Old Rose Geplaatst: 17 november 2014 Geplaatst: 17 november 2014 Afgelopen weekend alle gedroogde pepertjes verwerkt. Eerst grof klein geneden in een kleine keuken machine ( handformaat) zodat ik peper flack kreeg.Daarvan een kleine hoeveelheid in 2 flessen gedaan en gevuld met olie van 40 C. de kleur in de olie was binnen 1 dag zeer donker en ik denk dat ik de hoeveelheid komende week nog eens ga verdunnen, waardoor ik 4 flessen met heerlijke hete peperolie krijg Van de rest van de peperflacks poeder gemalen in mijn oude koffiemolen..ging zeer goed daarin, Mooi fijn poeder.Ik heb daarvoor wel een kapje op mijn neus gedragen want puh, is dat scherp in je neus Ik heb voor deze mix 4 soorten pepertjes gebruikt, dus incl de zeeeeeer hete soort die mijn zoon al omgedoopt hat tot " pepers from Hell"..zo heet en scherp zijn deze Een mooi geheel, de peoder heb ik over 4 potjes verdeelt en 3 daarvan kadoo weggegeven, Quote ~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~
thea Geplaatst: 17 november 2014 Geplaatst: 17 november 2014 Ziet er goed uit.en wat mooie kleine potjes? Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
RobO Geplaatst: 17 november 2014 Geplaatst: 17 november 2014 1,5 kg eigen rogge gebroken met een Pede koffiemolen Quote
Indy Geplaatst: 22 november 2014 Geplaatst: 22 november 2014 De allerlaatste verse pepers zijn verwerkt. Van alles wat,Bhut Jolokia,Peter Peper,Madamme Janet, Aussie black.Alles in de blender,en sambal gemaakt,dan water in de blenderpot, schudden,en dat gebruik ik voor de zoete chilisaus. Zonde om dat weg te spoelen Ook al een mooie hoeveelheid gedroogde Peter Pepers Quote
appelvrouw Geplaatst: 23 november 2014 Geplaatst: 23 november 2014 Lekker al die peperrecepten! BRose wat voor een olie heb je gebruikt? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Esthe76r Geplaatst: 26 november 2014 Geplaatst: 26 november 2014 Heb je ingevroren pruimen verwerkt tot jam en saus voor over de yoghurt. Hmmmmm Quote
Jizkaha Geplaatst: 30 november 2014 Geplaatst: 30 november 2014 Ben aan 't proberen tabasco te maken en heb 2 soorten zoetzuur van de chayotes gemaakt. Weer 10 down, nog maar 30 to go O, en er staat kimchi in de week Quote Zelluf doen
geedee Geplaatst: 30 november 2014 Geplaatst: 30 november 2014 Gisteren 19 potjes kersenjam en zojuist 6,5 kg frambozen tot jam gekookt....nu weer plek in de vriezer Quote
RobO Geplaatst: 2 december 2014 Geplaatst: 2 december 2014 knolselder soepje in de vriezerlaatste ratjes idem ivm uitlopen Quote
mw vogel Geplaatst: 14 december 2014 Geplaatst: 14 december 2014 Niet ingemaakt, maar wel bewaard: selderijknolletjes.De laatste 7 twee weken terug van het land gehaald, overtollige wortels en klei eraf gesneden, blad verwijderd, maar niet het hart en rechtop in een emmer gezet. Bijgevuld met vochtige houtschorssnippers en donker en koud weggezet. Vandaag er één uitgehaald voor de soep: prima! Goed hard gebleven, niet gaan schimmelen. Eens kijken hoe lang ze het volhouden Quote
RobO Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 stoofpeertjes 2 ivm buikziekte (van de peertjes ) Quote
geedee Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 We hebben Judasoren in de tuin.....dus díe moest ik proeven....gebakken....tjee!! die dingen springen de pan uit!! Quote
RobO Geplaatst: 16 december 2014 Geplaatst: 16 december 2014 hoebedoellu?springen echt de pan uit?zijn ze heel waterig van zichzelf? Quote
geedee Geplaatst: 16 december 2014 Geplaatst: 16 december 2014 Nou letterlijk PAAAAFF PAAAAF alsof je popcorn aan t maken bent Quote
RobO Geplaatst: 17 december 2014 Geplaatst: 17 december 2014 leuk voor 31 dec... hier de laatste kool in de pot gedaan, 2 potjes stoofperen geweckt, 1 pompoen gepureerd Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 december 2014 Geplaatst: 17 december 2014 6 flesjes peperolie gemaakt..met gerookte jalapenos en arachideolie... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 17 december 2014 Geplaatst: 17 december 2014 Oh... goed idee... dat kan ik wel ff doen met die megasuperscherpe Sepia Serpent die ik hier heb liggen... Verwarm je de olie dan ook of doe je de pepers in de koude olie? Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 december 2014 Geplaatst: 17 december 2014 Eerst de pepers gegrild op de kachel totdat ze kurkje droog en heel geurig waren, dan in de keukemasjien, dan de olie in een grote pot op de kachel gezet met de peperflakes erbij..een tijdje doorgewarmd.Nu zitten ze in mooie flesjes om weg te geven met Kerst. Het smaakt goed maar moet nog verder op smaak komen..dat duurt wel een week of 4/6.Misschien iets voor jou om aan te bieden voor onze kadootjeskraam Kerst 2015? Jij bent altijd zo peperig Erny Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 17 december 2014 Geplaatst: 17 december 2014 Wie weet... Maar... ben dus al goed bezig want de Sepia Serpent lag al op de verwarming te drogen... Stap 1. Quote
Anna3 Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 Even dit zojuist gevonden leuke topic nieuw leven inblazen Niet net gemaakt, maar had nog wel foto's van een paar weken terug van twee jamsessies. Aardbeien-rabarber (waren ooit 6 potjes) en aardbei-vlierbloesem (in de pan): Nu eens bedenken wat ik met de rode kruisbessen en rode aalbessen ga doen. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 10 juli 2015 Geplaatst: 10 juli 2015 Klinkt goed, ik maak dit jaar geen jam (denk ik) ik ben nog bezig met die van 2013 dus 2014 staat er ook nog. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.