Jump to content

Essie28

Members
 • Posts

  186
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Essie28

 1. Kom je toevallig wel eens in zuid-Holland? Ik zou zo graag eens kweeperengelei willen maken. Ik heb alleen geen stoofperenboom helaas.
 2. Zit hier ook een kraantje op en hoe zit dat met garantie? Er zijn zoveel verschillende soorten weck ketels en ik heb 0% ervaring dus vind het erg lastig te kiezen.
 3. Ja toen ik dit stuurde dacht ik al wel dat ik zo'n antwoord zou krijgen maar ja ik dacht ik probeer het toch. Vaak krijg ik dan ook nog wel eens een goede tip waar ze goedkoop te koop zijn.
 4. Voor het maken van verhoogde bedden in onze moestuin zijn we op zoek naar houten planken. En voor de koude kas zijn we op zoek naar ruiten. Heeft iemand nog iets liggen wat we mogen hebben/overnemen?
 5. Dat is een goede vraag Jorieke! Ik denk de zaadjes biologische aangezien mijn grond ook nog niet 100% biologisch is.
 6. Ik ben op zoek naar biologische citroentijm. Zaadjes of plantje. Weet iemand hoe ik hier aan kan komen?
 7. Lekker! Welk recept heb je voor de chutney gebruikt?
 8. Wat voor eentje en heb je er misschien een foto van?
 9. Ik dacht hier wel eens ergens een link te hebben gezien naar websites voor kassen. Ik kan hem alleen niet meer vinden. We willen een kas gaan kopen voor de tuin van ongeveer 3 bij 2 en dan minstens 2 meter 5 hoog(moet nog even goed opmeten) maar aangezien we de moestuin net hebben, hebben we al genoeg uitgavens. Weten jullie een website waar je goede betaalbare kassen kunt kan kopen.
 10. Ja ophoging inderdaad. We moeten wat bomen en struiken en gras verwijderen. Maar ik wil ook gewoon wat verse grond. Ik weet niet wat de man voor ons erin gegooid heeft. Was een man van 80/85. Ik vond wel iets van ecostyle, daar ben ik wel blij mee.
 11. Wij hebben sinds zondag onze eigen volkstuin. Nu moeten we daar veel tuinaarde in gooien. We willen graag zoveel mogelijk biologische spullen gebruiken. Weten jullie een adres in zuid Holland waar je voordelig een grote hoeveelheid biologische tuinaarde kunt bestellen. Allemaal losse zakken kopen wordt toch best heel prijzig.
 12. Ja geweldig! Er moet veel gedaan worden maar het is echt een mooi plekje. We zijn er zo blij mee. Leuk tuinhuisje en in totaal 202 m² grond. Eindelijk mijn eigen moestuin. Was best wel een beetje een droom van mij.
 13. Dank jullie wel! Mijn man en ik gaan het zo even rustig doorlezen voor we erheen gaan.
 14. Hallo, Tot nu toe heb ik in mijn achtertuin kleinschalig wat groente geteeld. Dus nog weinig ervaring. Vanmiddag werden we gebeld door de volkstuinvereniging dat we naar een tuin mogen gaan kijken. Ik zou graag wat tips willen hebben waar we op moeten letten. Het is waarschijnlijk een stuk grond van 200/300 m2 met een tuinhuis erop (die moeten we kopen).
 15. Heb je toevallig ook een recept voor chudney van die gewone oranje pompoen? Ik wil daar zo graag een keer iets van maken. Ben zo gek op pompoensmaak.
 16. Welke wintergroente kan je nu nog kleinschalig zaaien? Zijn er winterwortels of pastinaak wat nu nog de grond in kan?
 17. Ik heb in de voortuin een kruidenspiraal en wil graag wat kruiden in olijfolie zetten om later te kunnen gebruiken voor het bakken van aardappeltjes of eventueel voor (rug)massages. Staan hier ergens op het forum hier al recepten voor? Ik kan het zo snel niet vinden.
 18. Welke hoeveelheden hou je nu aan? Ok heb altijd ruzie met de hoeveelheid water. Heb je ook een foto gemaakt?
 19. Dank jullie wel voor alle info! Ik ga ze vanmiddag in de grond steken.
 20. Het zou dan wel in de volle grond zijn hoor. Ik verwoorde mezelf niet goed denk ik. Het is dan in de volle aarde met een stenen rand eromheen. Maar misschien heb je wel gelijk. Is het niet handig met al die wortels. Zou het ook in een grote pot kunnen? Dat had mijn schoonmoeder gelezen in de smaakmakend. Hebben jullie daar ervaring mee? Gewoon om eens te proberen.
×
×
 • Create New...