Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Op deze site las ik vorig voorjaar een recept voor het drogen van eierdooiers: http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php Mocht je dat niet kunnen lezen/openen dan klik je hier voor zijn eigen website: https://www.macsbbqpit.com/cured-egg-yolks/

 

En ik ga dat nu pas ook een keer proberen. Ik heb eierdooiers van eendeneieren genomen, vooral omdat ze wat steviger zijn dan die van kippeneieren. En dus minder kans op breken.

Ik heb 75% zout en 25% suiker genomen. Nu staan ze in de koelkast, en mogen ze er volgende week pas uit.

 

IMG874371321490797586.JPG

(hierna ging er nog een laag zout+suiker overheen. Voor zover dat in het bakje paste )

IMG874445321490797592.JPG

Geplaatst:

ik ben nooit nieuwsgierig.....

maar waarvoor ga je de dooiers gebruiken als ze gedroogd zijn?

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Ik ben benieuwd,ik had het al wel eens gelezen op een homesteadsite. Maar tot nu toe eigenlijk te laks om het te proberen.(ook omdat ik geen idee heb wat er na mee te gaan doen )

Geplaatst:

Ik had er ook al over gehoord, maar heb het nog nooit geprobeerd. Benieuwd naar wat je er allemaal mee zal doen. Als het de moeite is probeer ik het misschien ook wel eens.

Geplaatst:

Hmnnee. Mijn maag wordt een beetje queezy bij de gedachte aan gedroogde rauwe dooiers. (Kan ook liggen aan de net-wat-te-vette kibbeling van de lunch zojuist ) Ik sla dit topic even over hoor. Desalniettemin veel succes!

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Ben benieuwd of het lukt! Ik heb eigenlijk nooit eidooiers over, die heb ik juist altijd nodig. De vriezer zit wel vol eiwitten

Geplaatst:

Kun je eiwitten invriezen dan? Blijkbaar wel . Kun je ze daarna 'gewoon' gebruiken, ook om op te kloppen?

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

Ja, gaat prima

Geplaatst:

In de Foodies van April staat ook een recept voor het drogen van eierdooiers. Dit recept gebruikt alleen zeezout om te drogen.

Ik ben erg benieuwd wat het eindresultaat is.

Geplaatst:

net gedroogde abrikozen

Geplaatst:

Hi,

 

Wat bijzonder!! Zijn ze inderdaad zo hard dat je ze kunt raspen?

 

Waar gebruik je het voor/in?

 

Hoelang blijft het goed?

 

Gwen

Geplaatst:

Grappig, ik volg even mee. Maar inderdaad zoals Charly zei..ik krijg er nog niet echt een hongerig gevoel bij. Kan je de suiker/zout hergebruiken voor een tweede portie? O dat was natuurlijk helemaal vochtig geworden?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Ja, vochtig en wat slijmerig Misschien dat er om die eendeneieren wat teveel en stevig slijm zit. Wat handig is zodat je niet heel erg voorzichtig hoeft te zijn. Maar misschien ook niet zo snel en goed al het zout doorlaat. En het liet wat los na het afspoelen na het zouten.

  • 4 weken later...
Geplaatst:

Heel nieuwsgierig, maar ......................hoe is het nu met de dooiers afgelopen????

Geplaatst:
  • Auteur

Ze hangen nog. Ik heb van de week eens gevoeld, het doek plakt er nogal aan vast. Ik hoop dat ik dat los krijg, zal het door de extra slijmerige dikke laag van de eendendooiers komen? Ik durfde het nog niet aan om er echt aan te gaan pulken

Geplaatst:

Hoe lang zouden ze volgens de theorie moeten drogen Jorieke? Boeiend dit, nog nooit van gehoord! Mijn lief suggereerde al dat we maar advocaat moeten gaan maken als we een eieroverschot gaan hebben. Op zich een leuk idee maar ook nogal ongezond...

elizabet.nl

Geplaatst:

ik heb advocaat gemaakt, best leuk om eens zelf te maken

Geplaatst:

Ha,

 

De kaasdoek krijg je los door de stof aan de buitenkant met een nat doekje vochtig te wrijven. Dan hoef je niet te pulken en te trekken en je dooiers worden er niet nat van.

 

Ben heeel benieuwd naar het resultaat

 

Gwen

Geplaatst:
  • Auteur

@Elizabet: In het recept staat "2 weken of langer". Maar dan wel in je koelkast, lees ik net Ik heb ze in een koele kamer gehangen, zoals ik ook altijd doe met vlees en kaas enz.

 

Nou ik ga er van de week eens even bij kijken.

 

Bedankt Gwen, dat ga ik proberen.

Geplaatst:

Oeps, nou ja, je had het echt wel geroken als ze niet goed meer waren,en dan worden ze ,denk ik , ook donkergroen. Ik ben erg benieuwd hoe het wordt.Zelf ga ik me er niet aan wagen ,hoor.Ik maak er inderdaad wel advocaat mee

Geplaatst:

Vind eieren rauw not done.

En om ze dan ook nog te drogen, nee, je weet nooit wat die bacterien gaan doen.

Ik blijf liever gezond.

gr Mat

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.