Geplaatst: 22 januari22 Jan Als ik het goed begrijp is dat dus altijd de laatste reactie waarbij dat niet rechtstreeks kan. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 22 januari22 Jan Op mijn telefoon doe ik het zo: Stukje tekst selecteren, en dan klikken op het 'quote selection' wat dan in beeld komt. Dat ziet er dan zo uit: En het resultaat is dan: 3 hours ago, Tanja65 said: niet rechtstreeks dat dat stukje tekst op deze manier gequote wordt.
Geplaatst: 22 januari22 Jan 2 minuten geleden, Arja zei: Stukje tekst selecteren, en dan klikken op het 'quote selection' Yup! It worked, thanks @Arja. . * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 22 januari22 Jan Wil ik nog even aan toevoegen dat het heel vaak gewoon echt niet nodig is om iemand te quoten. Je kunt ook diegene even noemen en dan antwoorden of aanhaken. Tenzij het te quoten bericht natuurlijk al op een vorige pagina staat o.i.d. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 22 januari22 Jan Inderdaad en het is ook soms ook vermoeiend lezen. Maar nu even terug naar het brood, vandaag een hybride brood gebakken van 500 gram meel met 3 gram gist en 75 gram desem. Het brood moest vandaag klaar zijn dus heb ik zelf wat bij elkaar geknutseld en het resultaat is een heerlijk brood mooi gerezen. Met rode wintertarwe en half speltbloem half speltmeel. Maar de bepalendste ingrediënten voor de smaak zijn toch wel een theelepel gemalen steranijs ( dank @jootje) en een ruime theelepel vers sinaasappelsuiker dat proef je! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 23 januari23 Jan Ik heb scones gemaakt en wacht vol spanning op bezoek om ze te eten. Ze ruiken heerlijk!
Geplaatst: 29 januari29 Jan Vloerbroden met hazelnoot, gemaakt met een biga. Recept van Levine van Doorne.
Geplaatst: 30 januari30 Jan Ik ga straks weer eens proberen om stokbrood te bakken. Dat lukt bij mij nooit echt goed, maar ik heb een nieuw recept. Edit: Ik vind dat ze er knap uitzien. Hopelijk smaken ze ook lekker. 30 januari30 Jan aangepast door Rookie
Geplaatst: 31 januari31 Jan @Rookiehoe was de smaak? Ze zien er heerlijk uit in ieder geval. 31 januari31 Jan aangepast door Gitta
Geplaatst: 31 januari31 Jan We hebben er eentje op, samen met Franse kaasjes. Hij was heerlijk. Vanavond de andere, met courgette soep.
Geplaatst: 31 januari31 Jan Op 30-1-2025 om 10:22, Rookie zei: maar ik heb een nieuw recept Zou je dat misschien willen delen? Ze zien er zo goed uit! Ik zou het graag een keertje willen proberen.
Geplaatst: 31 januari31 Jan Natuurlijk. Het oorspronkelijke recept is voor drie stokbroden, ik heb het doormidden gedeeld. Ik zet hier het oorspronkelijke recept neer. Ik moet erbij zeggen, dat ik werk met de Amerikaanse maten. 1 eetl gist 1 eetl suiker 2 cups (2 x 250 ml) warm water 4 tot 5 cups gewone bloem ( 1 cup= ongeveer 120 gram) 2 theel zout 3 eetl olijf olie Mengen met de deeghaak in een mengkom voor ongeveer 6 minuten, begin met 4 cups bloem, de zijkanten van de kom moeten redelijk schoon zijn. Voeg eventueel de laatste cup bloem in delen toe. Daarna 30 minuten laten rijzen. Goed uitrollen, in drie stukken verdelen en strak oprollen tot een lange worst. Inkwasten met een ei/water mengsel en 20 tot 25 minuten in een 220 graden oven. Klaar!
Geplaatst: 31 januari31 Jan @Rookie Ik zal deze ook eens proberen, Ik had ook een andere, maar was voor mijn gevoel nog niet helemaal perfect.
Geplaatst: 1 februari1 Feb Ik heb het al heel vaak geprobeerd, maar ik vond deze echt goed gelukt. Misschien ook omdat de oven vrij heet stond.
Geplaatst: 1 februari1 Feb Waar ik ook net achter kom: Dit deeg is ook uitstekend geschikt als pizzadeeg! Dan denk ik ook gelijk, dat het ook een mooi deeg zal zijn voor kaneelbroodjes, misschien met een lepeltje meer suiker en een neutralere olie.
Geplaatst: 3 februari3 Feb Mijn tweede keer brood bakken uit het boek 'flour, water, salt, yeast' en ik ben best tevreden😄. Ik heb ooit eens eerder desem geprobeerd maar dat was niet zo'n succes. Ik merk dat ik door de uitgebreide beschrijvingen nu al beter weet waar ik op moet letten, dus een nieuwe desempoging komt nog wel😄.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.