Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zure kersen, wat maken jullie daarmee/van?

Featured Replies

Geplaatst:

Ik heb een zure kers maar nu is mijn vraag wat kan ik daar mee doen?

Het lijkt me dat ze te zuur zijn om zo op te eten. Maken jullie daar soms jam van of iets dergelijks.

De aanhouder wint...niet geschoten is altijd mis!

Geplaatst:

Bedoel je krieken? Die kan je opleggen op siroop - of op likeur.

Geplaatst:

Mijn oma maakte altijd sap van zure kersen. Alles was altijd netjes in de kelder in de grote 10l potten. Meestal hebben we, voor het gebruik, 50-50 sap en water gemengd + een beetje suiker, want in de potten was de sap heel erg sterk van smaak. Bijna een bitter-zuur limonadesiroop. Jam kunt je natuurlijk ook maken of kersen invriezen + suiker en dan later in een kersenvlaai of een andere taart gebruiken.

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: https://www.moestuinforum.nl/blogs/blog/223-estemys-sqfg-tuin/

Geplaatst:

Morellen e.d. (in Vlaanderen noemen ze dat krieken en ze maken er ook bier van ) zijn veel aromatischer dan zoete kersen. Als je ze te zuur vindt om zo te eten (goed rijp geoogst vind ik ze best lekker!) zijn ze geweldig voor:

Jam, sap, compote, taartvulling: Limburgse vla (neen Hollanders "vla" is echt het correcte Nederlandse woord voor vloaj!! Kijk maar in de Dikke van Dale) met kersen was traditioneel altijd van - eventueel geweckte - zure kersen. Hier is dan altijd suiker o.i.d. aan toegevoegd. Mengen met ander fruit kan ook prima natuurlijk. Je kunt ze wecken/steriliseren en ook makkelijk invriezen en dan later gebruiken. Er bestaat een handig apparaatje om pitten te verwijderen als je dat wenst, maar het gaat ook goed met een spitse achterkant van een theelepeltje of zo als het er geen honderden zijn.

En verder allerlei toepassingen met alcohol.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.