke de tainung 65 is en welke de Erato White (knollen zien er hetzelfde uit, maar blad is wel duidelijk anders). Oranje komt van AH en donkerpaars is Vera.
 18. Dinsdag verwonderd waarom het driebladvetkruid welke ik in november uit de moestuin had uitgegraven en onder de trampoline had gelegd grotendeels of bijna helemaal snot waren geworden (foto 1 en 2), terwijl de in november wortelloze takjes welke ik op en deels in de aarde in de verhoogde border heb gelegd er ongeschonden bij ligt (foto 3). Beide waren met sneeuw bedekt.
 19. Snack paprika's, puntpaprika's, pepers en aubergine gezaaid
 20. acpronk

  Aquaponics

  Aquaponics staat ook nog altijd op mijn wensenlijstje, maar dan niet in Nederland. Zal dan wel pas zijn als ik met pensioen ben... Ik zal de links wel doorlezen, want ben wel benieuwd.
 21. Dit is mijn knoflook bed vanochtend. De donderdag voor de sneeuw was ongeveer de helft al opgekomen, met een paar cm loof. Ben benieuwd hoe het eruit ziet nadat de sneeuw weg is.
 22. acpronk

  Groeilamp

  Ik zou denken dat je wel verschil hebt, want de kap van de propagator reflecteert een deel van het licht. En de condensdruppels maken het licht diffuser. Maar heb je harde of zachte led strips? Ik heb harde led strips in het aquarium, in die aluminium profielen, eerst met die plastic bescherming erop, maar het condens van de kap druppelt er langs en via het plastic erin dus dat ging roesten. Zonder die plastic bescherming over het profiel druppelt er geen water over de leds, en doen ze het al een jaar of 5, maar toch zeker de helft van de leds is inmiddels defect. Doe er niks aan, aquarium gaat naar zwager. En van vergiftiging oid niets gemerkt.
 23. Malwina staat nog niet op de website als voorradig, maar Erwin zei dat ze er al wel zijn. Dus je kunt beter via de mail bestellen. Bij de bestelling kun je opmerkingen doorgeven, maar die komen helaas niet bij hem door. Mijn bestelling voor levering in maart had ik al bijna binnen, omdat hij de opmerking dus niet door kreeg. Plantafstand heb ik geen idee van, ik ga in bakken kweken. Maar uit mijn hoofd dacht ik 50*30cm. Kijk anders even op mooiemoestuin.nl
 24. Dat zou zomaar kunnen, daarom gebruikt Rorror horretjes. Ik blijf stug via de bovenkant water geven... Tenminste, ik heb nu dichte bakjes dus kan nu niet anders.
 25. Diatomee├źn aarde heeft een schurende werking en zorgt ervoor dat de larven kapot gaan. Lavameel heeft ook een schurende werking heb ik gelezen. Maar de werking is (bij beide) alleen als het droog gebruikt wordt, dus een laagje diatomee├źn aarde of lavameel op de potgrond, en water geven via de onderkant. Maar als je alleen water geeft via de onderkant, dan is de bovenlaag nooit nat, en heb je dus sowieso minder last van de rvm.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...