Geplaatst: 24 september 201510 j wordt vervolgd met pastadeeg van de week Wat een mega-idee, hou ons op de hoogte ! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 25 september 201510 j @ Huub: het is ook niet de bedoeling dat je vezels verteert. Ze zijn belangrijk voor een goede darmwerking . Dat "je je maagwand behangt met plakken aardappelschil" is wel een grappig beeld, maar daar klopt niets van hoor. Zo werkt dat helemaal niet jòh "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 26 september 201510 j Speets, gelukkig maar, bedankt voor de uitleg en vooral voor het uit mijn hoofd praten van dat idee. Ik had dat jaren geleden eens gelezen, dat ook vellen van tomaten, paprika's, pepers dat deden. Als ik het niet opgeschreven had zonet, zou ik het nu nog geloven.
Geplaatst: 26 september 201510 j Nou, dan blijf ik dus lekker doorgaan met het eten van de schillen. (Tomaten ontvel ik trouwens ook nooit, veel te veel gedoe, gewoon lekker de staafmixer erdoor en je merkt er niks meer van!)
Geplaatst: 26 september 201510 j Ik geloof dat ik extra gevoelig ben voor solanine. Dat zit vooral in de schil. Moet nieuwe aardappelen ook een paar dagen in het donker laten liggen, tomaten geven ook gedoe, die moeten absoluut rijp zijn. En dan nog. Misschien wel allergie of zo. Het is dat ik ze zo lekker vind, maar soms word ik er zelfs naar van in mijn hoofd, misselijk, duizelig, krampen, buikloop.
Geplaatst: 26 september 201510 j Vervelend Huub want ze zijn idd erg lekker! Ik verdraag regelmatig ook geen rauwe tomaten, maar wel gare. Dus dan gaan ze maar in de stoofpot.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.