Jump to content

JessicaL

Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JessicaL

 1. Vijf lekkere Iznik snack komkommers. En de plant groeit maar door Er hangen nog zeker 30 vruchten in 2 planten te ontwikkelen en elke dag zie ik weer nieuwe.
 2. @rorror, maken ze binnen in de juiste temperaturen ook vruchten aan? Ik wilde namelijk een aantal planten binnen houden omdat ik buiten de ruimte niet heb en wel mooie vensterbanken op het zuiden met volle zon.
 3. Ja hoor. Staan wel in potten tegen een klimrek, dus niet in de volle grond dus overtollig water kan weg. Bladeren zijn lichtelijk aangevreten door iets, maar er vormen zich sneller nieuwe bladeren als dat zij kunnen eten dus ik laat het even gaan Vandaag weer 5 komkommertjes kunnen plukken. Ik dacht altijd dat je komkommers niet kon overwateren.
 4. Als het ook met honden urine zou werken, laat ik gewoon de reuen even hier in de moestuin onder supervisie en even markeren naast de bakken Maar we hebben hier de gewone huismuis, dus geen idee of dat hetzelfde effect heeft
 5. Dat is precies waar mijn partner hier over klaagt :') die houdt van waterige komkommer. Dus ik verwerk ze nu de salade die toch al wat natter is.
 6. Mijn planten groeien nog goed en de meeste schimmel zit op de stammen en op de stokken waar ze zijn opgebonden. Die heb ik zojuist verwisseld en heb ze verdeeld over 2 staande kassen zodat ze niet meer tegen het plastic aan staan. Daarnaast ook bij allebei het zeil aan de voorkant omhoog gebonden, zo worden ze niet nat in de regen maar kunnen ze wel goed hun vocht kwijt. Het kan dus zijn dat ik ondanks die schimmel toch gewoon gezonde tomaten krijg? Er zitten al bloemetjes in een van de planten die er gezond uitzien.
 7. Ik denk dat ik dit op mijn kastomaten heb, vooral op de Roma. Is hier iets aan te doen? Behalve beter laten drogen? Kan ik dit nog bestrijden?
 8. Mijn komkommerplanten (Iznik F1) zijn op 9 april gezaaid en 2 maanden later zijn ze gigantisch met enorm veel vruchten. Heb ze wel binnen gehouden tot ze ongeveer aan halve meter groot waren. En ze staan in potten en ik heb ze regelmatig verpot maar wortels vanaf gebleven...en blijkbaar was dat heel effectief
 9. Heb twee planten dus dan ga ik eens experimenteren
 10. Voor de mensen die het interessant vinden, de sonar lijkt vooralsnog goed te werken. Ik heb geen vraat meer gezien aan mijn planten sinds de drie dagen dat hij is geïnstalleerd. Kan ook zijn in verband met het andere weer, maar vooralsnog lijkt het hier te werken.
 11. vraagje, moet ik mijn komkommers ook dieven? En zo ja, zijn dit dan die blaadjes die in de oksels bij de vrucht verschijnen?
 12. Zijn er geen wintergroente die je balkon een beetje groen kunnen houden om toch het seizoen wat te verlengen?
 13. Ja mijn tomatenplanten staan verdeeld over volle grond en staande kassen en laatste staan dus in potten. Dus zet ik ook vaak gewoon buiten de kas in de zon en zet ze in regenperiodes en in de avond terug in de staande kas om te beschermen tegen beesten en regen.
 14. Moet ik dit bij de Roma en Marmande ook doen? De hoofdstam is wel ondersteunt
 15. Geweldig Vind het zo fascinerend hoe je elke vierkante cm van je balkon benut om zoveel zelf te kunnen verbouwen.
