Jorieke123 Geplaatst: 1 juli 2011 Geplaatst: 1 juli 2011 Ik heb nog geen appels in de sappan gehad, dus ik moet het nog proeven Maar alleen het laatste sap wat er uit komt, vind ik wat 'dik'. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
rombo319 Geplaatst: 1 juli 2011 Geplaatst: 1 juli 2011 In de oogsttijd van de appels en de peren is er bij ons in de Betuwe een mobiele sap-pers waar je je oogst kunt laten persen. In de plaatselijhke kranten staat dan waar deze pers opgesteld staat. Sap wordt gepaseuriseerd en in een vacuumpak van 5 liter gedaan. Kosten waren vorig jaar 5,- euro per pak. Niet erg goedkoop maar je hebt dan wel eersteklas spul van je eigen fruit en gegarandeerd minstens twee jaar houdbaar. Ik geloof dat je wel minimaal 60 kg. per keer moet brengen. groets,arrie Quote
hansm Geplaatst: 1 juli 2011 Geplaatst: 1 juli 2011 Ik vindt het echt leuk, en had geen idee dat het ook in Nederland wordt gedaan. Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 1 juli 2011 Geplaatst: 1 juli 2011 Mobipers toch? Had ik nou maar een enorme boomgaard Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
veuvecouderc Geplaatst: 1 juli 2011 Geplaatst: 1 juli 2011 Mobipers toch? Had ik nou maar een enorme boomgaard Je moet vragen of Hans een handeltje op zet. Als ie rond oogsttijd even op en neer naar z'n broer rijdt dan kan ie op de terugweg kilo's en kilo's fruit meenemen voor weinig. Niet alleen bij zijn broer vandaan maar ook uit de buurt bij zijn broer vandaan. Hier staat straks de krant weer vol met petit anonces: zo ongeveer alle soorten fruit puntgaaf 1,- euro de kilo en voor de gekneusde exemplaren (om drank mee te stoken of jam van te maken) betaal je 50 cent of een kwartje de kilo. Iedereen heeft hier namelijk een fruitboomgaard en iedereen heeft kilo's applen, kersen, mirabellen, pruimen, abrikozen, peren etc. En men kan het allemaal aan de straatstenen niet kwijt. En als ie nog ruimte over heeft kan ie gelijk een paar sappannen mee nemen. Ik zie dat ze op internet (NL) zo rond de 70 euro kosten. Hier betaal je de helft, vandaag nog een niet gekocht voor 35 euro (ik maak sap gewoon in mijn koperen pan en een vaatdoek). Voor 70 a 80 euro heb je hier een elektrische RVS ontsapper. Verder zou ik van appelen geen sap maken maar Cognac! Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
appelvrouw Geplaatst: 2 juli 2011 Geplaatst: 2 juli 2011 Mobipers toch? Had ik nou maar een enorme boomgaard Verder zou ik van appelen geen sap maken maar Cognac! Huh? Cognac wordt toch van druiven gemaakt? Je bedoeld vast Calvados ...ook erg lekker trouwens.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
veuvecouderc Geplaatst: 2 juli 2011 Geplaatst: 2 juli 2011 Hahaha ja dat bedoel ik inderdaad! Had zojuist de druif gekrent en had net staan mijmeren over een heerlijk glaasje Cognac, vandaar denk ik Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
appelvrouw Geplaatst: 5 juli 2011 Geplaatst: 5 juli 2011 Mobipers toch? Had ik nou maar een enorme boomgaard Je moet vragen of Hans een handeltje op zet. Als ie rond oogsttijd even op en neer naar z'n broer rijdt dan kan ie op de terugweg kilo's en kilo's fruit meenemen voor weinig. Niet alleen bij zijn broer vandaan maar ook uit de buurt bij zijn broer vandaan. Hier staat straks de krant weer vol met petit anonces: zo ongeveer alle soorten fruit puntgaaf 1,- euro de kilo en voor de gekneusde exemplaren (om drank mee te stoken of jam van te maken) betaal je 50 cent of een kwartje de kilo. Iedereen heeft hier namelijk een fruitboomgaard en iedereen heeft kilo's applen, kersen, mirabellen, pruimen, abrikozen, peren etc. En men kan het allemaal aan de straatstenen niet kwijt. En als ie nog ruimte over heeft kan ie gelijk een paar sappannen mee nemen. Ik zie dat ze op internet (NL) zo rond de 70 euro kosten. Hier betaal je de helft, vandaag nog een niet gekocht voor 35 euro (ik maak sap gewoon in mijn koperen pan en een vaatdoek). Voor 70 a 80 euro heb je hier een elektrische RVS ontsapper. Verder zou ik van appelen geen sap maken maar Cognac! Ik heb net inderdaad een stalen sappan gekocht voor 37,- euro hier bij de point vert.Geen alu meer in mijn siropen! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 5 juli 2011 Geplaatst: 5 juli 2011 Top Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Essie28 Geplaatst: 11 augustus 2011 Geplaatst: 11 augustus 2011 Welk cintroen zuur gebruiken jullie? Is dat gewoon zo'n citroenbolletje wat je in de supermarkt kan kopen? Hoeveel doen jullie daarvan in bv de jam of appelstroop? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 11 augustus 2011 Geplaatst: 11 augustus 2011 Met citroen zuur wordt een poedertje bedoeld. Volgens mij te koop bij de apotheek of brouwmarkt.nlIk gebruik wel eens een scheutje sap uit zo'n flesje, maar zeker niet bij alle recepten. Eigenlijk bijna nooit... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Thessa Geplaatst: 11 augustus 2011 Geplaatst: 11 augustus 2011 gisteren een tip gekregen van een profecionele jam maker, het citoen zuur of sap pas de laatste minuut mee koken ! de stoffen in de citroen zouden alle andere geleer midellen te niet doen, vandaar het denk ik ook mijn jam van de braam zo slap bleef.... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
