Jump to content

Featured Replies

Posted

Wie kan me helpen aan eetbare bloemen het liefste rozen die ik binnen in mijn woonkamer kan kweken?

Op internet gekeken en kan het niet vinden dus als iemand mij hierbij kan helpen dan heel graag.

ik ben bang dat je alleen buiten of in een kas kunt kweken in het zomerseizoen (bron)

  • 2 months later...

eetbare bloemen zaad te koop bij de lidl dacht 0,20 euro

Violen! Overal verkrijgbaar als planten of zaden (elke tuincentrum heeft ze) en makkelijk om te kweken op de vensterbank. Ze hebben zelfs in de winter bloemen. Ik heb ze 3 weken geleden in Albert Heijn gezien. De bloemen (in elke kleur) kun je boven taarten leggen om ze mooier te maken en ze zijn eetbaar.

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Hoi je geeft aan het liefst rozen. Als je dan bij de bloemenwinkel of (super)markt een plant koopt( rond de 1,5 a 2 euro) in de kleur die jou bevalt kan je deze zowel in huis als in de tuin/op het balkon laten groeien en bloemen plukken.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Ik zou toch echt uitkijken met potrozen of bloemenwinkel-rozen die je buiten het seizoen koopt om op te eten. Kasrozen staan er om bekend dat ze het best eigenlijk bij het chemisch afval horen, na gebruik. Tegenwoordig zal dat bij in Nederland geteelde rozen wat minder erg zijn als 10 jaar terug, maar om ze nou óp te eten ?

Er is ook wel een ( nog klein ) aanbod van biologisch geteelde rozen , ook in bloemwinkels, maar dat is even zoeken.

 

Viooltjes , nu gekocht bij bouwmarkten, Lidl , Blokker en supermarkten, zou ik ook niet echt vertrouwen eigenlijk. ( dat dan niet gebaseerd op kennis overigens )

Jullie hebben allemaal gelijk. Bloemen uit de winkel kunnen inderdaad gevaarlijk zijn. Daarom is het beste ze om te kopen als ze nog klein zijn (geen bloemen nog) of zaden kweken of voor biologische bloemen te gaan. Maar je kunt ook denken, dat als je een roos koopt, dan eet je niet de hele bloem op. Als je zoiets maakt http://chefmasterclasses.com/2011/02/pierricks-champagne-jelly-with-raspberry-coulis-sugared-rose-petals/ dan krijg je maar een blad en daar kan dan ook niet zo veel gif in zitten. Ik heb deze recept zelf gevolgd met gewone rozen uit AH, was inderdaad heel mooi, maar het smaak was interessant en niet heel lekker.

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...