Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zaaien in aarde van kokosvezel?


Mariekeenfrance

Recommended Posts

Hallo, heeft er iemand ervaring met inzaaien in kokosvezel aarde? Wij waren in Nederland en hebben weer wat blokken van die aarde meegenomen van een bekende winkel (ACTION) hier In Frankrijk is goeie aarde nogal duur, en ligt nu nog niet overal in de winkel. Dus.... ik had weleens gehoord dat die aarde erg goed is? Of kan ik het beter in de compost bak gooien?

Bedankt alvast.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link to comment
Share on other sites

Die blokken kokosvezel van de action bestaan wel uit fijn spul, echter bij inzaaien (ofinplanten) in de kokosvezels ging het bij mij niet goed. Het leek alsof de plantjes meteen een gebrek aan een of meer voedingstoffen hadden (bleven klein en rare verkleuring). Deze plantjes stonden in alleen de cocopeat, geen bemesting whatsoever.

Om het door je tuingrond te mengen is het wel fijn spul. Ook kun je je verbruik van potgrond reduceren door het te mengen met cocopeat.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb op aanraden van Vreeken de zadenwinkel het zo gedaan, 3/4 kokosvezel en 1/4 grof zand, brekerzand. Dan krijg je een luchtig doorlaat baar mengsel van dat niet echt dichtslaat. Heb er nu in mijn kasje in de vensterbank al paprika, tomaten, aubergine in voorgekweekt. Gewoon onverwarmd heb ik er doperwt, kapucijner en diverse soorten sla in voorgezaaid. Werkt eigenlijk heel goed. Wel gaan de zaailingen zodra ze hanteerbaar zijn in een beetje potgrond of ze gaan de tuin in. Als ze langer in de kokos moeten staan dan geef ik water met een klein beetje voeding van de kokos heeft geen voeding.

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...