Jump to content

TheoHo

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Duiven

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier wordt al flink uit de moestuin gegeten: sla, andijvie, allerlei koolsoorten, courgette, pompoen en zelfs flink wat zonnebloemen. geen idee welk kookboek die slakken hebben.....
 2. TheoHo

  De grote tuin.

  Waarom zou je spitten als je niet op de grond staat? Dat gebeurt in de natuur ook niet. Zag in de groei&bloei leuk artikel over dit onderwerp en advies is - kort gezegd - niet spitten
 3. Zou het geen oplossing kunnen zijn om bessenstruiken en eventueel aardbeien op die plek te telen? Ben niet echt deskundig, maar het meest logisch lijkt mij er planten neer te zetten die van oudsher in het bos voorkomen. Nood, deugd?
 4. TheoHo

  Aarzelend begin

  De zware rivierkleigrond hier in het oosten ligt er prima bij door de regen de afgelopen tijd. Maar door de kou kiemt het allemaal slecht en groeit het nauwelijks. Is dat elders beter? Het voordeel is wel dat er nauwelijks schade is door slakken en ook mijn biervallen vrijwel leeg zijn. Vorig jaar was dat wel anders.
 5. Onze druiven doen het steeds prima, terwijl ik wel snoei, maar nog nooit zwavel gebruikt heb. Omdat Ik niet dun, blijven ze erg klein, maar de vogels - de voornaamste afnemers - klagen daar nooit over. Momenteel heb ik al veel rijpe, zoete druifjes. Omdat je de rank bij een tuincentrum kocht, denk ik dat het in principe een geschikt ras moet zijn. Ook qua bodem zullen er niet heel grote problemen zijn, want druif wortelt heel diep. Misschien gewoon een nieuwe kopen in het na- of voorjaar en daar behalve de wintersnoei en het weghalen van overtollige takken in het voorjaar en de zomer verder eens niks doen. Kijken wat er gebeurt.
 6. Hebben buren op het complex dezelfde klachten? En zijn die gezondheidsproducten op doktersadvies? En ook getest? Je zou de eerste nietbzijn die er ziek van wordt namelijk.
 7. Klopt de titel met de inhoud?
 8. Al enig effect, amrutten? Ik had in het voorjaar erg veel last. Mijn biervallen zaten dagelijks echt vol met tientallen slakken. Of de escargo hielp, blijft onduidelijk. Gezien het feit dat de vallen vol zaten en er ook nog veel planten werden opgevreten, betwijfel ik het wel. Nu heb ik weinig problemen, maar dat kan door de droogte of het eerdere werk komen. Maar bij jou, enig bewijs van het nut? Ik Snap de ratio achter de werkwijze eerlijk gezegd niet, maar dat zegt misschien meer over mij hoor.
 9. Inmiddels zijn we een behoorlijke tijd verder. De kevers heb ik nog steeds een beetje, ondanks enkele ‘knijpexcercities’ per week. Maar de piepers groeien en bloeien door en over een week of wat (begin augustus, na de vakantie) haal ik ze er uit. Heb er wel een goed gevoel bij. Elders op ons complex heeft iemand het op zijn beloop gelaten en dat had hij zo te zien beter niet kunnen doen. Daar is niks van over.
 10. Hoi Mikki, Ik las je post over plantaardige mest en liefde voor de natuur en zo. Toen vroeg ik me af, bestrijd/dood jij ook geen slakken, coloradokevers, luizen etc. Ik gebruik weliswaar geen chemische bestrijdingsmiddelen maar ik grijp bij dat ‘ongedierte’ toch vrij rigoureus in. Jij ook?
 11. Ik moestuinier nu een paar maanden en ik probeer mij manmoedig door de plagen heen te slaan. Eerst de slakken die meer sla, tuinbonen, bleekselderij en bijvoorbeeld basilicum gegeten hebben dan wijzelf, ondanks mijn biervallen en de gestrooide escargokorreltjes. Maar het lijkt enigszins onder controle op dit moment. Maar toen de Coloradokevers. Voor het eerst in de geschiedenis van ons complex (dus al een jaar of dertig) bezoeken ze onze aardappelvelden. Ik knijp, buren spuiten, maar vervelend blijft het. Heeft iemand enig idee waarom de plaag er dit jaar is en hoe ik voorkom er volgend jaar weer last van te krijgen?
 12. TheoHo

  Hallo Bart hier

  Hoi Bart, Nou, jij bent in elk geval een man met een (courgette) hobby . Nog wel een puntje: tenzij de foto met een drone of sateliet is gemaakt, vrees ik dat de plantjes best dicht op elkaar staan. Ik ben bepaald geen kenner, maar Diana - die zelfs een moestuin over haar mooiemoestuin.nl bijhoudt - lijkt dat wel te zijn. Zij schrijft dat 1 plant circa 2 m2 nodig heeft. Komt dat een beetje met jouw bakken overeen groetjes, Theo
 13. TheoHo

  Hallo Bart hier

  Hoi Bart, Welkom! Vraagje: zie ik dat je 11 courgettes hebt gepland? Daar kun je even mee vooruit zeg, een je kennissen en familie etc. ook
 14. TheoHo

  nieuw!

  Mijn eerste klus was het maken van een compostbak (nou ja, wat palen en kippengaas) en daar heb ik een lag paardenmest in gelegd en al wat koffieprut, eierschalen, wcpapierrollen en nog zo wat. Kan ik er ook onkruid (gras) met zaden ingooien of verteert dat niet goed genoeg binnen een jaar? Verder staan er inmiddels de tuinbonen en de aardbeien en het hekwerk voor de peulen en sugar snaps. Die laatsten ben ik thuis maar aan het voorkweken, want het stikt op ons complex van de vogels (bij mijn buurman zaten 10 (tien!) eksters op zijn stukje). Ik ben er niet van overtuigd dat ze de landsgrenzen tussen mij en mijn buurman respecteren dus probeer ik het zo maar.
 15. TheoHo

  nieuw!

  Bedankt allemaal. Jammer genoeg lukt het me niet alle adviezen op te volgen. Bij ons is er inmiddels geen gezamenlijk aankoopbeleid van compost meer jammer genoeg. Hopelijk verandert dat weer; ik begreep dat het tot 2 jaar geleden wel gebeurde. Ook moet ik heel af en toe op de grond staan, bijvoorbeeld om palen te boren voor het gaas van de peulen. Ik sta dan wel op een plank om het gewicht wat te verdelen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...