Jump to content

Beukwood

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Beukwood

 1. Beukwood

  Fotoupdate

  Haha helemaal mee eens appelvrouw maar na 2 jaar ga je zelfs het worteldoek dusdanig waarderen dat je er de schoonheid van inziet ik doe nu 1x in de 3 tot 4 weken half uurtje Onkruid plukken en dan kan ik er weer een maand tegenaan totaal 125 m2
 2. Beukwood

  Tomaten op water

  Goed bezig! Ik houd ervan! Wat gebruik je als voedingscomponenten?
 3. Ook Broccoli groeit in principe vanzelf maar wordt al snel 30x 30 cm groot dus heeft wel ruimte nodig om te groeien. Daarnaast zijn koolsoorten wat gevoeliger voor ongedierte zoals koolwitjes en de koolvlieg.
 4. Beukwood

  Actie

  Lijkt een vruchtbaar jaar te worden
 5. Rorror kan het weten hij is de Paprika/Peperexpert. Wat ben je van plan met de Broccoli? In de pot opgroeien tot hij groot is? Als dat het geval is zou ik alle kleine plantjes weghalen en de grootste 2 of 3 laten staan.
 6. Beukwood

  9-5-2020

  Ziet er allemaal erg gezond en sterk uit! Goed bezig
 7. De laatste dagen lekker bezig geweest in de tuin. Ik had niet gedacht dat ik het ooit kon zeggen maar ik lijk echt op dit moment onkruidvrij te zijn. Eerste radijsjes van het seizoen geoogst: Na de eerste test in de kas gaan nu langzaamaan ook de andere planten van mijn zolder naar de tuin. Zie hoe slecht het wortelgestel ontwikkeld is maar toch geen verkeerde paprikaplant De draden zijn al gespannen voor als de planten ondersteuning nodig hebben... ja ja ook ik leer van metershoge planten die vorig jaar door hun gewicht omknakten! Ik kon wel janken. Worteltjes zijn gezaaid (niks te zien natuurlijk :p) Knoflook linksonderaan in de foto te zien! Benieuwd of deze echt bollen gaan opleveren. En de voorbereidingen voor de bonen zijn alvast getroffen.
 8. Mijn eerste officiële inzending: 12.5 cm
 9. Thanks rorror! Heel leerzaam om te lezen! Je hebt me enthousiast gemaakt!
 10. Mooi dat je bonsai er weer zo goed bovenop is gekomen en wat een mooie plant is het zeg! Lastig om hem in deze vorm te houden? Moet je ook de wortels enzo met regelmaat kammen en vernieuwen om hem in deze staat te houden of is dit makkelijker zo?
 11. Een snelle update van hoe het er hier aan toe gaat in de tuin: overzicht: Bloemkool en broccoli zijn aangeslagen van de eerste Zaaireeks en inmiddels staan 50 plantjes venkel, koolrabi, gele witte en romanesco bloemkooL onder antiinsectengaas (op 3 tijdstippen gezaaid over 2 maanden verspreid) Rettich boven de grond: en sla en andijvie zijn bijna oogstjaar. Hier het aardappelveld. Grotendeels alles boven de grond. de aardbeitjes en in het midden de doperwten. de uien: De eerste planten van zolder zijn ook ongeveer 2 weken geleden in het hydroponicssysteem gezet en hebben het overleefd! Na deze koudegolf gaan de andere plantjes er ook heen. (Mijn theorie is dat de 300 liter verwarmd water in de kas ook eventuele vorst aan de grond tegengaan) Hier gele en rode California wonder paprika. Rode puntpaprika. Sweet chocolate paprika, Serrano peper en 2 soorten tomaten te zien. Niet te vergeten in het midden 1 van de 5 wedstrijdpepers! Plantjes op zolder die staan te wachten: zoals je ziet staat het vol (en zie mijn rode paprika’s hangen rechts) Verder druk bezig geweest met mijn sproeisysteem. Bijna alle 650 sproeikopjes geïnstalleerd en ondertussen wordt er thuis hard gewerkt aan de hardware! Wel vervelend dat er ondertussen een saboteur bezig is...
 12. Beukwood

  Zolderupdate

  Ik was ook verbaasd toen ik me ervoor aan het oriënteren was. Heb Creality Ender 3 en die heeft 150 euro gekost en doet het echt prima.
 13. Beukwood

  Zolderupdate

  Uiteraard Printen van alle onderdelen kost ongeveer een week per huisje... Totaal 4 huisjes nodig dus mijn printer draait nog wel even
 14. Beukwood

