Geplaatst: 21 april 201411 j Wat is het vloeistof? http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 21 april 201411 j appelazijn.Maar die moer moet toch aan elkaar zitten.Ik heb rotzooi op de bodem. Maar het is niet aan het stinken of zo.
Geplaatst: 21 april 201411 j Op de appelazijn komt vanzelf een moer op zet maar voor het raaam op het zuiden.Laat die andere maar lekker liggen. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 22 april 201411 j Maar begrijp het niet,dacht er vanacht aan.Het is al appelazijn schrijf je.Wat wil je dan met de moer,deze moet op geperste appelsap. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 22 april 201411 j Dan die plaats nemen wat ik zei.dan komt er een nieuwe moer op.Zodra er een op ligt dan gaan ze bij mij koeler en iets donkere plaats. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 22 april 201411 j Ok,dank je Thea. Er lag eerst ook een mooi vliesje op,en nu een drabje op de bodem dus.
Geplaatst: 7 mei 201411 j Mijn moer (van Nynke gekregen op de MTFD, dank nog).FR-O-AS-J1/B2/N3-RW wordt dan FR-O-AS-J1/B2/N3-RW/H4 ? Er gebeurde niet zoveel. De moer lag onderop, de geur was wel OK: licht azijnachtig, wel erg zoetig ruikend. Zojuist afgegoten, droge rode wijn toegevoegd, en een klein scheutje azijn, om weer op weg te helpen. Foto van de moer op een dessertbordje: Ik krijg opeens zin in gebakken lever, hoe zou dat komen? Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 7 mei 201411 j Ik meende juist dat het sneller verloopt als een scheut zoete wijn wordt toegevoegd, maar de oude moer zal, voor zover ik nu gezien heb, nooit meer boven komen drijven. Lust jij lever Henk?? En de naam is nu inderdaad blabla-H4
Geplaatst: 7 mei 201411 j Onze moer, ben even de naam kwijt, die van Erny, ligt nu in 20 liter wijn. We hebben een stukje apart gehouden mocht het misgaan die zit in een pot met een scheut wijn. Ik ben benieuwd! http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 14 mei 201411 j Van de NO-AS-RW1 heb ik vandaag de azijn afgegoten, die is lekker friszuur, van de moer van 4 lagen heb ik er 2 weggegooid, 1 in de koelkast op water gezet en de nieuwste op nieuwe wijn gedaan. Jammer dat ze meteen zinken As iemand de overgebleven moer wil hebben moet ie even een seintje geven, heb ook nog een groot stuk dikke appelmoer in de koelkast liggen op water.
Geplaatst: 14 mei 201411 j Oja... ook maar weer eens koekeloeren in de moerkast...Oef... snuffelen levert dit keer een hevige azijnlucht op in mn neus. Die was nog niet eerder zo sterk. Scheutje wijn erbij en terug in de kast. Gaat dus blijkbaar goed.
Geplaatst: 4 juni 201411 j Zojuist het kraantje en kurk van de azijnpot laten weken en bevestigd.De moeren uit de grote weckpot erin gedaan mét het vocht en weer restjes rode wijn en rose.Beetje afgetapt in de weckpot en daar weer een plak moer in gelegd.De dikste plak moer op een "fetablokjesafdruiprekje" gedrapeerd en die "drijft" nu aan de bovenkant in de azijnpot. Nu laat ik m weer een tijd met rust.
Geplaatst: 5 juni 201411 j Eh... rekje is een groot woord, en foto heb ik ook niet want de ene die ik ooit heb bewaard ligt nu onder de moer... Maar er zat dus ooit in een pot met zuur of een pot fetablokjes een ding om de inhoud omhoog te halen (zodat je niet in de pot hoeft te gaan vissen)... Een soort rekje dus... Die heb ik er nu onderliggen zodat ie nét op/onder de oppervlakte hangt...Weet nog niet of het gaat werken...
Geplaatst: 6 juni 201411 j ik weet nu wat je bedoelt, net zoiets als zo'n rekje in zo'n bakje met Senseo koffiepads . Ik hoop dat het werkt !!
Geplaatst: 6 juni 201411 j Senseokoffiepads heb ík dan weer geen ervaring mee... Maar hoop ook dat het werkt want heb dit keer geen dun laagje wijn maar een liter ofzo in de pot gegoten....
Geplaatst: 8 juni 201411 j Wat mij wel teleurstelt is dat er zoveel sap/wijn verdampt verdwijnt tijdens het proces De NO-AS-RW-WW is heengegaan; er zaten allemaal fruitvliegjes om/op de binnenkant van de pot en wat schimmel op het sap De pot heb ik nu gevuld met biologisch appelsap, een hele liter, de moer die erbij gegaan is, heet NO-AS-RW-AS-AS. Deze moer is ruim een halve cm dik en ik heb de pot afgedekt met kaasdoek en het deksel er half op.
Geplaatst: 22 juni 201411 j Ik moet helaas mededelen dat mijn azijnmoer groen is geworden ,en een enkele reis composthoop heeft gekregen.
Geplaatst: 22 juni 201411 j Mijn moer gaat geweldig, staat nu 2 maanden in een emmer met rode wijn en het ruikt heerlijk. Ik vraag mij alleen af wanneer het klaar is, de azijn dus. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 22 juni 201411 j Even proeven,dan weet je het.Bij mijn appel moertjes is het ook verschillende goed en een ander nog niet en wel de zelfde tijd van staan. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 22 juni 201411 j Piroska, het ligt eraan wát voor azijn je wilt...Als je, zoals Bit en ik, voor de diepe rijke volle smaak (zoiets als goeie Balsamico) wilt gaan dan moet je nog ff geduld hebben. Maar je kan ook voor de wat minder volle smaak gaan en dan kan je hem waarschijnlijk nu al gebruiken.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.