Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

nieuwe aardappels invriezen?


Mariekeenfrance

Aanbevolen berichten

Hallo, ik kreeg zomaar een idee. We halen de aardappels binnen en van de kleintjes is het heerlijk om in plakjes te snijden en te bakken. Maar om nu de hele week gebakken aardappels te eten...... Is het mogelijk om aardappels in plakjes te snijden en dan voorgekookt in te vriezen? Heeft iemand dit weleens gedaan? en zo ja, ging dat goed?

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wij vriezen kantenklare puree in met traditioneel wat roomboter P&Z nootmuskaat piment als de vroege aardappels beginnen uit te lopen

de kleintjes gaan meteen na de oogst met schil in een weckpot van 0,75l ; eventjes voorkoken en dan 90 minuten op 98 graden in de oven

of we koken ze helemaal en knijpen er dan puree van

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als voorgebakken frites gaat het in ieder geval prima.

 

De vroege van dit jaar (ras "Annabelle") hadden in juni al fytoftora en hebben we toen direct geoogst. Helaas dagelijks weer enkele aardappels aangetast in de knol, dus niet te bewaren. Daarom alle goede aardappels ongeschild in reepjes en schijfjes gesneden en de frites-pan enkele uurtjes aangezet. Na afkoelen ingevroren in porties voor 1 keer en dat gaat uitstekend.

 

Het wat latere ras Vitabel had weinig aantasting en hebben we enkele weken later uit de grond gedaan. Die laten zich wel goed bewaren.

De Sarpo mira staat nu nog in de grond...loof begint wat minder te worden. Waarschijnlijk een van de komende weken te oogsten.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Aardappelen is nu een vrucht dat heel gemakkelijk te bewaren is. Om die nu te gaan invriezen. Ik zou het niet doen. Zonde van de plaats in de vriezer.

Aardappelen bewaard men donker en vorst vrij.

kriel aardappelen kan men half koken al dan niet in de schil en wecken.

Heeft men een dag te veel aardappelen gekookt kan men ze de volgende dag bakken in olijfolie of boter. Of men maakt er een aardappel salade van.

Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is.

Vergeet voor een keer hoeveel geld een miljoen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reactie's... even een update; ik had dus op dat moment te veel gesneden, heb ze even voorgekookt en ingevroren. Toen we met de camper op pad waren heb ik ze gebakken en waren heerlijk. Het is dus te doen, maar enkel in noodgevallen...

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...