robijnske Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 wat kan je doen met radijzen Quote ervaring komt met de jaren voor de indeling https://youtu.be/RktVFToVjqg Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Radijzen kun je - zo opeten Bij de boterham met kaas, kwark of in een salade meenemen. De pittige smaak past daar erg goed. Ook doppen in wat (zee)zout en bij een drankje wordt gedaan.- Als je er veel hebt, kun je ze ook mee wokken, stoven e.d. in gerechten. (Beter niet te lang, want geheel zacht/gaar gekookt verliezen ze hun eigen bijdrage aan het gerecht).- Het jonge blad kun je ook eten, maar is wat harig/stekelig bij de meeste rassen. Als je het even wokt of stooft is dat weg en zit het in de richting van spinazie.- Erg lekker is ook het kiemen van (biologisch!!) radijzenzaad. Ben niet zeker of alle soorten radijszaad daarvoor geschikt zijn, maar bijvoorbeeld bij de peuleschil ( http://www.depeuleschil.nl/kiemen-algemeen ) verkopen ze goed zaad hiervoor. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 als je radijzen wil inmaken had je met de zoekfunktie dit gevonden:roze-radijsjes-inmaak-t6172.html Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 knikkeren met de kleinkids Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted June 29, 2014 Share Posted June 29, 2014 Soepje maken van het loof, wat gesnipperde radijsjes er in voor een extra 'bite'. .Google maar even voor een recept, er zijn teveel variaties om hier op te noemen In dunne plakjes door de sla (kropsla-, andijvie-, witlof- of komkommersla). Verse radijsjes door de atjar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 doorsnijden en dan met de gesneden kant in de suiker drukken. De suiker plakt er nu aan!en dan op eten! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 http://www.keukentips.nl/recept.php?id=4270 ideetje=niet van mezelf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Look Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Het valt mij op dat er op een vraag van een forumlid heel vaak wordt verwezen naar een internet site. Maar ik neem aan dat als je bekwaam genoeg bent om op het forum te komen, dat je dan ook wel op internet kunt zoeken.Is het juist niet de bedoeling dat we dan juist onze eigen ideetjes doorgeven aan elkaar?Dat lijkt mij namelijk veel gezelliger. Quote Diegene die veel heeft, kan ook veel uitdelen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Heb jij een idee wat te doen met radijzen wat niet op internet te vinden is Look? Het is namelijk wel mijn idee om er bloemen van te maken als garnering; dat doe ik vaker en schoot me ook als eerste te binnen.....een voorbeeld erbij zoeken op internet is dan wel zo handig en meteen duidelijk hoe en wat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.