appelvrouw Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Klop 4 eieren schuimig en voeg er 125 gram bloem,125 gram suiker en een kwart theelepeltje zout bij. Klop tot het beslag helemaal glad is. Voeg dan 200 ml melk toe. Klop nog even door tot het beslag glad is.Was 400 tot 500 gram morellen, haal de steeltjes eraf maar laat de pitten zitten, dat geeft de lekkere amandelachtige smaak aan de kersen. Verwarm de oven voor op 180 graden.Giet ongeveer een derde van het beslag in een dichte vorm en zet dat 5 minuten in de warme oven.Haal de vorm uit de oven (heet!) en verdeel de kersen erover, giet de rest van het beslag over de kersen. Zet het terug in de oven.De clafoutis is klaar als een mes in de taart gestoken er droog uit komt, dat duurt 30 à 40 minuten.Bestrooi de taart met poedersuiker en eet hem zo mogelijk niet helemaal koud. Je kunt ook de pitten eruit halen, maar dan is de smaak van de morellen minder uitgesproken. Je kunt de clafoutis ook met (grote) aalbessen of allerlei ander fruit zoals verse perziken, zoete kersen,(met minder suiker?) appels enzovoorts maken.de clafoutis komt oorspronkelijk uit de streek Limousin en wordt daar altijd met kersen gemaakt, hier in de Lorraine gebruikt men dus ook wel veel ander fruit..men eet het hier vrijwel alleen als dessert. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Dit is een hele gemene foto, en een héél gemeen recept... maagje gaat knorren... heeft heel veel zin om een hapje te proeven!!! Jammie dus!! Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 25, 2011 Author Share Posted June 25, 2011 Ja ik maak het vrijwel alleen maar in de "zurekersentijd", maar dan wel bijna iedere dag. Mijn buren die kippen hebben zijn er ook gek op ( en het is helemaal niet zo machtig..geen boter) en brengen me om de dag verse eieren en vragen dan hoopvol of er nog kersen in de boom hangen... Ik dacht het een dezer dagen ook met aalbessen te proberen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Lekker!!! Al regelmatig gemaakt, ook geweldig met verse vijgen: jummie jummie (waar is de jummie jummie smilie?) Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 O, dat lijkt me ook erg lekker Koert..heb je nog andere vruchten gebruikt behalve de vijg? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 vijgen of kersen of mix druiven/appel. Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 11, 2017 Author Share Posted July 11, 2017 Even dit recept naar boven schoppen..het zit op dit moment in de oven met kruisbessen ipv kersen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Heel benieuwd hoe het met kruisbessen smaakt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.