RobO Geplaatst: 18 mei 2014 Geplaatst: 18 mei 2014 kan ook(maar is niet helemaal hetzelfde, want in bakpoeder zit nog een beetje zuur om de belletjes in je baksel te krijgen) Quote
jasmin Geplaatst: 18 mei 2014 Geplaatst: 18 mei 2014 Die mix spuiten via een plantenspuit, of met een kwastje aanbrengen? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
MartinH Geplaatst: 18 mei 2014 Auteur Geplaatst: 18 mei 2014 Hier precies hetzelfde. Enorm veel roest. Een Krimpenerwaard probleempje misschien? Overigens vind ik jouw lookjes wel heel dicht gepoot hoor Bit... Bij mij ook roest en vrijwel helemaal geel... dus ook in Brabant Quote mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
Erny Geplaatst: 18 mei 2014 Geplaatst: 18 mei 2014 Ik heb het erop gespoten met een plantenspuit. Iets teveel knoflook om het per stuk met een kwastje te bestrijken... Weet dus nog niet of het werkt... maar vond het het uitproberen wel waard. Over de verwarring tussen soda/bakpoeder/baking soda: Baking soda is niet hetzelfde als bakpoeder. Bakpoeder bevat wel baking soda, maar er is ook een zuur aan toegevoegd. Als daar vocht bij komt gaan die twee een reactie aan. Baking soda is ook iets anders als gewone soda van bijvoorbeeld het merk Driehoek (washing soda). Soda bindt twee keer zoveel zuur als Baking soda en is daardoor een sterkere base. Het is zelfs bijtend en is dus niet uitwisselbaar met baking soda. (Even zoeken op Baking Soda levert een enorme verscheidenheid aan toepassing op...Las zelfs dat je er zoetere tomaten mee kan krijgen door baking soda aan de voet van de plant te strooien... ) Quote
Itoero Geplaatst: 19 mei 2014 Geplaatst: 19 mei 2014 Ik heb al de verroestte en afhangende bladeren verwijderd, met een bio schimmelpapje gesproeid en sindsdien is er geen of nauwelijks nieuwe roest meer gekomen.Alles oogt veel groener en de bladeren staan allemaal fier rechtop. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
appelvrouw Geplaatst: 19 mei 2014 Geplaatst: 19 mei 2014 Wil iemand een een foto maken van dat roest? Ik heb geen idee hoe het eruit ziet. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 19 mei 2014 Geplaatst: 19 mei 2014 (aangepast) Dank je wel Sokrates Hier nog geen roest......voorlopig 19 mei 2014 aangepast door Gast Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 19 mei 2014 Geplaatst: 19 mei 2014 Bij mij zijn ze al bijna helemaal verdroogt, beetje vroeg dit jaar Quote
geedee Geplaatst: 19 mei 2014 Geplaatst: 19 mei 2014 Heb ze gisteren water gegeven, ivm de verwachte hitte en las in ander topic dat de bolletjes ervan gaan dikken kun je misschien ook nog doen?? Quote
appelvrouw Geplaatst: 19 mei 2014 Geplaatst: 19 mei 2014 o, ok dank socrates..heb ik inderdaad niet.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
wouttie75 Geplaatst: 19 mei 2014 Geplaatst: 19 mei 2014 Ik heb nog nooit zulke mooie planten gehad als dit jaar, heb nog niet naar de knollen gekeken maar heb nu al goede hoop. Ik heb mijn beste 2 soorten overgehouden nu voor het 3e jaar en het gaat eigenlijk steeds beter. Sommige hebben de dikte van een goede prei Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !
Missmass Geplaatst: 23 mei 2014 Geplaatst: 23 mei 2014 Mijn knoflook heeft er tot 3 weken terug fantastisch uitgezien, met dikke stengels en het groen fier rechtop. Maar toen kwam er roest op, en vanaf toen begonnen ze er steeds slechter uit te zien. Het leek wel alsof ze oogstklaar waren! Ik heb zojuist een bol opgegraven en wat blijkt: dat zijn ze ook! Hier even een foto van de bol met 6 dikke tenen: Hij hangt nu onder een afdakje te drogen. De overige 9 knoflookplanten heb ik nog even laten zitten, en ik wacht rustig af tot die er net zo slecht uit gaan zien als deze voorganger Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!
geedee Geplaatst: 23 mei 2014 Geplaatst: 23 mei 2014 Ziet er goed uit En jij had ze pas in november gepoot, toch? Quote
Missmass Geplaatst: 23 mei 2014 Geplaatst: 23 mei 2014 Ja, ik geloof het wel, begin november of eind oktober zo rond die tijd. Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!
