Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Twee potten appelmoes en twee potten bramen/appeljam.

Geplaatst:

Gisteren 4 potten letcho en vandaag 5 grote potten roze appelmoes van de sterappeltjes met schil gekookt( en dan door de zeef)..prinsessen-compote!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Roze appelmoes! Leuk!

 

Hier zes potten perencompote gemaakt. Verdraaid lekker!

Geplaatst:

Net 2 potten meloenjam en 3 potten mangojam gemaakt,

Meloenjam voor de 1e keer geprobeerd, is goed gelukt en smaakt lekker

Geplaatst:

Meloenjam..lekker exotisch!

Ik heb 7,5 potten compote: Notarisappel, sterappel en wat conferences...ik heb het een beetje grof gehouden zodat de potten goed kunnen dienen voor de hete bliksem

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Niet uit mijn eigen tuin,maar uit een bosje, verse hazelnootpasta.Lekker hoor.

Geplaatst:

7 potjes stoofperen uit de tuin van SuusP een een zakje gaat in de vriezer(potjes waren op ). Morgen het sap(kookwater dat over is) en opgekookte schillenwater tot perenstroop verwerken.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:

kweepeerjam, straks rodekoolweck, zuurkool pot 1

Geplaatst:

10 potten peren zitten er nu in de weckketel en we hebben er nog voor 20 potten. Die komen morgen aan de beurt denk ik.

Heeft iemand al eens moes gemaakt van peren, gelijk appelmoes?

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Alleen maar gemengd Willy..een derde peren op twee derde appels.

 

Ik heb dat dus net gedaan..nog weer 6 potten erbij. Totaal appelmoes 18 grote potten.

 

Vandaag sambal maken van mix-pepers.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Stoofperen geweckt.

De eerste 16 potten zijn klaar.

Nog een vol krat over.

Dus kunnen nog wel 20 potten maken Denk ik.

Handig voor als we snel moeten.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

De laatste peren zijn klaar om te wecken, totaal dus 20 literpotten en negen anderhalve liters. Zal wel genoeg zijn voor een jaartje denk ik hé.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Ik ben kweeperen aan het koken voor het maken gelei. Het hele huis ruikt naar kweepeer inmiddels. Vriend kwam binnen met de verontwaardigde vraag "waarom ruikt het hier naar fruittabak?!". Dus, als iemand nog een goedkoop en gezond alternatief zoekt voor de shisha; fruit koken is vast beter dan lurken aan een waterpijp

Ben erg benieuwd hoe die kweepeer smaakt, hopelijk toch niet naar tabak . Dit is de eerste keer dat ik wat van die peren heb (geruild tegen mijn overdaad aan appels ). Ik heb genoeg om wat uit te proberen in ieder geval.

Begonnen met moestuinieren en zaadjes te ruil? Doe mee met de zadenenvelop NL 2017

Geplaatst:

zuurkool, tomaat met pepers, rode kool met kwee

soepgroenten gedroogd

Geplaatst:

gister voorbereidingen gemaakt en vandaag verder ingemaakt..

 

Paprika´s en peper uit eigen kas.

 

2,5 kilo paprika´s en pepertjes, samen met uitjes en knoflook 24 uur laten trekken met zout.

 

19603380ya.jpg

 

 

7 potten konden gevuld worden

 

19603382ev.jpg

 

19603383dv.jpg

 

Dit recept is met glühwein peperkorrels en laurier, en suiker natuurlijk

 

19603384mi.jpg

 

 

op ieder potje een knoflookteen en een laurierblad, dan de warme kruiden wijn erover.

 

19603385xp.jpg

 

 

Nu is het wachten, 3 weken lang..en dan kunnne we het eerste potje proeven

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Geplaatst:

inmaak94951411470282.jpg

sambal en zoete chilisaus. Hazelnootpasta mocht ook ff op de foto

Geplaatst:

Apart recept Rose..en wat wordt het dan?

 

Chilisaus, ja lekker. Heb je een eigen recept?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Weer gelei van 'kweepeertjes' van de Japanse sierkwee gemaakt.

Gelukkig heb ik die struikjes staan, want 4 van de 5 kweeperen aan mijn kweeperenboom zijn er verrot afgevallen.

 

Ik giet de uitgekookte prut door een zeef, in plaats van door een kaasdoek. Het sap is dan troebel, maar na het toevoegen van suiker en het koken tot gelei, is de boel helder! Of in ieder geval zo goed als bijna helder

 

Stuk koken:

 

IMG459464931411564910.JPG

 

In de zeef:

 

IMG459550331411564915.JPG

 

Niet opgelet tijdens het koken, dus een beetje (erg) aangebrand:

 

IMG459797001411564924.JPG

 

Troebel sap:

 

IMG459950771411564929.JPG

 

Mooie oranje gelei:

 

IMG463741201411564933.JPG

Geplaatst:

Mooie kleur, plaats je dat recept ook even?

Ik heb alleen nog maar jam gemaakt maar die was veel donkerder.

Geplaatst:

Haha...goed om te weten dat als je het troebel tot gelei kookt dat het mooi rood en helder word!

Op het werk van dochterlief staan kweepeertjes. Neemt ze van de week wat van mee voor me!

Geplaatst:

vraagje: wat denken jullie, kan ik nog die mand moesappels inmaken? Ze staan al minstens 2 weken in de kelder, met hier en daar een plekje schimmel. Ze zijn nog wel flink hard.

 

Mooie oranje gelei:
mooie foto, zal vast lekker zijn
Geplaatst:

Heb pas nog wat groenten gewokt uit de moestuin. Een kleine paprika, geraspte worteltjes en een courgette in stukjes in de pan met wat olie.

En dan smullen maar

Geplaatst:

@ Zaaizee Dat kan prima....alle bruine plekken eruit snijden. Zolang ze niet gummi aanvoelen als appelstukjes en anders als appelmoes

Geplaatst:

Ik heb het recept voor de zoete chilisaus bij recepten met pepers gezet

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic