Jorieke123 Geplaatst: 13 mei 2011 Geplaatst: 13 mei 2011 Hier in ieder geval 1 recept waar ik wat eieren in kwijt kan, als er weer eens een overschot dreigt Mocht iemand nog iets leuks weten (met veel ei(wit)(geel)) dan hoor ik dat graag. Eierkoeken: 100 gram suiker mixen met 2 eieren. In een aparte kom 100 gram bloem mengen met 1 theelepel bakpoeder en 1 theelepel maïzena. Dat meng je daarna door het ei/suiker mengsel. Tot het goed gemengd is, niet veel langer mixen!Verwarm de oven voor op 150 a 160 graden (geen hetelucht), en laat het beslag 5 minuutjes staan.Maak nu kleine hoopjes/plasjes (tis te dun voor hoopjes) op een bakplaat met bakpapier. Niet te dicht op elkaar, ze worden groter!! Ik doe er vaak 4 per bakplaat, en bak ze dan in 2 a 3 keer (ligt er aan hoeveel ik er maak).Ze moeten volgens het recept 10 a 15 minuten in de oven. Volgens mij gaat het bij mij vaak al richting de 20. Ze moeten gewoon mooi bruin zijn. Goudbruin is te licht, donkerbruin te donker Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aislinn Geplaatst: 13 mei 2011 Geplaatst: 13 mei 2011 Ik heb er ook nog wel eentje voor je met flink wat eieren! Ooit eens uit een tijdschrift gescheurd. Ik vind het persoonlijk heel erg lekker en maak het ook geregeld: Foeyonghai (4 personen) 1 prei1 rode paprika1 bakje champignons7 el zonnebloemolie3 tenen knoflook1 blikje tomatenpuree100 ml gembersiroop (uren lopen zoeken bij de oosterse producten, stond het bij de bakproducten )250 ml kippenbouillon2 el sojasaus8 eieren3 tl sesamolie Was de prei en snijd in halve ringen, paprika in reepjes en champignons in kwarten. Verhit 1 el zonnebloemolie en fruit 1 teen knoflook 1/2 min. Roer de tom.puree, gembersiroop, bouillon en 1 el sojasaus erdoor en laat 5 min. langzaam koken. Roer de eieren los met de sesamolie en evt peper en zout. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak van 1/4 van het ei een omelet. Dit doe je in totaal 4 keer, zodat je voor 4 personen een omeletje hebt. Verhit de rest van de zonnebloemolie en de wok en wok 2 tenen knoflook met de groenten 4 min. Doe de rest van de sojasaus erbij en wok nog een minuut of 2. Omeletjes op borden leggen, schep groenten erin, dichtklappen en een flinke scheut saus erover. Beetje rijst erbij.....Heeeeeeeeeeerlijk! In het originele recept staat dat je er ook wat garnalen door moet wokken maar ik eet geen dieren dus die laat ik altijd achterwege. Maar mocht je wel garnalen eten, het hoort er officieel in. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 mei 2011 Auteur Geplaatst: 13 mei 2011 Thanks!@Dennis29: Het originele recept is met 2 theelepels bakpoeder, en zonder maïszena. Maar die werden wat droog.Daarna een ander recept gevolgd, die juist weer veel maïzena gebruiken. Die werden zompig! Dus nu een 'eigen' recept met beide ingrediënten, voor enigzins sponzige eierkoeken. Zoals ze horen... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
veuvecouderc Geplaatst: 13 mei 2011 Geplaatst: 13 mei 2011 Je had het al eerder over die eierkoeken Jorieke, maar daar maak je je overschot echt niet mee op. In mijn 'doordeweekse' cake gaan meer eieren Als je echt lekker veel eieren kwijt wil moet je toch echt in zuid-europa zijn: Zuppa Inglese en Tiramisu voor de dooiers en Meringues en Macarons voor de witten. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Dennis29 Geplaatst: 13 mei 2011 Geplaatst: 13 mei 2011 Ik had zin om ze weer te maken dus.... nu zitten ze in de oven. Alleen zijn de ingrediënten een beetje schraal hier... Ten eerste was er nog maar 200 gram bloem in huis. daarna kwam ik erachter dat er geen maizena meer is, dus nog maar een extra theelepel bakpoeder erdoor. En toen kwam ik erachter dat er nog maar een ei was Dus maar snel naar het kippenhok gerent, behalve wat verbaasde kippen op de stok lag er niks. Dus toen maar naar oma gerent, die had nog wel eieren. Wel even schrikken zeg, zo'n supermarkt ei! Wat zijn die dingen groot vergeleken met onze wyandotte eitjes! Dus voortaan doe ik er maar 3 eieren van onze kippen door, aangezien dit recept op basis van supermarkt eieren is gemaakt. Ik had maar 4 hoopjes gemaakt, hopelijk worden het nu niet reuzen eierkoeken. Ik ga maar even kijken bij ze Quote
