Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

kruiden vijzelen


Dirk Dijkstra

Recommended Posts

Ik ben gek op kruiden, zeker uit mijn eigen tuin. Heb dan ook behoorlijk wat soorten staan.

En die wil ik consumeren natuurlijk.

Dat laattse lukt niet echt goed. Ik pluk de kruiden, b.v salie en rozemarijn en laat het goed indrogen. Dan ga ik het vijzelen en daar gaat het mis.

Het wordt gewoon niet fijn genoeg om daarna in een strooibusje te bewaren. I.h.b rozemarijn blijft heel grof. Ik heb het al enkele keren nog wat droger gemaakt in de magnetron maar dan gaat de geur er van af. Ik gebruik een stenen vijzel van de Ikea. Dus...............wie heeft advies

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Een ouderwetse handkoffiemolen tussen de knieën of aan de muur is ideaal voor grotere hoeveelheden. Er treedt geen verhitting van de kruiden op en je kunt de fijnheid van het maalmechanisme goed afstellen.

Schoonmaken voor je een ander mengsel wil maken met een handje rijst of een ander graan.

Het geparfumeerde meel dat je overhoudt (bewaren in een goed afgesloten potje) is heerlijk voor sausjes bij groentes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...