Jump to content

Jam zakt niet


Richard74

Recommended Posts

Ik heb twee dagen geleden zwarte bessen jam gemaakt en een foutje gemaakt. Ik dacht dat ik er gewone suiker bij gooide maar het was geleisuiker

 

De jam is in ieder geval niet te dun....

 

Maar goed, na het op de kop zetten blijft de jam dus hangen. Zie foto.

 

Heeft iemand nog een truuk om het te laten zakken zonder de pot open te maken?

 

IMG2016070911443675251468058188.jpg

Link to comment
Share on other sites

En de pot helemaal vullen, echt tot de rand, is sowieso verstandig...er blijft dan geen lucht in, waar bederf zou kunnen beginnen.

 

Als je de pot later openmaakt en er uit gaat eten, zal de jam ook weer naar de bodem zakken. In het lege stuk beneden zit samengeperste lucht die niet weg kan door de dikke jam. Is verder helemaal niet erg....want op de bodem is er nu zeker vacuüm afgesloten door de jam.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Ik vul ze inderdaad tot net onder de rand, iets voller zou al schelen maar ik geef de potjes vaak weg dus heb er liever 10 ipv 8.

 

En ja, iets te lang op de kop laten staan ook, denk wel 20 minuten, was ze even vergeten. Gebeurt mij ook niet meer haha

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...