Dennis29 Geplaatst: 13 mei 2011 Geplaatst: 13 mei 2011 Oh het zijn wel reuzen eierkoeken geworden. Maar ze zakken nog wel wat als ze afkoelen. Quote
Dennis29 Geplaatst: 13 mei 2011 Geplaatst: 13 mei 2011 De eierkoeken zijn weer gekrompen tot supermarkt eierkoeken formaat. Ik had er eentje aan me oma gegeven en die belde een kwartier later voor het recept Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 mei 2011 Auteur Geplaatst: 13 mei 2011 Nou, ik maak altijd 2 maal het recept, dus 4 eieren. Dan maak ik nog ei-salade met een stuk of 8 eieren (voor dezelfde hongerige klussers), en als er echt teveel eieren zijn, maak ik nog pasta voor die avond Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
helena Geplaatst: 14 mei 2011 Geplaatst: 14 mei 2011 Je had het al eerder over die eierkoeken Jorieke, maar daar maak je je overschot echt niet mee op. In mijn 'doordeweekse' cake gaan meer eieren veuvecouderc, ben al vaak teleurgesteld met het resultaat van cakerecepten. Misschien werkt jouw doordeweekse cake, bij ons ook? Wil je het recept plaatsen? Quote
veuvecouderc Geplaatst: 14 mei 2011 Geplaatst: 14 mei 2011 Jawel maar het is niet het recept dat 't 'em doet denk ik. Mijn doordeweekse cake en mijn weekendcakes worden ook nog vaak genoeg niet zoals ik ze graag had gezien. Maar gelukkig weet ik voor mijzelf precies hoe het komt: niet geconcentreerd en nauwkeurig genoeg gewerkt Ik zal het binnenkort in de receptenhoek zetten. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
helena Geplaatst: 14 mei 2011 Geplaatst: 14 mei 2011 Graag! Veuvecouderc. Vandaag hebben de kids het eierkoeken recept gemaakt. Erg leuk en lekker het werden bij ons brosse eierkoeken. volgende x de eieren en suiker wat meer/langer lucht kloppen. Wij zijn meer van de zachte eierkoeken, of gebruik je dan een ander recept? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 14 mei 2011 Auteur Geplaatst: 14 mei 2011 Zachte eierkoeken zitten langer in een zakje ('verse' eierkoeken van de bakkersafdeling van bijv. de Albert Heijn zijn ook lichtelijk krokant) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
veuvecouderc Geplaatst: 14 mei 2011 Geplaatst: 14 mei 2011 Bij ons thuis vinden we dat veel dingen 'de volgende dag' lekkerder zijn dan op de dag dat ze gemaakt worden. Dat geldt niet alleen voor de uiensoep, de ontbijtkoek, de appeltaart en de kwarkbollen maar ook voor de eierkoeken! Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Dennis29 Geplaatst: 15 mei 2011 Geplaatst: 15 mei 2011 Kun je het eierkoeken mengsel ook in een cakeblik doen en er een eierkoekencake van maken? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 15 mei 2011 Auteur Geplaatst: 15 mei 2011 Als je de eierkoeken stapelt en in een koekblik of plastic zak doet, plakken ze ook zo heerlijk aan elkaar, net als die muffe dingen in de supermarkt @Dennis29: Geen idee Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jooze Geplaatst: 15 mei 2011 Geplaatst: 15 mei 2011 Zelf pasta maken en die dan drogen, raak je behoorlijk wat eieren mee kwijt Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Helly Geplaatst: 16 mei 2011 Geplaatst: 16 mei 2011 Wat kan ik doen met 3 eiwitten als ik niet echt van schuimpjes houd? Quote Good things come in small packages
veuvecouderc Geplaatst: 16 mei 2011 Geplaatst: 16 mei 2011 Wat kan ik doen met 3 eiwitten als ik niet echt van schuimpjes houd? Maak een egg-white omelette. Amerikanen zijn er gek op want minder vet en minder cholestorol! Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
