Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Tak van een boom uit buitenland meenemen.


Nieuw

Recommended Posts

Ik wil graag hier een appelboom hebben wat hier niet te verkrijgen is en dat wil ik op m27 of m29 (traagste) onderstam plaatsen. Dat kan beste rond in december omdat er dan knoppen aanhangen, maar rond dat periode heb ik daar niks te zoeken. Dus mij vraag is hoe kan je zo'n tak tot hier levend meenemen?

Link to comment
Share on other sites

Dat ligt eraan hoeveel bagageruimte je hebt. Als je de onderstam in een pot laat groeien en hem met pot en al meeneemt, kun je ter plekke enten.

 

Ik ben overigens wel benieuwd om welk land en welk ras het gaat

Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.

Link to comment
Share on other sites

De tak kan wel levend meenemen. Snoeien vlak voor vertrek, beetje nat maken en in de plastic zak stoppen. Dan zo koel mogelijk bewaren (niet bevroren beneden -4 graden, hier wel tot de enten in koelkast. En ja, deze tak hoef niet groot zijn - 2 a 3 knoppen zijn genoeg voor het nieuwe boompje te beginnen.

Link to comment
Share on other sites

Weet niet hoe on-topic dit is: Hoe zit dat juridisch? Dit in verband met plantenziektes e.d. Neem aan dat dit binnen Europa geen probleem is maar bijvoorbeeld uit Azië komen behoorlijk wat nare boomziektes (zie bijvoorbeeld het lot van de Amerikaanse tamme kastanje en recent de essenziekte). Mag je levende planten of plantgoed meenemen? Kan je hiervoor beboet worden aan de grens? (Kan me zelf op vakantie vaak niet inhouden bij de schappen met groentezaden)

Link to comment
Share on other sites

Mag ik je inschatten als een super jonge beginneling met erg weinig kennis van plantkunde? Maar desalniettemin iemand met grootse plannen? Wel leuk zo enthousiast, zo begon ik ook ooit heel lang geleden. En bij leren kun je altijd.

 

Echter wat jij wil? , sorry, als ik mijn mening mag geven, je project geef ik totaal geen schijn van overlevingskans, een nu groeiende tak afknippen, in Turkije vochtig houden en hem in de koffer stoppen zal misschien nog wel lukken, maar als je douane controle krijgt zit je in problemen

 

Vervolgens zou je die tak indien ze deze niet onderscheppen... een takje of een knop hiervan willen enten op een onderstam?

Dit gaat je niet lukken in deze periode van het jaar.

 

Zou je willen adviseren ga eerst eens iets lezen hoe planten leven enzo, en lees dan gelijk ook hoe en wanneer je moet enten enzo, pas dan kun je eventuele dromen in vervulling zien gaan.

Link to comment
Share on other sites

Voor die vraag moet je bij de douane zijn want dat is moeilijk te beantwoorden.

Het ligt aan het land waar het materiaal vandaan komt, waar het naar toe gaat en waar het voor gebruikt ga worden (onderzoekcentra)

Groetjes,

Bram

Link to comment
Share on other sites

Om het belang van plantenhygiëne nog eens te benadrukken een linkje in het Engels waarin kwekerijen verdacht worden van het verspreiden van de schimmel Phytophthora ramorum (inderdaad familie van) die miljoenen bomen in Californië doodt. https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2016/05/02/this-disease-has-killed-a-million-trees-in-california-and-scientists-say-its-basically-unstoppable/ (sorry voor de lange link)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...