Jump to content

Jorg

Moderators
 • Posts

  4,442
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorg

 1. Dankjewel Loes, heel erg fijn dit! Helaas zie ik die optie niet meer in het instellingen lijstje (streams) staan. Ga het in ieder geval even na bij de softwareleverancier.
 2. @[email protected] Was dat bij de vorige layout ook zo? Vaag staat mij bij dat we dat toen hebben laten wijzigen, maar zeker weet ik het niet meer. Kan het ook niet direct terugvinden. Verder blij met deze software, dat er standaard ook veel individueel aanpasbaar is. Dank voor het uitzoeken en proberen rorror en loes.
 3. Dank voor deze check Loes. Ik zie ze inderdaad ook als moderator, maar mooi dat je dat bij anderen dus niet ziet Dank voor alle reacties tot nu toe, in het 2e bericht heb ik ze bij elkaar gezet.
 4. Reserveren voor samenvatting feedback / issues Layout Recente berichten zijn niet meer vetgedrukt Link moestuinseizoen gaat naar laatste reply (was in oude versie ook al). Moet naar post gaan. aantal posts in k in plaats van volledig uitgeschreven Lettertype te klein / grijs (start nieuw topic, homepage) - slecht leesbaar Recente bericht gaat niet naar laatst geposte bericht @naam is zwart, leidt af. Vorige layout was dit alleen groene tekst. groene ballon met witte tekst Niet alle nieuwe woorden zijn vertaald. Weergave breadcrumb balk is anders dan op oude forum (mobiel) - kost ruimte Uitlijning titel / h1 op mobiel te dicht bij rand Op homepage staat in bruin NIEW in plaats van NIEUW bij nieuwe berichten Functies/technisch Waarschuwingen en badges meldingen worden standaard getoond, ondanks dat functie uit staat. Wijzig knop is niet meer direct beschikbaar maar zit achter drop down menu. Pages functie nalopen
 5. Vandaag heeft het forum een grote software update gehad. Hierin zitten veel verborgen optimalisaties (snelheid, spam bescherming, etc.) en een aantal nieuwe functies. Die nieuwe functies heb ik nu zoveel als mogelijk uitgezet, omdat we daar de meerwaarde nog van moeten onderzoeken voor het moestuinforum. Omdat het een grote software update betrof, moest ook de lay-out op onderdelen aangepast worden. Voor 95% is alles van de oude lay-out overgenomen, maar hier en daar zijn er wat wijzigingen ten opzichte van vorige versie. Oproep: Mis je een functie die in de vorige software versie zat? Of zie je ergens foutmeldingen? Laat het hieronder weten. Loop je tegen een lay-out issue aan (niet mooi, niet handig, was op oude forum anders), laat het hieronder weten. Ik heb nog een ronde met de designer voor het verwerken van feedback.
 6. Jorg

