Jump to content

Nieuw op dit forum


degma
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben degma; in mijn jeugdjaren had ik bij mijn ouders een bescheiden moestuintje. Dat is intussen meer dan 30 jaar geleden. Al die tijd heb ik eigenlijk niet meer de gelegenheid gehad om deze hobby te beoefenen.

Begin dit jaar werd ik echter eigenaar van een huisje met een tuintje ... en dat tuintje heb ik nagenoeg onmiddellijk deels "moestuinklaar" gemaakt (de vorige eigenaar heeft jarenlang alles gewoon zijn beloop laten gaan). Er werden bomen geveld, er werd gespit, geharkt, zelfs een kleine serre geplaatst.

 

Momenteel is de moestuin zo'n 8 bij 12 meter, uitbreidbaar tot 8 bij 30, volgend jaar misschien. Er staan aardappelen, rabarber, wortel, spinazie, aardbei, rode en gele zonnebloemen, braambes, rode bes, framboos, kruisbes, sla, snijbiet, rode biet, struikboontjes en één pompoen. In de tunnelserre staan 8 soorten tomaat en 3 soorten peper. Moet nog uitgeplant worden: venkel, prei, selder, klimcourgette en augurk.

 

De kruiden heb ik overwegend in bakken geplant: groene en rode bieslook, chocolademunt, Marokkaanse munt, koriander, oregano, dragon, tijm en rozemarijn. Er staat nog basilicum te kiemen.

 

Ik vind het behoorlijk opwindend dat je vandaag van elke groente veel meer variëteiten vindt dan pakweg 30 jaar geleden. Toen was een tomaat gewoon rond en rood; nu is dat enigszins anders. En mensen als Wim Lybaert laten je gewoon 'goesting krijgen' in tuinieren ...

 

Tuinpano54471496012285.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...