Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Marielle vroeg laatst om foto van mn pepers, maar die waren toen al op.

Dus nu weer twee geplukt en wél net op tijd op de foto gezet.

 

Bovenste is de "Artist" ook duidelijk een vroege peper, aan kleine plantjes hangen al vroeg een aantal pods. Groen is de peper ongeveer zo heet als een goeie groene Cayennepeper.

Onderste is de "Aji Blanco Cristal", ook altijd op te rekenen voor vroege pepers, elk jaar het eerst.

Mildheet in deze rijpfase, als hij rood is wordt hij een stuk heter.

Deze pepers heb ik dan ook speciaal voor het vroege plukken en vers verwerken door maaltijden. Dus niet voor de sausjes e.d.

 

IMG035973421466416074.JPG

Geplaatst:

Oeh leuk om te zien! denk dat ik volgend jaar ook een peper plantje ga zaaien, mijn vriend is gek op heet eten haha!

Fijn dat je de rassen erbij hebt gezet, zo weet ik in ieder geval welke goede opbrengst geven!

Geplaatst:

Opbrengst hangt natuurlijk ook wel af van het moment van zaaien, verzorging, voeding, standplaats etc.

En smaak, aroma en hitteniveau (scoville) zijn natuurlijk ook belangrijk.

Geplaatst:
@toto, dat ziet er al goed uit! Veel bloemen en beginsels zie ik! Hoe hoog is die plant nu?

 

Ik denk zo'n 40 cm.

Als plan A mislukt heb je nog altijd 25 letters over!

Geplaatst:

Niet dom, maar als je gewoon even de zoekfunctie had gebruikt, was je vanzelf hier terecht gekomen

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Nou, niet helemaal, want dat gaat over overwinteren. Ik vroeg me af of ik ze zeg maar altijd binnen kan houden, of het mogelijk is zo ook een plant met vruchten te krijgen? Want ik ben bang dat er te weinig zon voor ze is op mijn ieniemienie balkonnetje. Mijn vensterbank (binnen) is op het zuiden en het wordt daar erg warm.

Geplaatst:

Gemmab als je heel veel zon hebt op je vensterbank is het mogelijk om er pepers te kweken. Je zal wel langere en zwakkere planten hebben, omdat ze sowieso minder licht hebben dan buiten. Weet ook dat een peper/paprikaplant een halfheester is die je kan laten overwinter zodat hij het volgende seizoen terug vruchten kan geven. Maar als jij je plant de hele tijd op kamertemperatuur houdt dan kent hij geen rustmoment en zal hij uiteindelijk ook afsterven.

Wat je zelf kweekt, smaakt steeds beter!

Met onze moestuinvereniging verdelen we zakjes zaad voor 1 euro-> http://www.detuinschuur.be/zaden

Wij verdelen nu ook de zaaiagenda van Diana.

Geplaatst:

@toto, ik zal straks die van mij eens meten, ze lijken zo klein hier?

 

Inmiddels heb ik wel al een vrucht beginsel aan 1 plant, en die is nu zo'n 5 cm lang!

En in meerdere planten enkele bloemen, en wel in alle planten knoppen.

ik heb er 2 in pot buiten, in volle zon en regen en dan nog 7 in de volle grond in de kas dan.

Geplaatst:

Leuk marielle! Zo leuk om de paprika's en pepers te zien groeien

 

Ik heb mijn eerste peper groen geoogst. Ik wilde gewoon weten hoe dat ging smaken en hoe pittig

 

The big jamaican:

2016062117551648471466654918.jpg

 

Wel pittig als je zo direct een stukje eet maar door het eten was het weer niet echt pittig. Gaf wel een lekker smaak aan de Mexicaanse pulled pork.

Ben benieuwd hoe hij gaat smaken wanneer die rijp is

Geplaatst:

Hey,

 

Ik zit met enkele problemen op mijn paprika's. Deze morgend ééntje volledig bruin weggerot. Op nog geen dag tijd van mooi groen naar rot. Misschien heb ik het niet zien beginnen maar ik ga dagelijks kijken en er was mij voorheen nog niets opgevallen. Weet er iemand wat dit zou kunnen zijn? Ik heb een 30 tal planten staan van verschillende rassen en ze doen het op zich wel allemaal zeer goed met zeer grote vruchten.

Maar als er natuurlijk ineens een paprika van groen naar rot gaat is het wel een probleem.

 

Een tweede probleem is dat er geen enkele soort wil kleuren, ook al zijn er vruchten bij van wel 20cm lang en hangen al 2 weken te bengelen. Het is dus echt een kwestie van niet kleuren.

 

Een derde probleem is het massaal afvallen van nieuwe knoppen, sommige hangen al vruchtjes aan van bv 1cm en vallen zomaar naar beneden. Ook al hanger er volledig vruchten aan ook die al volgroeid zijn.

