Spitskool Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Een voorbijfietser kwam vandaag een stek afleveren in ruil voor een stek die ik hem dit weekend gaf toen hij ook al voorbij kwam vliegen. En dus heb ik een mini-stekje geruild voor een flinke fuchsia stek, met de mededeling dat de vruchten van deze (alle?) fuchsia eetbaar zijn. Goedgelovig als ik ben neem ik dat aan voor waar. Een ruil is altijd leuk, zeker als iemand er weer speciaal voor langs komt fietsen. En een snelle Google-zoekopdracht leert dat dat ook klopt. Er is zelfs een recept voor een fuchsia-taart. https://dier-en-natuur.infonu.nl/bloemen-en-planten/95819-fuchsias-ook-eetbaar.html Maar toch vermoed ik dat de fuchsia-vruchten niet te vergelijken zijn met andere bessen. Zijn ze eetbaar, zijn ze zuur, zitten ze vol met pitten? Heeft iemand hier ervaring mee? Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goldfish Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Volgens de overlevering zijn de vruchten een beetje vergelijkbaar met kiwi's maar dan kleiner en ook niet zo smakelijk. Maar goed ik heb mijn Boliviaanse variant die ik kocht tijdens de Tuinen van Beervelde een paar jaar terug grandioos laten verpieteren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastert Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 hallo, dat Fuchsia bessen te eten zijn, wordt steeds bekender. Bij Voedselbos_Arborealis zijn nu twee varianten te koop, waarbij de bessen redelijk zouden smaken. Zoals de Fuchsia Magellanica, alhoewel zelfs die op de site van PFAF als niet erg smakelijk beschreven wordt. Door Richard Jackson in het V.K. wordt een cultivar verkocht, die naar hun zeggen wel smakelijk zou zijn. De bessen zouden, zoals bij wel meer planten, wel goed moeten afrijpen, voordat ze smakelijk zijn. Ook de bloemblaadjes zijn eetbaar, maar naar beschrijven,nog minder smakelijk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitskool Posted May 8, 2018 Author Share Posted May 8, 2018 Een beetje wat ik al vermoedde dus. Ik weet niet welke variant ik heb, maar dat ga ik misschien nog zien. Voor nu mag de plant de tuin in, bij wijze van proef. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonvb Posted May 9, 2018 Share Posted May 9, 2018 Ik vond de bessen van mijn fuchsia best goed, helaas vorig jaar is de plant gestorven, plant stond nog in pot en blijkbaar was de winter toch te streng. Ik weet niet welk ras (denk dat het een soort magellanica was, gaf ook redelijk grote bessen). Ik ga er zeker één terug aankopen en dan uitplanten in volle grond. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitskool Posted May 9, 2018 Author Share Posted May 9, 2018 Waar gebruikte jij de bessen voor simonvb, at je ze zo uit het vuistje, maakte je er jam van of deed je er weer heel iets anders mee? Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonvb Posted May 9, 2018 Share Posted May 9, 2018 Confituur maar ook om zo te eten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.