Gimly Geplaatst: 1 september 2015 Geplaatst: 1 september 2015 Ik heb 12 liter courgettensoep ingemaakt en daar zijn er 3 potten (schroefdeksel) van open gegaan. En 6 liter spagettisaus mét vlees, en daar zijn er 3 van open gegaan!! iemand tips en triks om dit te vermijden? Quote
RobO Geplaatst: 2 september 2015 Geplaatst: 2 september 2015 heel netjes en schoon werken, alles goed steriliseren vooraf, maarja, dat deed je al toch? wij wecken soep etc liever in weckpotten met rubber ringen, die gaan na vullen gesloten in de oven op 100 graden linkje voor weckpotten of in de snelkookpan op 120 graden. Jam en chutney's etc. gaan wel in schroefpotten wat ook wel wil helpen als het dan toch misgaat ook achteraf de complete pot met deksel los er op nog even in de oven op 100 graden en bij het uithalen vastdraaien en als het dan toch misgaat 15 minuutjes in de snelkookpan linkje Quote
Gimly Geplaatst: 2 september 2015 Auteur Geplaatst: 2 september 2015 Dank voor het nuttige antwoord. Inderdaad ik heb erg netjes gewerkt, maar het rare is dat alle pottrn goed gesloten waren( ingeklikt) maar na 3 a 4 weken pas losgekomen zijn! Zou de reden zijn dat ik geen pressure pan heb? Ik ben al volop aant zoeken voor zo een presto cooker,ik heb nu een grote weck pot, volledig elektrisch, maar zou graag beteide gerechten beginnen wecken, vb balletjes id tomatensaus, vol au vent enz... Quote
RobO Geplaatst: 2 september 2015 Geplaatst: 2 september 2015 als ze pas na die 3 weken loskwamen is er inderdaad iets gaan gisten of zaten er nog bacteriën in de potsoep en vlees etc zijn wel gevoeliger voor een foutje dan iets zurigs als tomaat, appel, rabarber in de snelkookpan wordt het heter vandaar de tip, de potten moeten wel wat minder gevuld worden (laat dan 3 cm over) want als je de pan (gesloten) langzaam laat afkoelen blupt er wel wat vocht/inhoud tussen de rubber ringen door naar buiten; dat kan trouwens geen kwaad voor het bewaren. toch doen de meeste ervaren weckers het hier in een gewone weckpan op 100 graden, dus waarom het bij jou mislukt? Quote
Gimly Geplaatst: 2 september 2015 Auteur Geplaatst: 2 september 2015 Ik ben inderdaad nog maar een starter, de weckpot had ik saam met mijn moeder gekocht, zij weckte voor ons mee, jammer genoeg is zij overleden, en nu wil ik verder doen. De potten zijn allemaal nieuw gekocht, ik heb ze eerst afgewassen, dan in de oven op 100° gedurende 30 min. steriel gemaakt, bij het inbrengen vd soep en saus een trechter gebruikt, de randen proper gehouden, na het wecken ze uit de ketel genomen, dan langzaam laten afkoelen.....en ik heb ze 40 min. op 95° in de weckketel gedaan, volgende lading ga ik 70 min op 100° laten wecken! Messchien lukt het dan wel. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 2 september 2015 Geplaatst: 2 september 2015 Gebruik de volgende keer echt de weckpotten met glazen deksel en rubberen ringen. En weck ze wat langer, voor dikke soepen staat 90 minuten. En courgette soep is vaak dik. Je hebt de soep van te voren wel goed doorgekookt?succes! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gimly Geplaatst: 2 september 2015 Auteur Geplaatst: 2 september 2015 Jammer genoeg heb ik een ganse hoop (36) stuks van de quatro stagione potten aangekocht met schroefdeksel, van 1,5l. dus u raad me aan om deze niet meer te gebruiken. Messchien voor de dunnere soepen. Quote
Nynkef Geplaatst: 2 september 2015 Geplaatst: 2 september 2015 Misschien was je trechter of andere gebruikte materialen niet goed doorgekookt ? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 2 september 2015 Geplaatst: 2 september 2015 Je kunt er wel zoet/zure dingen in maken. Bijv. Ook pure ingekookte tomaten (pasata). Maar zaken met vlees of niet-zure zaken moeten in weckpotten. In het weckproces moet er lucht uit de pot kunnen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gimly Geplaatst: 2 september 2015 Auteur Geplaatst: 2 september 2015 Aaah, dat wist ik niet! Bedankt. Quote
Gimly Geplaatst: 10 september 2015 Auteur Geplaatst: 10 september 2015 Voila, gisteren een nieuwe lading spagetthisaus geweckt. Ik had ook nog stoofvlees over, en heb deze meteen meegeweckt, op hoop van zegen deze keer! Ik heb nu de gewone weckpotten gebruikt ipv de quatro stagione potten met schroefdeksel! Deze kwamen na 3 a 4 weken los, nochtans waren ze allemaal mooi ingeklikt na het wecken! Nu heb ik alles 90 min op 100° laten wecken!! Quote
Erny Geplaatst: 10 september 2015 Geplaatst: 10 september 2015 Wat een leuke potten met die bolle buikjes. Hopelijk blijft alles dit keer wel goed. En... we hebben een leuk topic waar we onze inmaakactiviteiten kunnen melden: wat-heb-je-net-in-gemaakt-uit-eigen-tuin-t2088-1300.html . Quote
Stan Geplaatst: 16 september 2015 Geplaatst: 16 september 2015 Pastasaus maak ik gewoon in. Met schroefdeksels(en tot op heden nog nooit een probleem gehad)maar, zonder vlees(dat voegen we later toe). Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
loes Geplaatst: 22 september 2015 Geplaatst: 22 september 2015 hier dezelfde methode als Stan. vlees kan makkelijk later toegevoegd worden (of niet voor een vega maaltijd). vorig jaar was er 1 potje open gegaan. waarschijnlijk omdat de rand niet goed schoon was, ik had toen nog geen goede trechter. Dit jaar lijkt alles prima. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.