Geplaatst: 23 april 20232 j Ahahaha nu wil ik OOK [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Staat op de planning dit jaar. Heb ook expres nog niet gemaaid.
Geplaatst: 23 april 20232 j Kan ik de prut zeven en tot morgen laten staan om dan met suiker in te koken?
Geplaatst: 23 april 20232 j Ik laat het met prut en al staan tot morgen. Dan pas zeven en suiker enz er bij. Ik heb er idd toch nog maar wat geplukt Jootje, voor nog wat potjes. En ik ga ook wat gebruiken om een citroen-paardenbloemlimonade te maken. Deze lui keken me op de vingers: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 april 20232 j We gaan verder. Het spul staat te koken. Man zegt dat het naar slootwater ruikt. 😆
Geplaatst: 24 april 20232 j Mijn 2e batch werd nog dikker. Was niet mijn bedoeling, maar toch. Nee, deze foto staat niet op de kop: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 april 20232 j Dit heeft zo'n 1,5 uur staan pruttelen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 april 20232 j De mijne ook. Misschien dat ik een deel alsnog ga inkoken. Wil wel wat dunne houden voor limonade, maar ook een deel dik als stroop, voor pannenkoeken enzo.
Geplaatst: 22 januari22 Jan Ik heb twee jaar geleden siroop gemaakt van paardenbloemen en dat is me goed bevallen. Ik vraag me alleen af, kan ik de geplukte bloemen in de vriezer bewaren tot ik een groter aantal bij elkaar gespaard heb? Ik zou ook wel de blaadjes van het groene deel af kunnen halen, of zou ik ze juist heel moeten laten?
Geplaatst: 22 januari22 Jan Ik ben op dit moment bezig met tijmsiroop (staat te trekken) tegen verhoudhwid. Waar gebruik je de paardenbloem siroop voor? * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 22 januari22 Jan Niets verhevens, het is gewoon lekker. Gewoon voor over pannenkoeken en zo. Ik geloof niet, dat het verder ergens goed voor (of tegen) is. Edit: ik heb even gezocht, maar het schijnt ontstekingsremmend te zijn. Ik weet alleen niet, of dat de bladeren zijn, of de bloemen.
Geplaatst: 22 januari22 Jan Ik ontdekte pas dat ik nog een pot heb staan van het stroop maken van voorjaar 2023. Toch maar weer eens pannenkoeken bakken. 13 minutes ago, Rookie said: Ik geloof niet, dat het verder ergens goed voor Er zit erg veel suiker in, dus kwa gezondheid denk ik niet dat we er een labeltje aan kunnen hangen.
Geplaatst: 22 januari22 Jan Wordt paardenbloemsiroop niet ook armeluis honing genoemd? Staat me iets van bij. Heb het even opgezocht, maar er blijkt wel een verschil. Maak je een gelei, dan wordt het inderdaad paardenbloemhoning grnoemd, hoewel er geen bij aan te pas komt. Dik je het in tot siroop, dan heb je vooral een toevoeging voor water (limonade), yoghurt etc. Altijd leuk, maar ik denk dat ik voor de gelei ga. Maar eerst nu wortels nog oogsten, voor ze allemaal weer blad en bloemen gaan maken. De wortels zijn nu het meest geneeskrachtig, ook voor thee. En aangezien ik een lousy lever, gal en spijsvertering heb, is dat de moeite van de moestuin afstruinen wel waard. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 22 januari22 Jan https://kruidenwonder.be/paardenbloemhoning/ * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 22 januari22 Jan 5 minutes ago, Tanja65 said: Wordt paardenbloemsiroop niet ook armeluis honing genoemd? Klopt, al vind ik dat ook vreemd, want voor armelui was suiker ook duur, en er gaat veel suiker in.
Geplaatst: 22 januari22 Jan Er staat al erg veel info in dit topic waar ik de vraag van Rookie net naar toe heb geknipt. Lees het vooral even door. Voor paardenbloemgelei/jam kan je hier heen: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 22 januari22 Jan Dank voor het linkje @Tanja65. Het stikt hier in de buurt van de paardenbloemen als we wat verder in de tijd zijn. Leuk om eens te proberen!
Geplaatst: 22 januari22 Jan 45 minuten geleden, Arja zei: Klopt, al vind ik dat ook vreemd, want voor armelui was suiker ook duur, en er gaat veel suiker in. Maar waarschijnlijk verhoudingsgewijs toch een stuk goedkoper. Uitgaande van huidige prijzen , die qua verhoudingen niet veel veranderd zullen zijn denk ik, kost een pot gemiddelde honing van 250g een euro of zes, en dan heb je niet eens zuivere honing die nog een stuk duurder is. Een kilopak suiker kost een euro of twee, daar gebruik je een kwart van, scheelt op een pot toch €5.50. Ik snap beste dat de armere bevolkingsgroepen hier naar uitweken. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 22 januari22 Jan Maar kan ik de bloemen invriezen? Gewoon maar gaan proberen, denk ik. Maar dan doe ik dat zonder het groen. 22 januari22 Jan aangepast door Rookie
Geplaatst: 22 januari22 Jan Waarom zou je dat willen? Het lijkt mij dat het iets van een kledderige bende zal zijn na het ontdooien. Is direct stroop of gel maken niet net zo makkelijk? * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.