Jorieke123 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Had je de ieniemienie potjes (80 ml) ook gezien op de website? Daar ga ik zo stevia stroop in doen, en straks tomatenpuree. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Had je de ieniemienie potjes (80 ml) ook gezien op de website? Daar ga ik zo stevia stroop in doen, en straks tomatenpuree.Ja die zijn wel heel klein!De 160 ml potjes vind ik al erg klein. En stevia stroop, waar ga je dat voor gebruiken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Voor de vele kopjes thee die ik drink in de winter De goedkoopste ringen en klemmen koop je (voor zover ik weet) ook bij glazenpotten.nl.Ze waren laatst bij de welkoop in de aanbieding, en dan is glazenpotten.nl nog goedkoper. En verzendkosten heb je boven de 50 euro ook niet, en daar zit je (iig met potten) nog best snel aan. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 En hoe maak je die stevia stroop eigenlijk? Ik heb nu aardig wat staan maar ik heb geen idee wat ik er mee moet doen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Tja, ik ook nog niet. Ik heb maar wat gedaan, het moet nog blijken hoe het smaakt en hoe je het gebruikt (hoeveelheden).Dik wordt het niet, dus stroop is misschien niet het juiste woord. Maar zoet is het al wel! Ik heb flink wat blad in een pannetje onder water gezet (zodat alles net onder staat).Dat heb ik een paar keer aan de kook gebracht ('s ochtends, 's middags een keer, etc), en af en toe ook even flink gekookt. Daarna door kaasdoek, en het vocht dan nog een keer door een koffiefilter (meteen door een filter is lastig, met al die blaadjes). En dat heb ik nu net zo lang gekookt tot het (naar mijn idee) heel erg geconcentreerd was.En nu zit het in potjes, af te koelen. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Tja, ik ook nog niet. Ik heb maar wat gedaan, het moet nog blijken hoe het smaakt en hoe je het gebruikt (hoeveelheden).Dik wordt het niet, dus stroop is misschien niet het juiste woord. Maar zoet is het al wel! Ik heb flink wat blad in een pannetje onder water gezet (zodat alles net onder staat).Dat heb ik een paar keer aan de kook gebracht ('s ochtends, 's middags een keer, etc), en af en toe ook even flink gekookt. Daarna door kaasdoek, en het vocht dan nog een keer door een koffiefilter (meteen door een filter is lastig, met al die blaadjes). En dat heb ik nu net zo lang gekookt tot het (naar mijn idee) heel erg geconcentreerd was.En nu zit het in potjes, af te koelen. Denk je dat het lang houdbaar is? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Omdat ik niet helemaal tevreden was met hoe de potten gesloten waren (wel dicht, maar toch ook niet), staan ze nu nog in de weckpan. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Ik ben het maar gaan maken. Ongeveer hetzelfde als Jorieke. Het staat nu 20 minuten te koken en het is al heeeel zoet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Er zit wel een enorme zoethout smaak aan he? Maar dat geeft niet, in zoethoutthee Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Zoethout is de enige thee-soort die ik echt vies vind Maar ach, als je een lepeltje in een kopje thee doet proef je toch niet zo veel zoethout? Ik wist niet dat je het wecken ging, maar dan is het wel lang houdbaar toch?Morgen of overmorgen komt de weckpan en dan ga ik maar wecken oefenen met de stevia siroop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Ik wist het ook niet, maar ik had het nou eenmaal in weckpotjes gedaan (die van 80 ml). De vorige keer (met iets anders) trok het deksel daarvan goed vast ook zonder het wecken.... dus voor korte bewaring ook best goed. Eens zien hoe het nu gaat, ik ben alles een beetje aan het uitproberen. Ik had voor de zekerheid ook wat stevia gedroogd, mocht dit met de 'siroop' totaal mislukken  Ik maak hier even een apart topic voor aan! Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Ik heb het fornuis net maar uit gezet, als het afgekoeld is zet ik het in de koelkast. Wanneer morgen of overmorgen we weckketel komt ga ik verder met koken, zeven ect. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 7, 2011 Author Share Posted July 7, 2011 De potjes zitten nu veel beter dicht. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Ik heb het voor de helft ingekookt en gezeefd. Het is donkerbruin/groen, niet echt aantrekkelijk maar heeeeeel zoet!De weckketel is nog niet bezorgd, dus morgen komt die en dan kan ik het gaan wecken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 7, 2011 Author Share Posted July 7, 2011 Heb je het ook door een koffiefilter gedaan? Dan raak je die hele fijne korreltjes ook kwijt. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Nee, ik heb door een theedoek gedaan. Misschien ga ik het morgen nog filteren door een koffiefilter. Â Ik denk dat ik dit experiment ook met aztekenkruid ga maken, dat schijnt nog zoeter dan stevia te zijn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 7, 2011 Author Share Posted July 7, 2011 Ja, wil ik ook proberen, maar dat plantje is nu nog maar 1 takje Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Ik had het net even geproefd, maar het is echt mega goor geworden. Vies bitter smaakje zit eraan, meteen weggegooid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 Oh? Ook als je het ergens door deed? Thee ofzo? En is dat voor of na het wecken? Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Voor het wecken nog. Ik denk dat het iets te sterkt is geworden ofzo. Echt een heeel vies bitter smaakje , ik kan me niet voorstellen dat dat lekker is in de thee.En voordat ik het een dag in de koelkast had gezet zat dat smaakje er nog niet aan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frans Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Zou dat bittere smaakje misschien ontstaan door een chemische reactie door verhitting tijdens het wecken ? Een oplossing is dan misschien om het spul niet in te wecken maar in de vorm van blokjes te bewaren in de diepvries na ze eerst m.b.v. een ijsblokjesvorm ingevroren te hebben. EditIk zie nu bij de reactie van Dennis dat de bittere smaak al voor het wecken ontstaat. Nou ja , je hebt in ieder geval nu een alternatief voor bewaring. Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 Ik zal vanavond eens een kopje thee zetten met wat drupjes stevia oplossing. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hilde Posted November 15, 2011 Share Posted November 15, 2011 Tot voor enkele dagen was Stevia eigenlijk verboden in Europa.Gisteren hebben ze hier op het nieuws gezegd dat het nu toegelaten is.Een belgische chocolatier (zal al langer aan 't kokkerellen geweest zijn waarschijnlijk) gaat nu chocolade maken, gezoet met Stevia.Vermits ik hier ergens in de topic las dat het nogal bitter smaakt...De chocolatier zei op tv dat de Stevia nogal naar de bittere kant is (normaal dus) maar dat dat voor chocolade niet veel maakt omdat cacao uiteindelijk ook nogal bitter smaakt... Quote Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hilde Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Lang geleden had ik al eens over Stevia gehoord maar zoals gezegd het was verboden. Stiekem keek ik toch her en der want het leek me het ideale plantje om bv bij tomatensaus te doen (soms doe ik daar suiker bij om het zurige wat weg te halen).Uit volgend krantenartikel blijkt dat het nog steeds alleen maar toegelaten is voor producenten. Quote Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 De meeste moestuin-forummers hebben 1 of meerdere plantjes staan denk ik.. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.