  Zolderupdate

  Na een weekje weinig aandacht aan de zolder besteed te hebben was het weer tijd voor een snoeisessie. Voor: Paprikaplanten en tomatenplanten liepen dwars door elkaar heen. Uiteindelijk dit weggesnoeid en een aantal tomatenuitlopers bewaard in de hoop deze uit te kunnen laten groeien als nieuwe tomatenplanten voor de broeikas. Hoop overtollige paprika’s weggesnoeid in de hoop de grotere jongens over te houden: daarnaast in de bakken zoveel mogelijk bloemen geprobeerd te bevruchten om de groei eruit te halen. Ze moeten hier nog een week of 2 staan en er is niet veel ruimte: leuk detail.. die 2 komkommerblaadjes in het midden van de bak begint weer te groeien! Was stek van de hoornkomkommer die ik had weggehaald en die slaat nu weer aan. Verder druk bezig mijn sproeisysteem in elkaar te zetten. Om een idee te geven: deze onderdelen samen met nog 150 stroomdraadjes leveren de huisjes op die de boel sproeien.
 15. Zien er goed uit hoor huubvg! Die gaan het zeker overleven! Trage start maar wie weet wel een fantastisch wortelgestel en de basis voor de winst aan het einde! ik moet zeggen dat ik ook 2 jongens had die traag op gang kwamen maar nu alweer helemaal bijgegroeid zijn. Dit is 1 van mijn 5 planten... niet te doen al die bloemetjes weghalen! 😛 Helaas is de allereerste peper bij mij 12 cm en de groei lijkt eruit te zijn... nu nieuwe geheime tactiek om wel wat grotere te gaan kweken!
 16. Beukwood

  Sectie aardappelen

  Wat goed! Dus je hebt je aardappels gewoon echt midden in de winter geteeld?! Nog een bepaald ras? Ben benieuwd naar de opbrengst!
 17. Hi Sjoerd, mijn broeikas is in hydroponicsstijl en hier draaide alles vorig jaar op een 20watt zonnepaneeltje, 8 Ah accu en arduino met 2 watt 12volt pompjes hierop aangesloten. De grootste uitdaging was de arduinochip energiezuinig te krijgen om de nacht te overbruggen. ik kan je vertellen dat in de maanden mei tot september je zonder problemen overdag voldoende stroom genereert om je pompje te gebruiken zolang je iets van een accu hebt. Ik zet op dit moment weleens de pompjes 2 uur aan om al mijn reservoirs te vullen en dan is de accu nog steeds vol genoeg. Ook in jouw situatie denk ik dat je met 10Ah accu al een eind zou moeten komen maar Af en toe beperkt wordt door je opslagcapaciteit. Wil je niet door je accu beperkt worden, s nachts water geven of juist in maart, april, oktober dan zou ik meer naar 20+ Ah kijken.
 18. Mooi sterk struikje hoor!
 19. De laatste dagen vrij genomen om vol van het mooie weer te kunnen genieten. In de broeikas het watervat zandvrij gemaakt, overblijfselen van de planten van vorig jaar uit de buizen verwijderd, staalkabels gespannen en de zonnepaneeltjes/conventors getest. op de tuin zelf 400 sproeikopjes geïnstalleerd en de slangetjes aangesloten. Ging not sneller dan verwacht... alleen nog wachten op de elektronicahuisjes en dan kan de boel werkend gemaakt worden. ook het antiinsektenkooitje weer op zijn plek gezet. 1 van de 4 elektronicahuisjes is af en ziet er klaar nu zo uit: Verder bosui, rucola, veldsla, snijbiet, aardpeer, aardappels en uien in de grond gezet.
 20. Dankje Rorror maar mijn paprika's kunnen groter hoor Vorig jaar had ik ze gewoon winkelformaat! Zou idd kunnen dat een rups ofzo ergens zit. De plastic zaaitrays kwamen uit de schuur waar misschien de insect zich verscholen heeft. Tot dusver geen nieuwe vraatsporen gezien gelukkig! Laten we hopen dat hij wegblijft! Oeh koolwitjes zijn ook niet mijn vrienden
 21. Vandaag zoals vanouds weer even de plantjes water gegeven en de eerste mini paprika’s geoogst.. Ik zag echter iets... Mijn zaailingen worden door iets opgegeten!!!! Ik heb onverwachtse bewoners op zolder... (nu ik erover nadenk dacht ik al 3 dagen steeds zelf plantjes te beschadigen zoals de net ontkiemende doperwten die ik dan met een gebroken steel aantrof of een omgeknakt komkommerplantje) Hebben jullie enig idee of ik op jacht moet naar een muis of dat er een slakje de boosdoener kan zijn?
 22. Beukwood

  Klaar!

  Mooi bouwwerk!
 23. Ja ze krijgen meer dan genoeg licht dus hebben gewoon de smaak die je verwacht van de eigen kweek! Dit ras heeft alleen wel fragiele schil dus ze knallen bijna spontaan uit elkaar.. Nou ik was in eerste instantie verbaasd dat de groei van jouw wedstrijdpepers voor liep op die van mij maar ik denk dat nu het voordeel van hydroponics naar voren komt... (oneerlijke strijd) 1 van mijn wedstrijdpepers is nu Zelfs ongeveer 40 cm hoog en moet ik qua bloemen even flink snoeien nu. Thanks voor het paprikacompliment!
 24. Tomaten van eigen zolder: Overzicht van de hele zolder: alles voor de tuin begint nu te ontkiemen: Eén van de vijf wedstrijdpeperplanten... maak je maar zorgen henkg want ik vrees dat je 1e plek redelijk makkelijk overgenomen kan worden

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...