appelvrouw Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 (edited) Of in boter: goed voor grotere snijbietstengels...1kg snijbiet4 tomaten1 sjalot80g boter1 kippen bouillonblok1 eetlepel gehakte peterselieDe snijbietstelen schoonmaken en in stukjes snijden, de draden er tegelijk bij wegtrekken ( sommige snijbietstengels hebben draden als bleekselderij.)Kook de snijbiet in water met het bouillontablet tot ze nog niet zacht zijn.(5 à 10 min.) Giet af. Smelt de boter en stoof het sjalot erin, en voeg de in blokjes gesneden tomaat en de snijbietstengels toe. Voeg zout en peper toe en stoof tot het allemaal gaar is. Bestrooi met de peterselie. Edited July 18, 2011 by Guest Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Gewokte snijbiet.Steeltjes afscheuren van het blad en in stukken snijden.(erg oude/houtige stukken weggooien of eerst even koken)Olie in wok verhitten. Steeltjes ui, knoflook en spaans pepertje paar minuutjes bakken.Daarna blad erbij en goed omscheppen.Peper en zout naar smaak.Ik vind dit simpele recept erg smakelijk. Het pittige van de spaanse peper doet het goed bij het aardse van de snijbiet. (appelvrouw, misschien kan je de titel van dit bericht aanpassen dan kunnen er meer snijbietrecepten staan.) Ik zal de snijbietpizza ook even erbij zetten. Quote Een mening is altijd vrijblijvend, soms aantrekkelijk, soms verwerpelijk, verstandig of dwaas, men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Pizza snijbiet.Pizzadeeg maken of kopen.Pizza even voorbakken (blijft het knapperig)Geen tomatensausBovenstaand recept maken en op de pizza leggen.Geitenkaas erover (geitenbrie of gewoon geraspte harde kaas, allemaal lekker)5 minuten in een hele hete oven.Eventueel aan het eind nog wat geroosterde pijnboompitjes erover en/of wat basilicum. Quote Een mening is altijd vrijblijvend, soms aantrekkelijk, soms verwerpelijk, verstandig of dwaas, men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Niet door vertellen hoor, maar op de tuin waar ik mag tuinen stond ook snijbiet, lichte kleur, dikke stelen, ik dacht, dat is veel te groot, hup, grootste bladeren eraf en op de composthoop! Kan het weer doorgroeien. En ben ik er op tijd bij om het te oogsten voordat het zo groot is en de stelen dik zijn. Maar ehhhh.....was gewoon andere snijbiet als die ik hier heb staan denk ik? Jeetje, het blonde in mijn haar komt heus van de kapper, maar het past wel bij me! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 @ Jootje: Heerlijk dat soort verhalen... Quote Een mening is altijd vrijblijvend, soms aantrekkelijk, soms verwerpelijk, verstandig of dwaas, men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Hoe ga je dat uitleggen? Of toch maar weer je haar verven Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Over twee weken een afspraak bij de kapper....denk dat het rossig word! Beetje herfstkleurtje, past goed bij dit weer! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Gisteren gemaakt: snijbiet-aardappelgratin Ik moest even wat restjes wegwerken. Voor 2 personen>Snijbietblad (vergiet met een kop erop)Aardappels in plakken (700 gram, even voorgekookt en evt ongeschild2 eieren, 200 room en 100 gram geraspte jonge kaas (klop eieren, roer room en kaas erdoor. peper, zout, paprika)1 ui en paar teentjes knof In wok of hapjespan paar lepels (chili)olie doenUi met knoflook fruiten Snijbiet wokkenAls dat klaar is aardappelen erdoor roeren als ook het ei/roommengsel.30 minuten in een oven op 200 graden Ik vond het erg lekker.Zou ook lekker zijn met wat ham of wat spekjes erdoor Quote Een mening is altijd vrijblijvend, soms aantrekkelijk, soms verwerpelijk, verstandig of dwaas, men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Zijn er nog meer recepten met snijbiet? Ik kan t hier al oogsten maar weet niet precies wat ik er mee wil doen. Alles ziet er lekker uit maar sommige dingen heb ik niet in huis om t te maken.Iemand nog recepten met weinig andere ingrediënten? Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Snijbiet met (zongedroogde) tomaten en mozzarella 500 gram snijbietVier zongedroogde (of verse) tomaten (in stukjes gesneden)1 uiknoflook naar smaaknootmuskaatbouillonblokje4 eetlepels olijfolie200 gram mozzarella BereidingUi snipperenSnijbiet wassen, uit laten lekken en klein snijden.In een wok de olie verhitten en hierin de ui (en knoflook) bakkenVoeg de stukjes tomaat toe en de snijbiet laat het op hoog vuur laten slinken en verkruimel het bouillonblokje erover.Strooi er nootmuskaat over.Snij de mozzarelle in dunne plakjes en verdeel die over de snijbiet. Lekker bij pastaTip:Je kunt ook een blikje tonijn uit laten lekken en dat meebakken met de snijbiet. Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Kinderen zijn hier dol op: Snijbiet ovenschotel met gehakt en ei Aardappel pureeSnijbietBoter 2 beschuitenGekookte eieren.Paneermeel Zout NootmuskaatGehakt. Maak zelf aardappelpuree of gebruik een zakjeWas de snijbiet en snijd ze kleiner, doe een klont boter in de pan, voeg de snijbiet toe en laat het slinken.Voeg zout naar smaak toe en bestrooi met nootmuskaat. Verkruimel de beschuiten doe ze over de snijbiet en doe er een klontje boter door.De gekookte eieren in plakjes snijden. Het gehakt rul bakken.Leg de snijbiet in een ingevette ovenschaal, verdeel de plakjes ei eroverHierop de helft van de puree leggen, dan het rulle gehakt en weer een laagje puree. Dek het af met paneermeel en hier en daar een klontje boter.Zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Kijk, daar kunnen we wat mee Thanx Meekje Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Ik hou van de snijbiettaart - ovenschotel met bladerdeeg bekleden- snijbiet klein(er) snijden, wokken met knoflook- even af laten koelen en daarna mengen met ei/(slag)room en zachte geitenkaas- mengsel op bladerdeeg mikken, eventueel nog nootjes (cashew of andere) erbij- gaar bakken in oven Yummie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Ja, die vind ik ook heerlijk, doe er alleen andere kaas door omdat m'n lief niet van kaas van geiten houdt zo jammer, ik wel! Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Mijn man vindt het ook niet heel lekker...maar kinderen en ik wel, dus man moet het onderspit delven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 snijbiet stoven (stengelreepjes 0,5 cm eerst, blad later) met een beetje roomboter en p&z&nootmuskaatpasta (penne) koken en tegelijk spekjes bakken, oude geitenkaas laten raspen door je vrouw/man na het onderspit gedelfd te hebben pasta opscheppen, beetje spek, beetje snijbiet, beetje geitenkaas, beetje sla met olie, citroensap, uitje, saliesnippers, wandelende ui stukjes, knflkjebeetje wijn, beetje leuke zwoele muziek.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.