Mariekeenfrance Geplaatst: 17 oktober 2015 Geplaatst: 17 oktober 2015 Hallo, ik kom vaak recepten tegen voor likeur met glyserine. Dit om het dikker te maken? Laatst zag ik glyserine in een blokvorm dat was hard. En ik ken natuurlijk de glyserine in zalf vorm, maar wat bedoelen ze nu eigenlijk voor in de likeur? Weet iemand dit?groetjes. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Deborah Geplaatst: 17 oktober 2015 Geplaatst: 17 oktober 2015 Kan het zijn dat je glycerine en glycine of glycerol door elkaar hebt gehaald? E422 Glycerol mag in alcoholhoudende dranken gebruikt worden als zoetstof E640 Glycine mag in alcoholhoudende dranken gebruikt worden als zoetstof of zuurteregelaar. Quote Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
HuubvG Geplaatst: 17 oktober 2015 Geplaatst: 17 oktober 2015 (aangepast) Ik trek me terug... 18 oktober 2015 aangepast door Gast Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 18 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 18 oktober 2015 Goh, waar koop je dat dan en hoe voeg je dat toe? Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
speets Geplaatst: 18 oktober 2015 Geplaatst: 18 oktober 2015 Bij de drogist kun je glycerine kopen Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
henkg Geplaatst: 18 oktober 2015 Geplaatst: 18 oktober 2015 Een hoop verwarring hier, en dat terwijl iedereen Google en Wikipedia tot zijn beschikking heeft.Glycerol / glycerine: https://nl.wikipedia.org/wiki/1,2-ethaandiolGlycerine is dus hetzelfde als glycerol, alleen meestal verdund met 20% water (dus niet andersom). Er zijn verschillende zuiverheden. Je zult op zijn minst food grade moeten hebben.O.a. te koop bij brouwmarkt; brouwland, voor het aanzoeten en dikker maken van wijn, volgens etiket maximaal 5% toevoegen.Bij een drogist of zeepingredientenverkoper zou ik het zeker niet kopen, de kans lijkt me groot dat je een zalfje krijgt. Misschien niks mis mee voor zalf, maar niet geschikt voor consumptie. En misschien ook heel vies ... Glycol is antivries: https://nl.wikipedia.org/wiki/1,2-ethaandiolWijnschandaal met glycol: http://obiovino.nl/Webwinkel-Page-132212/Antivries-in-Oostenrijkse-wijn.html Maar waarom glycerine toevoegen aan likeur? Met wat extra suiker ben je er ook. Wordt zoeter, en wat dikker: zelfde effect. Juist bij zelfgemaakte producten wil je toch zo weinig mogelijk E-nummer stoffen gebruiken?(De enige die ik gebruik is E330 –citroenzuur- als mijn citroenen op zijn.) Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.