Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Radicchio


Jorieke123

Recommended Posts

Ik heb 2 soorten radicchio, een rode en 1 met (op de foto op het zakje zaad) geel blad en rode spikkels. Nu is die laatste plant bij mij groen... en ontzettend bitter.

Doe ik wat stoms? Had ik de planten moeten bleken? Of net zo telen als witlof? (in bakken in de kelder oid)

Je zaait ze in de zomer (juni), en in de lente lopen ze dan weer uit. Ze zijn de winter aardig goed doorgekomen (in de vollegrond), op wat versnottingen na. En nu worden het flinke kroppen! Maar niet lekker dus... zelfs 1 blaadje door de salade proef je al. De rode variant is wel aardig te eten, de groen/spikkels dus niet.

Het gaat om de (rode) radicchio Verona en de (geel/groene met spikkels) Variegata di Castelfranco.

Op het zakje staat niet iets over teelt in het donker, ik zal vanavond nog even neuzen op het wijde web. Maar mocht iemand hier dus ervaring hebben....?

Link to comment
Share on other sites

Over die andere kleurvariant weet ik niks, maar radicchio is altijd erg bitter, die rode een beetje gemengd door veel andere soorten sla gaat nog wel, maar ik eet er geen broodje kaas mee of zo...bah! Ook wel iets bitter maar wel erg lekker vind ik groenlof (ook familie van ...).

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...