Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wegzakkende grond


79an79

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

sinds kort hebben we een moestuin. De grond is erg drassig en nat. We hebben nu het eerste gedeelte omgespit en koemestkorrels er door geharkt. Dit wil ik vast gaan indelen.

 

Ik wil dus graag een begin maken met het aanleggen van een pad, maar je zakt zo een heel eind naar beneden. Kan ik er iets opleggen zodat je niet wegzakt? We zijn voor mijn zoon bezig met radijsjes zaaien maar we komen er niet goed bij.

 

Groetjes Angelique

Link to comment
Share on other sites

Oei, als het hier omgefreesd is zak ik ook wel een 6 cm diep maar dan trap ik gewoon de volle 150m² meter plat zodat alles weer wat vast en dieper zit (maar dat is dan ook normaal dat je daar inzakt hé). Nu is dat natuurlijk wel wat anders dan drassige/papperige grond.

 

Volgens mij kan je dat proberen oplossen door vrij diep (een 40 cm ipv 20) te spitten en er zand tussen te mengen om de bodem luchtiger te maken. Het spitten en zand eronder mengen gaat het makkelijkst door het stuk om te ploegen lijkt me, moet je wel eerst een behoorlijke laag zand over de grond gooien. Zaak is vooral om de bodemstructuur te verbeteren, dus je kan ook met flink wat compost werken in combinatie met het zand en verder goed mulchen.

 

Hopelijk heb je er wat aan.

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor de tips!

 

de bodemstructuur moet inderdaad verbetert worden, maar we gaan morgen het eerst maar eens proberen met een plank, dat is voor nu de snelste oplossing, daar had ik nog niet aan gedacht. Super

Link to comment
Share on other sites

waarom zak je er in weg, is het te nat? is het gespit/gefreesd? ligt er net een nieuwe laag grond of compost op? In principe is het natuurlijk juist hartstikke goed dat de bodem lekker los en rul is. Het klinkt vanzelf ook wel weer wat in bij regen en als je er plantjes in zet. En op de plekken waar je loopt natuurlijk. Een paadje aanleggen van stro als het te nat is kan helpen (afgekeken van festivals )

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...