geedee Geplaatst: 25 januari 2012 Geplaatst: 25 januari 2012 De kippen zijn weer goed aan de leg...dus net weer een portie spaghetti gemaakt: Makkelijk 100 gr meel per ei....in de keukenmachine en daarna een aantal keren door de spaghettimaker.Ook 5 eieren omgetoverd tot roer ei en in bakjes de vriezer in om tzt in nassi te gebruiken Maar mijn vraag voor jullie: wat doe je allemaal met (het teveel aan) eieren. Er staan er nu nog 30 in de koelkast Pasta maken is bekend...pannenkoeken, cake en taart ook. Mijn aandacht het meest uit naar recepten waar je eieren in gebruikt en welke je dan langer kunt bewaren...op voorraad hebben dus. Zijn er bijvoorbeeld dingen zoals wraps of pizzabodems of andere dingen die je kunt invriezen waar ik mn ei in kwijt kan? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 25 januari 2012 Auteur Geplaatst: 25 januari 2012 Tja Je wilt een voorraadje ei-producten aanleggen voor als de dames niet meer zo goed leggen? Al hoort het nu natuurlijk de periode te zijn dat het minder is. Maar ja, hier staat ook de lamp aan dus.. Wel wil ik vanaf volgende week wat eieren gaan opsparen om te zien of ze al bevrucht zijn. Zou toch moeten zo onderhand. Je maakt al mayo? En bijv. schuimpjes (ook goed te bewaren) van het eiwit wat overblijft na het maken van mayo? Wat dacht je van.... advocaat! Moet ik nog proberen hoor... geen idee of ik het lust überhaupt. Foe yong hai (of hoe je het schrijft) eten wij altijd met meer eieren dan er op de verpakking staat. En bij de lunch eten we een gekookt eitje. Dan gaat het ineens weer vrij hard. Vooral met kriel eitjes. ehm... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nicolette Geplaatst: 25 januari 2012 Geplaatst: 25 januari 2012 pickled eggs maken of ze invriezen. Dat zegt een engels boekje hier hoor zelf nog nooit geprobeerd.Je schijnt het wit van eigeel te moeten scheiden en ze dan in ijsblokbakjes stoppen. meestal 2 cubes voor de witten en 1 voor het geel is 1 ei. Je kan de eiwitten dan weer voor merinque gebruieken en het eigeel om een saus dikker te maken. http://www.helpwithcooking.com/egg-guide/make-pickled-eggs.html Quote
geedee Geplaatst: 25 januari 2012 Geplaatst: 25 januari 2012 @ Nicolette Die "pickled" eieren smaken dan waarschijnlijk ook zuur?? Nooit gehad is wel een leuk idee...ga er een paar proberen en als ze lekker zijn kan ik er een aantal "inmaken" dus diepvries ei ga ik eens uitproberen...scheiden en rauw het ijsblokkending in. @ Jorieke Nee, mayo nog steeds niet gemaakt staat ergens een recept van op t forum...ga ik zo eens opzoeken....alsook een recept voor schuimpjes....ook nog nooit gemaakt en advocaat...ik ben gek op advocaat over vanille-ijs....dus daar kan ik wel een paar flesjes van maken...blijft normaal gesproken jaaaaaaaren goed dat spul fijn al die tips O ja ik was er zelf nog eentje vergeten : In de zomer maak ik ook altijd zelf de eiersalade....maar die kun je dus niet invriezen Denken jullie dat ik van die ingevroren gescheiden eitjes uit de vriezen ook eiersalade in de winter kan maken??? of krijg je dat niet meer goed hardgekookt?? Quote
Nicolette Geplaatst: 25 januari 2012 Geplaatst: 25 januari 2012 volgens mij kan je eieren uit de diepvries gebruiken voor cake, saus, etc maar echt als solo ei weet ik t niet. Dat is een kwestie van uitproberen Quote
Rantje Geplaatst: 25 januari 2012 Geplaatst: 25 januari 2012 Er staan er nu nog 30 in de koelkast Eieren 'mag' je toch niet in de koelkast bewaren? Zei Rudolph laatst Maar die spaghetti ziet er wel leuk uit zo, is toch een droogrekje voor de verwarming? Ik vraag voor m'n verjaardag ook zo'n pastamachine ding! Hoe lang kan je een eitje überhaubt bewaren? Voor als ik straks ook kippies heb rondlopen in de tuin Kan je geen eitjes bakken, op brood leggen en dan invriezen? Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Jorieke123 Geplaatst: 25 januari 2012 Auteur Geplaatst: 25 januari 2012 Onze eieren staan ook altijd op het aanrecht, niet in de koelkast.Je kunt ze weken bewaren. Maar meestal zijn ze eerder op Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.