jootje Geplaatst: 10 september 2013 Share Geplaatst: 10 september 2013 Hoi, Gister bramenjam gemaakt, maar ik vind het nog te vloeibaar. Kan ik daar nog wat mee? Gemaakt met het sap van de bramen en geleisuiker naar verhouding..... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Frans Geplaatst: 10 september 2013 Share Geplaatst: 10 september 2013 Gebruik hem eens in een shake jootje want dan maakt het niet uit of de jam dik of vloeibaar is. Mijn teveel aan jams verbruik ik op deze manier. Magere yoghurt in een blender, naar behoefte eigengemaakte jam erbij en dan even laten draaien. Simpel, maar wel lekker fris en gezond. Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nynkef Geplaatst: 10 september 2013 Share Geplaatst: 10 september 2013 ik meende dat daarom altijd appel toegevoegd wordt, omdat appel veel meer pectine bevat dan bramen en pectine zorgt voor het dikker worden van de jam. Maar deze dunne jam kun je zeker nog gebruiken zoals Frans beschrijft, of als saus bij vanille-ijs Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mijke Geplaatst: 10 september 2013 Share Geplaatst: 10 september 2013 Ik las in een boek over wecken en inmaken het volgende: "Ik zeg nooit dat iets mislukt is. Als de jam te dun is is het saus, als de siroop te stijf is is het gelei!" Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Cupcakeje Geplaatst: 10 september 2013 Share Geplaatst: 10 september 2013 wat raar ik heb ook gewoon het sap van bramen en gelei suiker( speciaal voor half zoet) gebruikt. Mijn jam is wel dik geworden. Ik heb wel 500 gram bramen naar sap gemaakt op 250 gram gelei suiker, is net wat minder bramen dan op het pak staat geloof ik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 10 september 2013 Auteur Share Geplaatst: 10 september 2013 Ik heb het nu terug in de pan gemikt, nog laten doorkoken een poosje. De test gedaan, met druppel op een koud schoteltje, ging goed. Dus als het goed is zou hij nu als het helemaal afgekoeld is een stuk dikker moeten zijn. Had ook een pot jam minder nu. Ik vind te dunne jam zelf niet zo'n punt, ik gebruik zowiezo de meeste jam lekker in de yoghurt of kwark. Maar deze jam is dus voor iemand anders.....gaat tig keer goed, en dan maak je het voor een ander....ggrrrr! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Eveline68 Geplaatst: 10 september 2013 Share Geplaatst: 10 september 2013 Ik heb witte basterd suiker gebruikt voor het maken van bramen jam en moet zeggen dit beviel me heel goed. Van 400 gr bramen en 300 gr suiker. Miss een idee om het eens met basterd suiker te proberen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
weknow Geplaatst: 10 september 2013 Share Geplaatst: 10 september 2013 Bij bramen en ook vlierbessen of zwarte bessen blijft jam makkelijk wat te dun. We lossen dit op door wat ander fruit (bijv. pruim of kruisbes) bij te mengen (ca. 1/3 deel, maar ruime marge). Bij geleisuiker "speciaal" (van Gilze) krijgen we dan bij 1250 gram fruit en 500 gram suiker een goed resultaat. Bovendien vinden we de combinatie wat frisser smaken dan bramen-puur. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erwin1964 Geplaatst: 24 september 2013 Share Geplaatst: 24 september 2013 Pruimen bij je bramenjam gaat inderdaad goed. Ik doe dan altijd half bramen half pruimen. Ik heb dan wel het geluk dat hier veel wilde bramen in de buurt staan en ik drie pruimenbomen heb. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.