 

Doot wat zouden alle bovenstaande problemen kunnen komen en wat zijn mogelijk oplossingen?

 

Al derest in mijn tuinserre heeft geen last van echte ziektes die leiden tot "sterfte".

Geplaatst:

Het eerste weet ik niet zo goed. Te vochtig? Beestjes?

 

Rijping van pepers en paprika's kan lang duren. Gewoon wat geduld hebben.

 

Als er al (veel) paprika's en pepers aan een plant hangen is de plant zo bezig met de gevormde vruchten dat hij geen tijd meer steekt in het vormen van nieuwe. Daarom vallen de bloemetjes eraf. Als je nieuwe vruchten wil zal je er eerst andere moeten oogsten.

Als plan A mislukt heb je nog altijd 25 letters over!

Geplaatst:

Bij de Welkoop staan de paprika's in de uitverkoop.

Die zien er allemaal raar uit, met aangetast blad enzo, waar hier ook geregeld over geklaagd wordt

 

Mijn paprika's doen het ook niet goed meer sinds ze naar 'buiten' zijn gegaan. 'Buiten' is onder een afdak en ergens anders in een plastic kas.

Volgens mij is het gewoon niet zo'n mooi paprikajaar. Veel parasieten, die gelukkig niet van pepers houden.

(Al zullen er best mensen zijn die nu prachtige planten hebben zoals Mariëlle ).

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Je kan groene paprika's ook oogsten.

Ik wacht nooit tot alle paprika's gekleurd zijn.

Door regelmatig te oogsten hou je de groei erin.

 

Ik heb veel bossige sierpepers dit jaar:

5wtPXOI.jpg?1

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Geplaatst:

Klein vraagje. De paprika's die ik heb opgekweekt komen van het zaad van een gekochte blokpaprika uit de winkel.

Is het normaal dat ze er zo uitzien, ...

 

DSCN885055761467116449.JPG

DSCN884988221467116540.JPG

... terwijl hun soortgenoten er zo uitzien.

 

DSCN885183221467116460.JPG

 

Kruising? Gevaarlijk (--> eetbaar)?

Als plan A mislukt heb je nog altijd 25 letters over!

Geplaatst:

Toto. Dat is normaal. De blokpaprika van de winkel is sowieso een F1 hybride soort. Dit wil zeggen dat dit een kruising is tussen 2 rassen. Het zaad zal steeds een plant voortbrengen dat niet zuiver is. De ene plant/vruchten zal meer lijken op het ene ras en de andere plant/vrucht zal meer lijken op het andere ras waarmee gekruist werd (+alle combinatie daar tussen). Uit dit zaad is dus de uitkomst zeer onzeker.

 

Gevaarlijk. Neen! Lekker is misschien een andere zaak. Dit hangt af waarmee gekruist werd. Hiervoor worden ook rassen gebruikt die ziekteresistent zijn ipv lekker. Gewoon eens je tanden in zetten

Wat je zelf kweekt, smaakt steeds beter!

Met onze moestuinvereniging verdelen we zakjes zaad voor 1 euro-> http://www.detuinschuur.be/zaden

Wij verdelen nu ook de zaaiagenda van Diana.

Geplaatst:

Bedankt!

 

Ik vond het gewoon raar aangezien ik het al drie jaar doe en het nu de eerste keer was dat ik een anders uitziende paprika verkreeg.

Als plan A mislukt heb je nog altijd 25 letters over!

Geplaatst:

Na het zien van de mooie foto's van rustavi, ben ik me aan het bedenken of ik nou paprika of peper planten heb ... volgens de verpakking (van de lidl), toch echt paprika planten:

 

IMG2016070516021067691467727452.jpg

 

Dit zijn de planten nu:

 

IMG2016070516022217611467727465.jpgIMG2016070516025028851467727477.jpgIMG2016070516034696021467727487.jpg

Geplaatst: (aangepast)

De eerste portie Padronnetjes (Pimientos de Padron)...

 

IMG0697m95471467731670.jpg

 

In een pan met olijfolie aan alle kanten bakken tot ze zacht zijn, zeezout erover en smullen maar!

 

IMG0698m69801467731673.jpg

 

Van deze zes Padron's waren er 5 mild en was er ééntje pittig.

aangepast door Gast
Geplaatst:

" waren er 5 mild en was er ééntje pittig."

Huh? Kan dat ook nog? Of had je zelf zaad verzameld?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Klopt als een bus.

kweek die al jaren en ben soms echt verast door een paar scherpe rakkers.

ik zet die meestal op zuur groen en rood door mekaar en ik verras me dan zelf door soms een rode scherpe.

Zijn wel heel lekker.

Heb al vele blij kunnen aken met zaad van deze, die weten nu ook hoe deze te behandelen.

gr Mat

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...