  Update juli 2021

  Sinds het voorjaar hebben we op de volkstuin last van een woelratten plaag. Overal zitten gangen en gaten. Inmiddels heb ik wel gezien dat kleine plantjes het niet overleven, grotere planten groeien nog wel door. Zo sneuvelde de helft van de koolplanten na uitplant, maar bijv. de rode kool die er nu staat en helemaal ondergraven is groeit nog wel prima door. Heel vervelend is dat je niks kunt zaaien. Wortels en bietjes al 2x gezaaid. Diezelfde dag weten ze die bedden te vinden. Ik heb in het voorjaar wel twee vallen gekocht, maar met weinig succes. In al die tijd slechts 1 woelrat te pakken gehad (die niet met zijn kop maar met zijn achterlijf in de val zat???). Van die geluidsapparaatjes maken te veel lawaai voor de tuinders, dus die mogen niet. Gif is wel iets wat ik overweeg... Maar dat zouden we collectief op heel het complex moeten doen. Goed, het staat er verder nog wel oke bij (maar alles is wel ondergraven), dus het is meer vervelend dan dat ik echt mag klagen 👍 . Alles wat ik dit jaar wou zaaien/planten staat er in, behalve de bietjes en wortels. Kweekgras tussen de uien de laatste maand niet meer bijgehouden in afwachting van de oogst. Maar die laat zo te zien nog even op zicht wachten (prima). Voor het eerst in mijn jaren moestuinieren heb ik dit jaar colorado kevers in de aardappels gehad. Vieze beesten die larven, maar redelijk goed te bestrijden door ze weg te tikken. 2x gedaan, daarna was het klaar. Helaas stonden andere tuinen op het complex er slechter (onderhouden) bij, dus het zal een plaag worden die elk jaar terugkeert. Pompoen en paprika's groeien hard. Het weer van de afgelopen maand was perfect (voldoende vocht en warmte). Van de pompoenen die aan de plant hangen hebben de woelratten een hapje genomen. Je zou toch zeggen dat als ze er een niet lekker vinden ze wel zo slim zouden zijn dat de andere ook niet lekker zijn... 😄 Mooi is ook het verschil in het paprikaveld. De eerste helft is als jong plantgoed ondergraven geweest door de woelmuizen. Achterin zaten ze toen nog niet. Duidelijk verschil in groei te zien, verder zijn het wel mooie planten. Hopelijk krijgen we geen periode van droogte, want dan gaan de ondergraven planten waarschijnlijk wel last krijgen. Laatste foto toont de bedden waar de bieten en wortels moesten komen. Vorige week opnieuw gezaaid. Inmiddels weer helemaal ondergraven en meeste zaden/zaailingen zijn weg.
 7. Hier groeien ze ook rustig verder. 2 van de 8 gesneuveld aan de woelrattenplaag. Geen idee of ze van onder nog aan de wortels wordt geknaagd, maar so far so good.
 8. Je hebt in het jaar van zaaien mooie uien, bijna net zo groot als bij plantuitjes. Wel op tijd zaaien. Uien kunnen nog behoorlijk in formaat/gewicht toenemen in de laatste periode, dus niet rooien als loof nog groen is, gewoon wachten tot het loof gaat vallen / geel wordt en dan rooien.
 9. Mooi die steun voor de paprika’s! Ik doe het met touw maar is niet zo effectief als hard materiaal.
 10. In mijn vorige tuin had ik een aantal bramen geleid tegen draden (tussen 3 palen). Gaf een mooie dichte haag en veel bramen. In de winter geen blad. Wel makkelijk onderhouden (afgedragen takken afsnoeien, nieuwe takken aanbinden aan de draden). Dit is niet de beste foto, maar dit is wat ik zo snel nog even terug kon vinden:
 11. Dit bedrijf is het afgelopen jaren actief geweest onder meerdere accounts, is meerdere malen gewaarschuwd en blijft vooral posten om producten te promoten. Passende maatregelen zijn nu genomen. Graag weer on-topic
 12. Dus dan zijn er ook mogelijkheden bij zelfoogst tuinen of direct bij een boer aankloppen om iets vers van het land te halen in te vriezen? En diepvriesgroenten uit supermarkt zijn - dat wordt in ieder geval wel overal gecommuniceerd - ook redelijk snel verwerkt (doperwten zeker, spinazie ook).
 13. Gaatjes zijn geen probleem. Ziet er op zich verder goed uit, alleen de stelen zijn misschien wat lang maar de foto kan dat vertekenen. Staan ze er al lang? Zelf gezaaid? Binnen? Met wat bemest?
 14. Wat mij betreft wel!!
 15. Leuk om te lezen appelvrouw, het forum heeft dus echt wat gebracht! Dank voor je aanbod, kom ik op terug!
 16. Wellicht een beetje saaie post, maar de tuin ligt er klaar voor. Volgend weekend worden de zaaiuien en plantuien geplant, gaan de aardappels de grond in en krijgen de gezaaide kolen hun plekje in de volle grond. Verder staan hier binnen de paprika's, pepers en knolselderij lekker te groeien.
 17. Elke dag sproeien klinkt wel als te nat. Zaaien in lichtvochtige zaai/stekgrond of potgrond, afdekken met deksel of folie en geen water meer geven. Door afdekken / folie van de licht voichte grond ontstaat er een hoge luchtvochtigheid in het bakje, ideaal voor zaden om te ontkiemen.
 18. Te druk, servercapaciteit moet omhoog 💸🙂 (maar piek zit hem vooral in deze eerste maanden tot begin zomer, daarna prima)
 19. Het voordeel van deze methode is naar mijn idee vooral dat je voorkomt dat je kurkwortel en andere schimmelziekten gaat opbouwen in de grond, waar je na enkele jaren telen tomaten telen op dezelfde grond zonder wisselteelt gegarandeerd last kan krijgt. Op het vlak van bemesting en bewateren herken ik de voordelen niet tov gewoon planten die vrij kunnen wortelen. Helaas moest ik deze methode toepassen in mijn vorige volkstuin, daar had ik na verloop van tijd last van kurkwortel en steeds minder opbrengst tomaten.
 20. Ik heb met mijn nieuwe tuin ook geen kas meer. In jouw geval zou ik ze eerst binnen zaaien en na een maandje, zo rond februari naar de koude bak verplaatsen. Binnen wel zo licht mogelijk wegzetten uiteraard, want met de hoge binnen temperatuur groeien ze hard.
 21. In het najaar als de grond nog warm is of in het voorjaar als de grond weer een beetje is opgewarmd.
×
×
 • Create New...