Sin Fronteras Geplaatst: 4 mei 2016 Geplaatst: 4 mei 2016 Met excuses als dit onderwerp al eerder aan bod is geweest, maar het lukte me niet om eventuele eerdere draadjes over dit onderwerp te vinden. Na het maken van likeur (kersen, zwarte bessen) blijf je altijd met grote hoeveelheid fruit zitten dat volgetrokken is met alcohol. Het is lekker is een chocoladetaart, maar daar gaat maar een klein beetje in. Weggooien is zonde, maar om het nu 's ochtends in de yoghurt te kieperen lijkt me ook niet zo handig. Wat doen jullie met het fruit dat over is na likeur maken? Quote Scent & Spice | Genieten, denken en doen met kruiden! In het Pakhuis | Inspirerende en kleinschalige vergaderruimte en workshoplocatie in de Betuwe
pippi Geplaatst: 4 mei 2016 Geplaatst: 4 mei 2016 Oh dat klinkt lekker! Kan je het niet kwijt in vlees- en groenteschotels of sauzen die je daarna in porties invriest? Rode kool maak je normaal gesproken met appel (Ik stoof het met ui, appel, suiker, een klein beetje koekkruiden en een scheut rode wijn, echt heel lekker), maar ik denk dat het met die kersen ook best lekker kan zijn. Of stoofpeertjes met zwarte bessen, klinkt ook helemaal niet verkeerd. Of uienjam (het heet anders, maar zo noemen wij het, heel lekker bij een feestelijk stukje vlees), dat wordt denk ik ook niet vies van die zwarte bessen erdoor. Ik zou dus even bedenken in welke lekkere gerechten wijn wordt gebruikt, en daarvoor in de plaats je overgebleven fruit gebruiken. En nog meer chocoladetaarten bakken. Bezorg je ook aan huis? Ik heb nu echt trek. Quote
Sin Fronteras Geplaatst: 5 mei 2016 Auteur Geplaatst: 5 mei 2016 Leuke ideeën pippi, bedankt! Quote Scent & Spice | Genieten, denken en doen met kruiden! In het Pakhuis | Inspirerende en kleinschalige vergaderruimte en workshoplocatie in de Betuwe
angela († maart 2025) Geplaatst: 6 mei 2016 Geplaatst: 6 mei 2016 Kun je er niet ook een gewone vruchtenvlaai mee bakken? Nadat het goed is uitgelekt.In combinatie met ijs kan ook of zelf er ijs van maken.Misschien kan het nog worden geweckt? Zodat het langer houdbaar is. Quote
pippi Geplaatst: 6 mei 2016 Geplaatst: 6 mei 2016 Van zo'n vruchtenvlaai krijg je wel heel vrolijke visite denk ik. Quote
prettig gestoord Geplaatst: 8 mei 2016 Geplaatst: 8 mei 2016 Ik gooi de restjes fruit door de cake. Kan eigenlijk met bijna alle fruitsoorten.Sinasappelrasp door de warme chocolademelk mee laten trekken, wel er voor het serveren uit zeven Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
henkg Geplaatst: 8 mei 2016 Geplaatst: 8 mei 2016 Ik begrijp dit niet. Je hebt een likeur gemaakt, dus je bent niet vies van iets met een beetje alcohol.De vruchten gaan toch perfect in een toetje (onverhit, want de alcohol wil je niet laten verdampen), met bijvoorbeeld een flinke klodder vanille-ijs.Weggooien, of in een cake of zo, dat is het kind met het badwater weggooien... Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
dennis78d Geplaatst: 11 mei 2016 Geplaatst: 11 mei 2016 Kan het niet gewoon in de brandewijn? Net als Boerenjongens met rozijnen...of Boerenmeisjes met perzik. Ik zou ze opeten met een glas likeur haha. Quote http://www.moestuinforum.nl/blog/dennis78d/
Sin Fronteras Geplaatst: 11 mei 2016 Auteur Geplaatst: 11 mei 2016 Bedankt voor alle reacties. Inmiddels is de voorraad al een stukje kleiner Quote Scent & Spice | Genieten, denken en doen met kruiden! In het Pakhuis | Inspirerende en kleinschalige vergaderruimte en workshoplocatie in de Betuwe
AnnekeW Geplaatst: 11 mei 2016 Geplaatst: 11 mei 2016 Geef een feestje. We komen graag 'helpen' met opmaken Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 15 juni 2016 Geplaatst: 15 juni 2016 Mijn ervaring met bijvb. zwarte bessen nadat het lang heeft gestaan om likeur van te maken is juist dat ze bitter en gort droog zijn..... en niet zoals bijvb. Boerenjongens lekker over een ijsje kunnen, het proces veranderd het fruit miz. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Sin Fronteras Geplaatst: 15 juni 2016 Auteur Geplaatst: 15 juni 2016 Klopt. We hebben inmiddels verschillende dingen geprobeerd:- Verwerken in muffins en cake, ging prima.- Verwerken in ijs viel erg tegen, werd erg bitter (waarschijnlijk dankzij de pitjes, maar om het te zeven waren ze inderdaad veel te droog)- Verwerken in stoofpotten lukte ook prima, maar die eten we niet veel in de lente/zomer. Quote Scent & Spice | Genieten, denken en doen met kruiden! In het Pakhuis | Inspirerende en kleinschalige vergaderruimte en workshoplocatie in de Betuwe
TomP Geplaatst: 1 januari 2020 Geplaatst: 1 januari 2020 Kan mij nog de opgelegde krieken en kersen van mijn grootmoeder herinneren, zoooo lekker.Jammer genoeg geen recept van en alles wat ik al probeerde smaakt anders.Hoe maak jij je kersenlikeur? Andere recepten om krieken/kersen op te leggen? Hoe ga ik te werk - benadert wat oma deed maar niet volledig ...- ontpitten van het fruit- in weckpot van +/- 1l (voor mij het meest praktische)- overgieten met brandewijn (+/- 28°)- +/- 4 à 6 weken laten staan- na deze periode +/- 500 gr (kersen) à 700 gr (krieken) toevoegen- blijft zeker een jaar goedBij de oma nuttigden wij de opgelegde kersen dan tijdens de jaarovergang, nostalgie vandaar dat ik er nu weer aan denk... Probeerde ook al het recept van weckeonline met kaneelstokjes en kruidnagel maar dat was het ook niet Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.