Indy Geplaatst: 12 juni 2018 Geplaatst: 12 juni 2018 Gekookte rabarber met een aardappeltortilla, en een rabarbertaart gemaakt.
Jeanne heijmans Geplaatst: 23 juni 2018 Geplaatst: 23 juni 2018 Al een paar keer Batavia sla gegeten uit eigen tuin,met de bieslook
Cupcakeje Geplaatst: 24 juni 2018 Geplaatst: 24 juni 2018 Bonen wok met erwtjes kapucijners, tuinbonen en peultjes, knoflook en biefstuk van de boer zijn tuin
Charly Geplaatst: 24 juni 2018 Geplaatst: 24 juni 2018 Bonen wok met erwtjes kapucijners, tuinbonen en peultjes, knoflook en biefstuk van de boer zijn tuin Lekker Cupcakeje! Wij hebben de afgelopen tijd ook veel kapucijners, tuinbonen en erwtjes gewokt: spekje uitbakken, bonenspul erbij. Mmmmm. Â Maar vanaaf de eerste naaldboontjes (cantare), gekookte nieuwe aardappeltjes met dikke ribben, volgens recept Appelvrouw. Heerlijk mals en lekkere combinatie! wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 24 juni 2018 Geplaatst: 24 juni 2018 21 juni was het echt koud hier en aten we boerenkool uit de vriezer ( opgewarmd..;o)) goh wat was dat heerlijk. Ik ga me toch een veld boerenkool planten dit jaar!! Vanavond spitskool uit de wok met een sjalotje en wat kerriekruiderij, sla idem met sjalot. We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎
Charly Geplaatst: 25 juni 2018 Geplaatst: 25 juni 2018 @Appelvrouw, Klinkt lekker hoor! Vries je boerenkool rauw in? wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 26 juni 2018 Geplaatst: 26 juni 2018 Jawel, wassen, drogen en van de nerven halen. Dan in een grote zak en kan je het zo fijnknijpen als het bevroren is.Gisteren de eerste aardappels Duke of York geroosterd met laurierblad en twee bollen knoflook in teentjes, de eerste Egyptische bietjes warm met dragon en gebakken uitje en de laatste sla, batavia, met de eerste sjalot gris. Alles uit eigen tuin!!      We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎
Charly Geplaatst: 26 juni 2018 Geplaatst: 26 juni 2018 @Appelvrouw Tnx! wees bevriend met kleine dingen
RobN Geplaatst: 27 juni 2018 Geplaatst: 27 juni 2018 Koolrabi, manmanman wat lekker zoete smaak zeg, 10x beter dan die vd groenteboer nog Onkruidmanager 1.0
Patrijs Geplaatst: 27 juni 2018 Geplaatst: 27 juni 2018 Gisteren vis tagine en vandaag van de resten van de tagine en wat extra tuinbonen ( en garnalen) een vissoep gemaakt.Toe clafoutis met frambozen, zwarte bessen en kruisbessen. Tussen de middag aardappel salade met peultjes. De moestuin van Patrijs
Erny Geplaatst: 28 juni 2018 Auteur Geplaatst: 28 juni 2018 Sla, sjalot, peultjes en sla en sjalotjes en peultjes en knoflook en kailan en nog meer sla...
Erny Geplaatst: 29 juni 2018 Auteur Geplaatst: 29 juni 2018 Oh... en gisteren de eerste drie eigen Padrons. Heerlijk, zoveel beter als wat de Lidl laatst verkocht (van Westland peppers) waar geen enkele hete tussen zat. Hier waren twee van de drie pittig. En net het eerste bordje vol Padronnetjes verorberd. Ook hier weer enkele pittigen ertussen en heerlijk van smaak.
appelvrouw Geplaatst: 30 juni 2018 Geplaatst: 30 juni 2018 Bordje vol.. De eerste serieuze courgettes en de tweede spitskool als rauwkost, in wok enz. Basilicum uit de kas. Sla uit de tuin met komkommer en zomeruitjes. En de kippen eten ook mee: salade van doorgeschoten little gem en buitenstekool bladeren We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎
Jeanne heijmans Geplaatst: 1 juli 2018 Geplaatst: 1 juli 2018 Morgen de eerste boterboontjes eten, moet ze morgen nog wel plukken met 30 graden. En de eerste komkommer erbij, lekker fris.
Jeanne heijmans Geplaatst: 2 juli 2018 Geplaatst: 2 juli 2018 Morgen batavia sla, natuurlijk met de nieuwe aardappels, en varkensrollade, wel op de sla een eitje van de kippen, en bieslook uit eigen tuin.
Goldfish Geplaatst: 8 juli 2018 Geplaatst: 8 juli 2018 Even als eerder deze week heerlijk gesnoept van de Siberische kiwibessen.
Jeanne heijmans Geplaatst: 8 juli 2018 Geplaatst: 8 juli 2018 Tja het is afgezaagd, maar van de week weer boter boontjes, Batavia sla met de bieslook,een komkommertje, maar de bietjes komen er ook aan.
appelvrouw Geplaatst: 8 juli 2018 Geplaatst: 8 juli 2018 Even als eerder deze week heerlijk gesnoept van de Siberische kiwibessen.Megajaloers ben ik. Ik heb ze nog nooit geproefd dus eh..als ze er over twee week nog zijn wil je er dan een meenemen? Hier: Pesto van amandelen met veel basilicum en gedroogde tomaatjes. De eerste echte lading tomaten met basilicum en olijfolie, courgettesoep met NZ spinazie. Spitskool gewokt. Kruidenthee. We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎
Anna3 Geplaatst: 9 juli 2018 Geplaatst: 9 juli 2018 (aangepast) Even als eerder deze week heerlijk gesnoept van de Siberische kiwibessen. Vertel! Kan je die nu al eten, onrijp? Of hoe zie ik dat ze rijp/goed zijn om te plukken? Ik lees alleen over rijpe vruchten in augustus/september? 9 juli 2018 aangepast door Gast
Patrijs Geplaatst: 9 juli 2018 Geplaatst: 9 juli 2018 Een stevige soep op basis van Lakenvelder en diverse tuinkruiden bouillon. Gevuld met gehaktballetjes, tuinbonen puree en afgemaakt met wat rode pepervlokken. Erbij een eigen broodje met tuinbonenhumus.   De moestuin van Patrijs
Goldfish Geplaatst: 9 juli 2018 Geplaatst: 9 juli 2018 Er is een ras (Sentyabraskaya a k a September Sun) dat pas in Sept geeft. De andere rassen zijn eind juli/begin Aug, maar ook al staan de mijne half schaduw.. met zulk weer is alles erg vroeg. De vruchten worden zacht, de schil raakt wat geribbeld en voor t weet liggen ze op de grond... dan zijn ze nog goed eetbaar meestal.
Aanbevolen berichten