Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

clafoutis met krieken/morellen

Featured Replies

Geplaatst:

Lekker….al die clafoutis dingen! 😊😋

Geplaatst:
Nou ja, ik kan me niet echt voorstellen dat ik het een fijne eetervaring vind als er pitten in mijn 'taart' zitten. Scheelt tijdens het maken wel ontpitwerk, maar ach.
De bodem is me wat te... gummig. Een beetje als spekkoek ofzo. Of zou dat komen door mijn stenen vlaaivorm? Verder lekker hoor, hij was nog lekker licht warm toen we em aten.
Het is belangrijk om niet te lang te mixen. Geen klonten is voldoende. Als te lang mixt krijg je glutenvorming. Dan wordt het rubberig. Zelf gebruik ik meel met weinig eiwit.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:
4 uren geleden, bonnie f zei:

meel met weinig

Ik heb half amandelmeel gebruikt, bedoel je dat? Ik wil het eigenlijk wel volledig met amandelmeel doen, hartstikke lekker. Maar ik was bang dat het dan niet voldoende zou rijzen. Wat denk jij?

Geplaatst:

@Petrasmoestuin Amandelmeel is juist hoog in eiwitten. Het is wel glutenvrij, misschien bedoel je dat? Ik vind amandelgebak ook verrukkelijk!

Geplaatst:

Enige wat ik niet terug kan vinden is welke diameter vorm geschikt is? Lijkt me een ideaal zomerdessert na de bbq met wat ijs en gegrilde perziken/nectarines/ananas ernaast. ;)

Geplaatst:
2 uren geleden, MSDG zei:

diameter vorm

Bij de aalbessen had ik een schaal van 27 diameter en bij de rabarber appel 25,5 diameter. Maar 24 zou ook nog kunnen.
Bij de 2e heb ik extra vulling gemaakt en het paste er ook goed in.

Geplaatst:

Mijn clafoutis kersen is gereed. Nog niet geproefd. Ik vind het lekker als het koud gegeten wordt en dan bij de koffie. Die hebben wij meestal om 12.00 uur of soms ook 13.00 uur of later. In ieder geval bij de 2e koffie.

20250708_173645.jpg

20250708_165029.jpg

20250708_165746.jpg

20250708_173532.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:
Op 2-7-2025 om 01:21, Dahli zei:

glutenvrij,

Per 100 gram amandelmeel moet je 1,5 tl bakpoeder gebruiken. Dat heb ik gedaan. Recept komt nog.

Geplaatst:

Ik heb em vanmorgen weer gemaakt, met hele pruimpjes (kerspruimen?) er in. Lekker makkelijk om ze er zo in te donderen en niet te ontpitten. Maar goed... dan moet je bij het eten dus bij/na elke hap een pit uittuffen.

Geplaatst:

Nou dat uitspugen vinden wij dus niets. Maar kersen zijn nattig en mijn taart ook vorige week met alleen amandelmeel. Dat hoeft voor mij niet meer. Met rabarber en aalbessen was hij heerlijk.

Geplaatst:
  • Auteur

Haha en hoe smaakt ie?

Met kersen vind ik het echt zonde om de pitten eruit te halen..en het hoort ook een beetje bij dIt soort dessert natuurlijk. Met pruimen heb ik dan weer het idee dat de pitten erg groot zijn, maar misschien niet bij deze soort?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nou hij was weer lekker hoor. Ik had alleen niet echt heel goed gesorteerd op rijpheid, dus sommige vruchtjes waren wat zuur. Ik heb deze keer het meel door de mix gespateld ipv gemixt, dat lijkt wel wat te helpen tegen die structuur die de vorige keer wat minder was.

En nee, die zijn helemaal niet groot:

227_4505.JPG

Geplaatst:
  • Auteur

Prima te doen !

Ondertussen heb ik er ook zin in als ik nog zure kersen tegenkom sla ik toe🍒

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Weer een clafoutis gemaakt 😋

Deze keer een chocolade met Victoria pruimen van mijn boompje die in 40 liter maat pot staat…

Ongeveer 20 pruimen kunnen oogsten.. geen jam hoeveel heden maar dit lekker baksel lukte prima 😋🌱👩‍🍳🌱🐓🌱🌻🌱

IMG_5191.jpeg

IMG_5197.jpeg

IMG_5198.jpeg

Geplaatst:
  • Auteur

O dat lijkt wel een beetje op mijn chocolade perentaart. Lekker! De basis is nog het deeg van de clafoutis maar ik twijfel of je het zo kunt blijven noemen.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Met kersen!

Ik zal het recept van de perentaart in perentijd geven😋

Edit: Nog even een toevoeging @Dahli je kunt het natuurlijk zo noemen maar het is niet correct..alleen met kersen is het een clafoutis. Met andere vruchten noem je het bijvoorbeeld een flaugnarde.

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
4 uren geleden, appelvrouw zei:

alleen met kersen is het een clafoutis

Ik dacht je doelde op het gebruik van chocolade, dat daar je twijfel over de benaming zat, vandaar. Hierboven wordt meer dan eens ander fruit gebruikt en blijft iedereen het over clafoutis hebben. Ook een mooi woord trouwens, flaugnarde 😃. Maar hoe het ook genoemd wordt, het zal allemaal lekker zijn.

aangepast door Dahli

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Mijn Mirabellen Clafoutis. Gisteren geplukt en nu een taart.
Mijn man vindt alleen de bodem wat sponsig. Ik zei: dat is een kenmerk van Clafoutis taarten.

Ik heb de taart na 15 minuten op 160 graden gezet, ging mij te hard.

En omdat ik nooit gewone melk in huis heb, alleen havermelk, heb ik de helft met slagroom gedaan. Misschien dat het daarom wat harder ging bakken.

Wel lekker voor een keertje, maar ik ga toch eens een andere proberen.


https://ohmydish.nl/recept/clafoutis-met-mirabellen

20250824_140750.jpg 20250824_143054.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.