harmony Geplaatst: 11 augustus 2011 Auteur Geplaatst: 11 augustus 2011 Ik gebruik regelmatig citroenzuur/citric acid in mijn jam, en heb nog nooit gehad dat het niet wil opstijven. Ik doe het meteen bij de rest, dus niet vlak voor het einde. Als je bij de apotheek citroenzuur wilt kopen, vraag dan eerst naar de prijs, deze verschilt nl nogal. Ik moest laatst 6 euro!! betalen voor 100 gram, schrok me een hoedje. Vorig jaar, bij een andere apotheek, betaalde ik nog niet de helft. Volgens mij is het bij een brouwwinkel goedkoper. Quote
jasmin Geplaatst: 11 augustus 2011 Geplaatst: 11 augustus 2011 Bij de toko's kan je het ook per kilo krijgen. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Petronella Geplaatst: 11 augustus 2011 Geplaatst: 11 augustus 2011 Goedenavond, Ik wil ook zelf appelsap gaan maken.De appels wil ik uitpersen in mijn sapcentrifuge maar hoe kan ik dan het beste verder gaan; moet het sap eerst verhit worden, moet er verder nog iets bijgedaan worden of kan het meteen in schone flessen en dan in de weckketel (hoelang dan?) Alvast bedankt voor jullie antwoord(en).Hoelang is dit sap dan houdbaar denken jullie. Groetjes,Ellen Quote
schimmeltje Geplaatst: 22 augustus 2011 Geplaatst: 22 augustus 2011 Met zo'n grote appeloogst als dit jaar wil ik ook appelsap gaan maken.Ik bezit een sapketel van Kochstar. Alles is mij redelijk duidelijk, behalve het (moment van) toevoegen van de suiker.Kan ik de suiker meteen bij de appels in de korf doen?In dat geval is de suiker gelijk opgelost in het sap en kan het meteen in de fles en is het klaar.Wie kan mij uit ervaring over dit detail informeren? Appelgroet,Theo Quote
Jorieke123 Geplaatst: 23 augustus 2011 Geplaatst: 23 augustus 2011 Sorry, ik zou het niet weten. Ik denk dat de suiker er dan misschien sneller of langzamer doorloopt/smelt, waardoor geen fles sap hetzelfde smaakt. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Ludo Geplaatst: 23 augustus 2011 Geplaatst: 23 augustus 2011 Ik denk dat je redelijk wat suiker weggooit omdat de pulp ook de suiker gaat opnemen en die pulp gooi je weg dacht ik..? Quote
Dennis29 Geplaatst: 23 augustus 2011 Geplaatst: 23 augustus 2011 Hoeft niet, pulp even door een draaizeef en je hebt appelmoes. Quote
harmony Geplaatst: 23 augustus 2011 Auteur Geplaatst: 23 augustus 2011 Op een hele sappan appels heb ik 300 g suiker gebruikt. Ik heb het er meteen overheen gestrooid bij het opzetten. Toen de appels al vrij zacht waren heb ik een keer voorzichtig geroerd. Quote
appelvrouw Geplaatst: 23 augustus 2011 Geplaatst: 23 augustus 2011 Ik zou de suiker er gelijk overheen strooien en de eerste liter sap weer over de vruchten gieten ( dat wordt toch al aangeraden ivm kiemvrij sap maken) dan verdeel je het aardig dacht ik. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
veuvecouderc Geplaatst: 25 augustus 2011 Geplaatst: 25 augustus 2011 Ik heb geen sapketel maar een hele mooie grote pan waar ik sap van maak van allerlei vruchten en ik heb nog nooit suiker toegevoegd. Gewoon de vruchten met een bodempje water opzetten, verwarmen tot ze het sap gaan afgeven en dan de hele bende of door een theedoek (helder sap) of door een vergiet (troepel dikker sap). Bijna al het puur nature sap dat ik zo krijg vind ik goed te drinken, het smaakt extra fris als het een licht zurig is. Maar stel dat ik sap overhoud dat mijn bezoek te zuur zou vinden dan zou ik na het zeven (door theedoek of vergiet) het sap teruggieten in mijn pan, het verwarmen en er dan wat suiker (naar smaak) doorheen roeren. De sap vervolgens warm/heet in je flessen gieten en klaar is klara! Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Jorieke123 Geplaatst: 26 augustus 2011 Geplaatst: 26 augustus 2011 Ja, zo doe ik het ook. Je kunt ook pas goed proeven of het suiker nodig heeft, als het is afgekoeld. Ik heb nu zo'n 18 liter sap staan (mn sappan heeft weer overuren gedraaid), en dat ga ik zo eens proeven. Is het goed, dan verhit ik het weer, en gaat het in de flessen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
greetje11 Geplaatst: 31 augustus 2011 Geplaatst: 31 augustus 2011 Ik kan de sappan lenen van een vriendin, als het bevalt koop ik er zelf 1. ik doe de geschilde en van klokhuis ontdane appels in de pan, ik krijg dan na verloop van tijd dus sap, en van die moes in de pan maak je weer appelmoes HOE doe je dat dan.Ik snap het niet helemaal, wie helpt me uit de droom. Quote
harmony Geplaatst: 31 augustus 2011 Auteur Geplaatst: 31 augustus 2011 @ Greetje, ik schil de appels niet en haal het klokhuis er ook niet uit. Ik deel ze wel in vieren. Appelmoes heb ik van het restant nog niet gemaakt Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.