Geplaatst: 30 november30 Nov 8 uren geleden, Mellie zei:niet alleen naar knoflook, maar iets anders. NarcisWat een goede neus. Daar heb je geluk mee joh. En wat mega zonde. Was het alleen vers opgekomen groen van dit najaar dus? Of heb je daar een speciaal veldje voor..dat je het nog een x kan doen. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 1 december1 Dec Ja die neus is wel een ding dus… maar soms mega handig. Was gewoon de knof die ik niet heb geoogst van afgelopen jaar. Omdat het op een rotplek zit, of omdat ik de bloemen die er groeiden niet wilde verstoren… maar die laatste plek groeien ook narcissen. En dat heeft een typisch bloembollengeurtje. zo zonde…. Ik ga toch nog wat oogsten. Vind knoflookpasta zo makkelijk in gebruik. Dat heb ik dan liever dan bollen.
Geplaatst: Woensdag om 17:494 d 3 potten en een mini geworden. Ik had gehoopt op 4. Maar goed. Daar red ik het wel mee to de volgende oogst.
Geplaatst: Woensdag om 20:223 d Wat ziet dat er mooi en heerlijk uit @Mellie ! Wat een prachtige kleur 😍. Is dat alleen groen en zout (neem ik aan)?
Geplaatst: Donderdag om 14:143 d @Dahli het is alleen loof, maar met zonnebloemolie. Ik heb in het verleden geëxperimenteerd wat het fijnste werkte en dit is het makkelijkst. Ik heb het ook wel zelf fijngesneden en ook gemalen zonder een toevoeging. Daar gaat je apparatuur wel van fluiten…! Maken in de keukenmachine met scheutje voor scheutje zonnebloemolie erbij is het soepelst. Geen zout en heb nooit houdbaarheidsproblemen gehad. Maar voor de volgende x wel een goed idee om ook zout te gebruiken. Kan nooit kwaad met dit soort dingen lijkt me.
Geplaatst: Donderdag om 20:272 d Ga ik volgend jaar ook eens proberen. Watvoor knoflook is deze @Mellie Ik had het al eens eerder gevraagd, maar nog geen antwoord gezien. Is het Chinese bieslook?
Geplaatst: Vrijdag om 17:022 d @Petrasmoestuin had je wel antwoord op gehad. Het is het loof van knoflook. Welke knoflook maakt niet uit. Dus het ras doet er niet toe. Als je het groene loof ervan maar gebruikt.
Geplaatst: Vrijdag om 20:211 d Dan heb jij al lange knoflook loof zeg! Wat goed! Ik laat het meestal zo lang mogelijk staan, ik dacht dat het belangrijk was voor de fotosynthese.Ik bak het meestal, maar een idee om er eens pasta van te maken.
Geplaatst: Gisteren om 07:091 d Auteur Op 1-12-2025 om 08:11, Mellie zei:Was gewoon de knof die ik niet heb geoogst van afgelopen jaar.@Petrasmoestuin Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 4 uren geleden4 u Een paar potten appelmoes weg moeten gooien, er zat schimmel op. Experiment mislukt, of eigenlijk geslaagd als je het beschouwt als 'laten we eens kijken of appelmoes met suiker zonder wecken ook houdbaar is. Niet dus. Vanaf nu houd ik het gewoon bij invriezen.
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Had je ze wel in de koelkast staan? #Arja had jij ze alleen zo in potten gedaan zonder ze uit te koken? Zonde hoor.
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Ja, in de koelkast. Bij het vullen met kokende appelmoes zijn de potten en deksels zo schoon mogelijk, met kokend water afgespoeld na grondig afwassen. Met jam werkt dat tot nu toe prima, zit natuurlijk genoeg suiker in. Appelmoes niet. Dat wilde ik uitproberen, en dat is nu duidelijk.
Geplaatst: 1 uur geleden1 u Ik vraag het toch nog even door @Arja , want ik vries ze ook altijd in en heb er weleens aan gedacht om het in potten te doen. Vul jij het helemaal tot de deksel of laat je een klein kiertje over? Bij mij ontploften altijd de potten als ik jam maakte en daarom durfde ik niets in te maken, totdat ik een klein randje open liet en nu is het een paar keer goed gegaan met het inmaken van komkommer en ook pompoen chutney. Ik ga eens kijken hoe dat eruit ziet eigenlijk.
Geplaatst: 33 minuten geleden33 min Er zat nog wel wat lucht in. En mijn diepvries was vol, dus ik wilde proberen of dit lukte.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.