Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pompoen zet vrucht begin Augustus


suus76

Recommended Posts

Gaat dat nog wat worden? Twee weken terug ontdekte ik nieuwe vruchtbeginsels aan mijn pompoenplanten, die hebben al die tijd niets gedaan en ineens schieten ze nu alsnog in de bloei ( en de hoogte in) . Bestaat er nog een kans dat ik er een rijpe pompoen aan over kan houden? Mijn pompoenoogst is me tot nu toe enorm tegengevallen dus het zou fijn zijn als het lukte.

 

Ik heb de zoekfunctie al gebruikt maar kon niet echt specifiek iets vinden. Ook weet ik niet om welke soort het gaat, ik had diverse soorten pompoen door elkaar gezet en weet niet meer wat wat is.

 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

een rijp pompoentje zou wel kunnen, gewoon afwachten wat het weer doet, rijptijd is minimaal 6 weken

blad boven de vruchten weghalen levert wat tijdwinst op

evt meeldauw op de bladeren proberen te bestrijden om de plant zoveel mogelijk voedsel te laten maken en verder verwennen met voldoende voeding en water (maar dat valt er wel...)

Link to comment
Share on other sites

Stengels over de grond laten liggen, die schieten overal wortel t.b.v. de vruchten. Evt toppen eraf halen alsook nieuwe bloemen, maar dat doe ik pas begin oktober bij planten die nog "bijna klaar" vruchten eraan hebben zitten.

 

Als er meeldauw op een paar bladeren zit, haal ik die weg. Bestrijden is evt. een keuze inderdaad.

Link to comment
Share on other sites

O, ja okee dat heb ik met de kalebassen ook gedaan...geen vergelijk wellicht, maar die produceren nog steeds mooie witte bloemen en vruchten en de plant staat in een bak ; we gaan het dan maar eens afwachten hoever ze komen.

 

Foto van vandaag:

 

PICT827730421408464167.JPG

Link to comment
Share on other sites

Oh Geedee wat zijn ze leuk! Ik zag bij ons op de tuin een boel mensen met Surinaamse komkommers, geen idee wat het zijn maar volgens mij zijn het ook een soort kalebassen. Allemaal van die prachtige afdakjes hebben ze gemaakt, en daar hangen die buitenaards ogende enorme groene gevallen dan. Ik wil ze ook!

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij kun je pompoen ook eten als het niet rijp is. Ik heb het niet nagezocht, maar het staat me wel bij.

 

soms, afhankelijk van de soort, linkje

Er staat niet bij hoe groot de spaghettipompoen moet zijn om te oogsten....

Mijn buurvrouwtje heeft - ze weet niet beter - m'n spaghettipompoenen afgedaan toen ze een 15-20 tal cm lang waren.... Zijn deze dan ook nog eetbaar?

Ook m'n butternutjes heeft ze afgedaan toen ze ter grootte waren van een appel. Kan ik hier ook nog wat mee doen of gaan ze moeten dienen als versiering?

Link to comment
Share on other sites

Mijn spagettipompoen was ook heel groot. Ik heb hem geheel opgegeten (op de zaden en de schil na). Hij was wel wat meelderiger, maar ook zoet. De slierten waren wat meer aan elkaar geplakt. Ik heb hem gewoon als groente gegeten, net als courgette bijvoorbeeld. Maar soep zou een heel goed idee zijn. Omdat het teveel groente was voor een keer, heb ik de rest ingevroren. Qua smaak kan het prima, ik heb al weer een stukje ontdooid en geproefd. Maar het nadeel was dat alle vocht er nog uit liep in de vriezer en dat was niet zo'n succes. Goed dichtbinden dus.

Link to comment
Share on other sites

Daar zijn de bakjes van de chinees ideaal voor, kibas

 

De spaghettipompoen is eerst een beetje groen-wit/groen-geel en als hij rijp is , is hij meer geler.....maar dat verschil is natuurlijk pas te zien als je weet dat er eentje rijp is (omdat je hem al 2 maanden hebt zien groeien) en eentje nog niet helemaal(omdat die pas 1 maand eraan zit maar door temperatuur groter is dan die oudere, maar wel nog groen/wit)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...