DVL Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Lekker en snel gerecht, weer eens wat anders dan de gewone gekookte aardappel Aardappel tortilla - Bijgerecht voor 4 personen - 30 min * 600 g vastkokende aardappels* 1 ui* 2 tenen knoflook* 6 el olijfolie* 4 eieren* spekjes Schil de aardappels, was ze en dep ze droog. Snijd de aardappels in plakjes van 3-4 mm of rasp ze (sneller). Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de aardappels goudbruin en gaar. Voeg tegen het einde van de baktijd de helft van de spekjes, de ui en de knoflook toe en bak ze, zonder te kleuren, 2 minuten mee. Schep de aardappels uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de aardappels, de ui en de knoflook op dezelfde manier. Klop in een kom de eieren los en schep de gebakken aardappels erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en voeg het mengsel van aardappel en ei toe. Bak de tortilla op laag vuur tot de onderkant goudbruin en de bovenkant bijna gestold is. Keer de tortilla met een deksel en bak ook de andere kant goudbruin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Rudolf in het programma the taste of life had hetzelfde recept alleen dan zonder de spekjes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kustlijn Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Ik kan mij voorstellen, dat in plaats van spekjes, stukjes Chorizo ook op zijn plaats zijn. Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 mmmmm of zalm Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVL Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 Is ook een gangbaar recept jorg , Bij ons thuis vonden ze het erg lekker. Chorizo en zalm lijken mij ook lekker, volgende keer is voorstellen thuis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gitanoiwan Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Bij ons in Spanje aten we heel veel tortilla met aardappel alleen gaat er bij ons iets meer knoflook in [WINKING FACE] Het is namelijk een Spaans gerecht en in Spanje hebben ze er speciale pannen voor om dit te maken ....... Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.