Richard74 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Ik heb twee dagen geleden zwarte bessen jam gemaakt en een foutje gemaakt. Ik dacht dat ik er gewone suiker bij gooide maar het was geleisuiker De jam is in ieder geval niet te dun.... Maar goed, na het op de kop zetten blijft de jam dus hangen. Zie foto. Heeft iemand nog een truuk om het te laten zakken zonder de pot open te maken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 De volgende keer maar een paar minuten op de kop zetten en dan weer omdraaien. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 En de pot helemaal vullen, echt tot de rand, is sowieso verstandig...er blijft dan geen lucht in, waar bederf zou kunnen beginnen. Als je de pot later openmaakt en er uit gaat eten, zal de jam ook weer naar de bodem zakken. In het lege stuk beneden zit samengeperste lucht die niet weg kan door de dikke jam. Is verder helemaal niet erg....want op de bodem is er nu zeker vacuüm afgesloten door de jam. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richard74 Posted July 9, 2016 Author Share Posted July 9, 2016 Ik vul ze inderdaad tot net onder de rand, iets voller zou al schelen maar ik geef de potjes vaak weg dus heb er liever 10 ipv 8. En ja, iets te lang op de kop laten staan ook, denk wel 20 minuten, was ze even vergeten. Gebeurt mij ook niet meer haha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.