Itoero Geplaatst: 23 mei 2014 Geplaatst: 23 mei 2014 Ik heb ook een soort die bijna oogstbaar is.De olifantenknoflook heeft wel nauwelijks een bol, dat gaat nog een tijdje duren denk ik. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
Bit Geplaatst: 23 mei 2014 Geplaatst: 23 mei 2014 Sowieso moet iedereen gewoon doen wat hij zelf wil, vroeg oogsten, op tijd oogsten, later oogsten.Maar voordat er nu een hoop mensen gaan denken dat ze de knoflook al moeten gaan oogsten; beter wat te laat dan wat te vroeg. Op de foto van missmass kun je zien dat de hals van de bol, het onderste deel van de stengel dus, nog niks oogstrijp is. Persoonlijk zou ik zo'n bol nog niet oogsten als je ze eventueel ook moet kunnen bewaren. Totaal laten afsterven maakt dat de bol lekker stevig tot hard wordt. Lekker gebakken in de hete zon eind juni ( dit jaar dan waarschijnlijk ) of anders toch eerst zoals gewoonlijk begin juli. Hangt ook mede van het soortje af trouwens.Gewoon geduld, roest is echt zo'n ramp niet. Is de plant volledig verdort, is het wat anders natuurlijk, maar dat was die van missmass duidelijk niet. Quote
jasmin Geplaatst: 24 mei 2014 Geplaatst: 24 mei 2014 Laatst had iemand een filmpje waarin bijna oogstrijpe uien werden gekort op het loof. Dat bleek normale praktijk te zijn voor sommige uientelers. Gaat dit ook op voor knoflook? De lange, lelijke slierten een beetje kortwieken en de bollen nog een tijd onder de grond laten aandikken? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Pietl Geplaatst: 24 mei 2014 Geplaatst: 24 mei 2014 Hoe kan je knoflook nog verdikken als z'n bladeren volledig verschrompeld en zelfs weggeknipt zijn? Quote
sokrates Geplaatst: 24 mei 2014 Geplaatst: 24 mei 2014 (aangepast) Vraag ik me ook altijd af als ik dat soort maatregelen lees. Op school leerde ik dat een plant groeit door de aanmaak van suikers door licht, water en co2. Dat proces stokt helemaal als je het blad weghaalt. Ik kan me hooguit voorstellen dat die diktegroei ontstaat door de extra opname van water door de wortels. Maar plantgeleerden, leg het me uit als ik hier fout zit. 24 mei 2014 aangepast door Gast Quote
geedee Geplaatst: 24 mei 2014 Geplaatst: 24 mei 2014 (aangepast) Wanneer het blad geel begint te worden, kan het zijn dat er watergebrek is. Ik zag dat bij mijn knofloken en heb water gegeven; ze trekken nu weer iets bij. Ik wil ze in juli oogsten. Wit blad(of witte vlekken in het blad) is meestal een indicatie dat er zich een ziekte manifesteert en je moet dan bij de (evt vervroegde )oogst alle blad- en wortelresten afvoeren, niet composteren of laten liggen. Dit om besmetting te voorkomen; het best pas weer na 6 jaar alliumsoorten op die plek telen. 24 mei 2014 aangepast door Gast Quote
Itoero Geplaatst: 24 mei 2014 Geplaatst: 24 mei 2014 Ik heb de verroestte en afhangende bladeren verwijderd.Dat zet de plant aan tot nieuwe bladgroei, en dat vergroot de bol.Je verhoogt het metabolisme in de plant..dat versterkt/vergroot de bol.Doordat de afhangende bladeren weg zijn, staat alles mooi rechtop waardoor er meer zon aan de gehele plant kan.Het ziet er ook ordentelijker uit Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
MartinH Geplaatst: 24 mei 2014 Auteur Geplaatst: 24 mei 2014 Mijn knofloken zijn de laatste week helemaal geel geworden en lagen plat. Heb ze dus gisteren maar uit de grond gehaald. De bollen waren niet zo groot maar verder zagen ze er goed uit. Quote mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
Gast Geplaatst: 24 mei 2014 Geplaatst: 24 mei 2014 Wat gebeurd er als ik de bladeren een stuk inkort van de knoflook, Gaat de plant dan dood.Groetjes jessica Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.