Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Hoe gebruik je bladkool (Red Russian) ?

Featured Replies

Geplaatst:

Dit is een groente waarvan ik me afvraag of het zinvol is om ze te telen.

 

De planten worden vrij fors, meer dan een meter, met grote bladeren. (Groen met een rozige schijn, geveerde nerven) De teelt is niet moeilijk. Voorzaaien, uitplanten en op redelijk vruchtbare grond groeit de koolplant gemakkelijk.

 

De bladstelen en hoofdnerf is te vezelig/stug om te bereiden. Dus ik gebruik het groen van de grote bladeren. Het bladgroen ertussen kun je wokken of meekoken in soep of saus e.d. en niet heel erg uitgesproken koolsmaak. De opbrengst in verhouding tot de benodigde ruimte en de wat beperkte toepassingsmogelijkheden, brengen me tot de vraag... Wat doen jullie met deze groente? Is ze voor jullie de moeite waard? Zijn er echt lekkere gerechten mee te maken?

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

Meestal net als de bereiding van boerenkool in een stamppotje

Geplaatst:

Wokken met ui tomaat kaas.

Kan met aardappelen of rijst.

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Ik oogst hem jonger en heb geen last van harde nerven.

Geplaatst:

Ik heb hem niet in deze tijd van het jaar - dan zijn er genoeg andere groenten.

Ik zaai hem eind van de zomeren plant hem dan uit in de kas zodra die leeg is, of onder plastic/vliesdoek.

Dan kun je er eind winter en in het vroege voorjaar van eten.

Jonge blaadjes kunnen ook uitstekend als salade gegeten worden.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ik vind het juist een heerlijke groente om te hebben staan. Ik maak nogal vaak risotto en pilav-achtige gerechten met rijst, boekweitkorrels, gort of bulgur en dan lekker een paar bladeren van de bladkool erdoor, de nerven snij ik wat fijner en laat ik dan langer meegaren dan het blad. Ook lekker door de pizzocheri

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.