Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Project Keyholegarden Maart 2015


appelvrouw

Recommended Posts

Over een maandje of twee ga ik met hulp van enkele van jullie een Keyholegarden bouwen. Hoe dat zo gekomen is dat ik hulp krijg kun je lezen in het topic samen zelluf doen: samen-zelluf-doen-t15755-20.html

Wat een Keyholegarden precies is kan je hier zien: keyhole-gardens-t11714-10.html.

 

Ik heb nog best wel veel vragen, maar twee dingen zijn al zeker: de plek waar de KG komt, en welke stenen ik daarvoor ga gebruiken.

Links dus de plek..hier groeiden bessen die heb ik verplaatst. Rechts de stapel stenen die we ervoor willen gebruiken. Die liggen in ieder geval al in de buurt.

 

IMG2015011814220257901421606266.jpgIMG2015011814222182561421606269.jpgIMG2015011814223921941421606271.jpg

 

Een van de lastigste vragen: waar vul ik de KG mee op. Ja duh, met aarde zou je denken, maar zo gemakkelijk is het niet..ik zou een heel zwembadgat in de tuin moeten graven om genoeg aarde te hebben. Voor de bodem heb ik in ieder geval bedacht dat ik stronken zou willen gebruiken..stronken van hazelaars die al een flinke tijd in mijn tuin liggen te vergaan. Ook aan kleine takjes om de ruimte tussen de wortels op te vullen heb ik geen gebrek, in het uiterste geval sloop ik een deel van een van de takkenwallen.

Verder heb ik ook nog eventueel voor helemaal onderop as en kooltjes van de kampvuurplek..maar zou dat wel slim zijn? Daar zit in ieder geval heel veel kalk en andere stoffen in die in as zitten. Vreselijk veel is het niet, je ziet de drie halfvolle zakken rechts tegen de stenen staan.

Nog een optie: Lie is op dit moment een oude muur aan Het uithakken. Deze -binnen-muur is meer dan 100 jaar geleden gevoegd met leem vermengd met...? Meel misschien? Dat kan ik navragen. Daar hebben we ook heel wat zakken van straks..10 of 20 misschien wel, maar ook hierbij de vraag: is dit slim?

Uiteindelijk zou dan bovenop een -laten we zeggen 40 cm?- laag aarde moeten komen die ik uit potten/molshopen en tuin zou kunnen halen...

Edited by Guest

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik heb Joep even gevraagd naar dat gaas, en hij denk dat een dubbele of 3-dubbele laag tuingaas wel goed moet zijn. Die mazen zijn vrij groot, dus als je daar 3 lagen van over elkaar doet, kunnen er nog steeds pieren door. Dat is geloof ik het idee, toch? En dat maakt het dan ook extra stevig, voor de grond die er tegenaan drukt.

Link to comment
Share on other sites

Loes, dat is natuurlijk wel zo, maar als je er met een stel mensen die van ver komen aan gaat werken is het wel leuk als hij af is natuurlijk.

Jorieke, ok, goed idee. Dat is van dat gaas met van die vierkante of langwerpige gaten? Ik check even of wij dat hebben, denk het niet, kan ik anders een rol bestellen? Hoeveel meter is dat?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

OP de goede hoogte ook Simke? Ik denk iets van een meter of drie zodat je minimaal een dubbele koker kan maken.

 

Jorieke stro heb ik ook nog veel pakken liggen...ik weet niet of hooi beter zou zijn? Karton heb ik inderdaad niet..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Gezellig en leuk! Dan zijn we met zijn 8ten.. ..of er moeten nog mensen gewoon op dagtour komen (welkom!) bedden hebben we niet meer ( nou ja nog 1tje dan nog en de caravan..maar dat zou wel eens heel koud kunnen zijn brr in maart )..

Ik hoor wel wanneer jullie komen, Simke had het erover dat ze eventueel al op donderdag zou willen komen, maar of dat lukt is nog niet duidelijk.

 

Ik ben ondertussen al flink bezig rond te kijken in de tuin. Ik heb in ieder geval dus enkele zakken met kampvuuruitgraafsel, en 7 kleine strobalen.

 

Gisteren heb ik bij iedere molshoop een hele grote lege pot neergezet en alle omhoog gegraven grond gaat de pot in. Als mijn tuin maar niet verzakt !

Lie wil wel aan de boer vragen of hij misschien een idee heeft over een berg aarde, misschien een goed idee, voor de kas heeft hij het destijds ook geregeld.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik vraag hier ook al rond, maar er wordt hier weinig witgoed gekocht op t moment geloof ik . Jorieke jullie hebben niet toevallig een takkenversnipperaar staan die mee kan? Ik kan zo`n ding hier in de wijde omtrek niet huren

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Karton-tip:

Ik werk zelf bij een Welkoop en veel goederen worden aangeleverd op pallets. Onderop die pallets ligt karton om de zakken honden/paarden/veevoer te beschermen. Meestal is het dik golfkarton (die moet je hebben!!), soms dun karton (die dus niet, want daar zit een plastic/lijmlaagje op). Altijd mooie grote vierkante stukken ter grote van een europallet of een cheppallet en zonder tape, bedrukking of andere rotzooi. Loop even bij een winkel naar binnen en vraag of ze die stukken kunnen bewaren. Ik bewaar ze circa een maand en heb dan 70m2 aan karton bij elkaar!

 

Andere winkels zullen ze vast ook wel hebben, maar van Welkoop weet ik het.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben blij: de boer heeft gisteren een schep aarde gebracht..zo`n tractorschep vol. Er zitten enkele stenen in, maar verder is het prima aarde..

Ook heb ik een enorme berg gesnipperd hout gekregen..of eigenlijk mag ik het ophalen. Het ligt helaas aan het andere eind van het dorp.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...