Jump to content

Jorg

Moderators
 • Posts

  4,508
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorg

 1. @HuubvG Dankjewel voor de organisatie van deze teeltwedstrijd! Goede begeleiding en een geslaagde keuze van wedstrijd groente! Dank! We zijn nog op zoek naar iemand die de teeltwedstrijd van 2023 wil organiseren. Als er een lid is die dat leuk lijkt om te doen (is het ook ), stuur mij daneen berichtje
 2. Meeldauw slaat hier toe, gaat geen langere inzending van mij meer komen vermoed ik.
 3. 35,4 cm buiten (werd alleen nog maar dikker, niet meer langer)
 4. - Een zelfde bed links van dit bed. Zelfde verhaal. - Kleigrond. Vorig jaar bemest met organische mest. - Dit is eigenlijk al van het begin dat ik de tuin heb, 2018. Planten overleven op die plek en gaan dan dood. Sympthonen zijn bruine bladranden. - Ik vermoed zelf ook een bodemschimmel. Ik probeer volgend jaar een nieuwe plek (of als ik stekjes van de buren kan krijgen dit jaar nog), kijken of dat helpt.
 5. Jorg

  Begin april 2022

  Ik heb eigenlijk vooral de standaard rassen staan: CORNO DI TORO ROSSO Yolo wonder GOLDEN CAL.WONDER Doen het goed buiten. Buiten zet ik ze wat dichter op elkaar. Dat doe ik omdat de planten elkaar dan ook steun geven en ik niet overal een stok bij moet zetten. Oogst is prima per plant. Denk 10-15 cm tussen de planten en 20-25 cm tussen de rijen.
 6. Jorg

  Begin april 2022

  Jawel, maar ik probeer ze in toom te houden 😃
 7. Ik heb al 3-4 jaar het probleem dat de frambozen dood gaan op dezelfde plek. Wat kan dat zijn, een schimmel in de grond? Vorig jaar heb ik begin van het jaar stekjes gehad van de buren, nadat de planten eerder dood waren gegaan. Die stekjes hebben het precies een jaar vol gehouden. Sommige liepen nog uit begin dit jaar, maar zijn inmiddels dood of gaan dood (bruine bladranden). Ook twee nieuwe planten (gekocht bij een bouwmarkt) vlak naast dit bed, zelfde verhaal. Niet gemest of gestrooid. Ook geen compost. Wel gesnoeide frambozen op die plek klein geknipt en op de grond gegooid. Wat zou de oorzaak kunnen zijn van frambozen die steeds dood gaan?
 8. Jorg

  Begin april 2022

  Tijd voor weer eens wat foto's Ik heb de rode bessen struiken meer ruimte gegeven (verzet). Op een bed waar de aardbeien stonden heb ik stekjes gezet van de rode bessen. Aardbeienplanten waren helemaal ondergraven / kapot door woelmuizen/ratten. Die plaag is nog steeds aanwezig helaas. Onder de bessen laat ik gras groeien. Oogt nu nog wat rommelig. De frambozen gaan keer op keer dood op deze plek. Vorig jaar ging het een jaartje goed met stekjes van de buren. Maar inmiddels dood. Wat zou dat kunnen zijn? Een schimmel in de grond? Hoge grondwaterstand? (dan zouden andere planten daar ook last van moeten hebben, wat niet zo is). Pompoen bedden Paprika's Kolen Aardappels (gezet rond 9 april) Wedstrijd komkommer Prei, bonenstokken (bonen zijn 14 mei gezaaid thuis in potjes en worden volgende week gepland) en knolselderij. Druiven worden ook eindelijk wakker. Regen was hard nodig gisteren en vandaag. Ik verwacht morgen op de tuin een behoorlijke groeispurt te zien van alles, inclusief onkruid. Dan ook tijd om te zaaien (wortel, bieten, pastinaak).
 9. Meer informatie en aanmelden:
 10. Jorg

  Werk weekend.

  Top, goed bezig daar!
 11. until
  Meer informatie, aanmelden, route en ruillijsten: https://www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/
 12. Jorg

  Tips & Tricks

  Info over inklaringskosten/BTW bestelling China verplaatst naar:
 13. Klopt en oude gebruikersnaam ook gevonden, maar de vraag is of Marinke dat wil en niet gewoon met een schone account wil beginnen.
 14. Ga ik naar kijken dit weekend, is taptalk die deze popup aanmaakt.
 15. @donaldkdat ken ik zelf alleen van een loganberry / tayberry (kruising framboos/braam).
 16. Ik zie dat er een update is van de plugin (aan de kant van de forum software). Ik ga die uiterlijk volgend weekend doorvoeren.
 17. Ik heb nog 2 kanshebbers staan. Deze is in de pan beland. Ging nog net… Gewicht 692 g (camera glas is kapot en dus wazig, grote foto beschikbaar voor spelleider 👍).
×
×
 • Create New...