 16. Afgelopen weken heb ik twee vierkante meter bakken gekocht, omdat het echte moestuin gedeelte in de tuin pas volgend jaar af is. Op die manier kon ik toch wat ruimte creëren voor mijn uit de hand gelopen tijdverdrijf. Twee staande kassen van de Action beschermen nu mijn tomatenplanten en als ze groot genoeg zijn mijn peper en paprika plantjes. De tomaten in de staande kas hebben de eerste bloemen en heb ik al moeten dieven Ondanks het weinige zon lijken vooral de plantjes onder plastic het dus goed te doen. Na een moeizame start zijn de pepers en paprika's ook allemaal verspeend (muv de habanero's maar die doe ik vandaag) en hard aan het groeien in de vensterbank. Een beetje zon de komende dagen zou echter wel wenselijk zijn want ze staan al een paar dagen stil nu de zon niet meer lekker schijnt. De Iznik komkommer planten gaan als een idioot. Heb ze vandaag aan het klimrek gezet want ze vielen bijna om in de wind want mijn stokjes waren niet meer lang / stevig genoeg voor de plant. Gezaaid op 9 april en nu al zulke planten met al mooie vruchten eraan Dat geeft de beginnende tuinierder moed. Toch gaat niet alles zonder problemen. Van een aantal planten in de bakken zijn de onderste takken kaalgevreten, ook van mijn Tiny Tim in de staande kas. Ik ben er redelijk zeker van dat het muisjes zijn en aangezien die gewoon graven, heeft een afzetting volgens mij niet zo veel nut. Ze komen dus zelfs in de plastic kas... Dus vandaag arriveert mijn muizenverjager. Een sonar variant aangezien ik met een kruipende peuter en 4 honden gif en vallen een zeer slecht plan vind. Baadt het niet, dan ben ik 20 euro lichter, maar ik kan het tenminste proberen.
 17. Deze aardbeien had ik begin april gezaaid toen ik nog wist dat je beter kon kopen dan zelf zaaien. Aangezien er zaailingen kwamen, heb ik ze toch maar geprobeerd op te kweken. Het zijn kleine plantjes nu, maar ik vermoed dat ze volgend jaar toch wel vruchten gaan geven mits ik ze goed in de gaten blijf houden. Ik ben benieuwd Ik heb er vier buiten in de volle grond en nog 3 in P9 potjes binnen in de vensterbank omdat ik twee weken geleden niet zeker wist of deze plantjes gingen aanslaan, dus durfde niet alles al uit te planten. Ik denk nu dat de andere drie ook maar naar buiten gaan
 18. Zo staat de grootste vrucht er nu bij, aan elke plant heb ik wel een tiental vruchtjes hangen en ongeveer net zoveel beginnen van vruchtjes. Notitie aan mezelf; volgend jaar is 1 groot laten worden voldoende 😜 De plant is pas 9 april voorgezaaid binnen en 2 maanden later is het al dit Super soort voor mij als beginneling om gemotiveerd te blijven.
 19. Vraag even voor de zekerheid he, want ik heb net mijn tomaten gediefd, maar ik had eerder begrepen dat de Tiny Tim een struiktomaat is en deze niet gediefd moet worden. Klopt dit? De Roma en de Marmande heb ik braaf gediefd. In alle planten in de staande kas beginnen de eerste bloemetjes te komen. Ook bij de volle grond planten vormen zich bloemen maar die plantjes zijn nog aanzienlijk kleiner dan de planten in de potten. Bijzonder, had altijd gedacht dat het andersom zou zijn.
 20. Jup Iznik F1 verwacht volgende week de eerste te plukken want ze gaan heel hard nu. Vandaag klimrek installeren want een was al bijna omgewaaid deze week Maar klimrek lag nog bij schoonmoeder...dus gisteren even snel opgehaald.
 21. Maar als je er gaas overheen spant, kunnen de planten dan nog groeien? Of gewoon lichtjes erover draperen? Wat voor gaas beste te gebruiken?
 22. Ja ik heb dat idem met de honden ... hoewel ik die natuurlijk in de nacht niet in de tuin zitten en overdag komen de muizen niet
 23. Heb je tips? Wat eromheen te zetten?
×
×
 • Create New...