Jump to content

Recepten met snijbietstengels


appelvrouw

Recommended Posts

Of in boter: goed voor grotere snijbietstengels...

1kg snijbiet

4 tomaten

1 sjalot

80g boter

1 kippen bouillonblok

1 eetlepel gehakte peterselie

De snijbietstelen schoonmaken en in stukjes snijden, de draden er tegelijk bij wegtrekken ( sommige snijbietstengels hebben draden als bleekselderij.)

Kook de snijbiet in water met het bouillontablet tot ze nog niet zacht zijn.(5 à 10 min.) Giet af. Smelt de boter en stoof het sjalot erin, en voeg de in blokjes gesneden tomaat en de snijbietstengels toe. Voeg zout en peper toe en stoof tot het allemaal gaar is. Bestrooi met de peterselie.

Edited by Guest

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Gewokte snijbiet.

Steeltjes afscheuren van het blad en in stukken snijden.

(erg oude/houtige stukken weggooien of eerst even koken)

Olie in wok verhitten.

Steeltjes ui, knoflook en spaans pepertje paar minuutjes bakken.

Daarna blad erbij en goed omscheppen.

Peper en zout naar smaak.

Ik vind dit simpele recept erg smakelijk. Het pittige van de spaanse peper doet het goed bij het aardse van de snijbiet.

 

(appelvrouw, misschien kan je de titel van dit bericht aanpassen dan kunnen er meer snijbietrecepten staan.)

 

Ik zal de snijbietpizza ook even erbij zetten.

Een mening is altijd vrijblijvend,

soms aantrekkelijk,

soms verwerpelijk,

verstandig of dwaas,

men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet.

Link to comment
Share on other sites

Pizza snijbiet.

Pizzadeeg maken of kopen.

Pizza even voorbakken (blijft het knapperig)

Geen tomatensaus

Bovenstaand recept maken en op de pizza leggen.

Geitenkaas erover (geitenbrie of gewoon geraspte harde kaas, allemaal lekker)

5 minuten in een hele hete oven.

Eventueel aan het eind nog wat geroosterde pijnboompitjes erover en/of wat basilicum.

Een mening is altijd vrijblijvend,

soms aantrekkelijk,

soms verwerpelijk,

verstandig of dwaas,

men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet.

Link to comment
Share on other sites

Niet door vertellen hoor, maar op de tuin waar ik mag tuinen stond ook snijbiet, lichte kleur, dikke stelen, ik dacht, dat is veel te groot, hup, grootste bladeren eraf en op de composthoop! Kan het weer doorgroeien. En ben ik er op tijd bij om het te oogsten voordat het zo groot is en de stelen dik zijn. Maar ehhhh.....was gewoon andere snijbiet als die ik hier heb staan denk ik? Jeetje, het blonde in mijn haar komt heus van de kapper, maar het past wel bij me!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Gisteren gemaakt:

snijbiet-aardappelgratin

 

Ik moest even wat restjes wegwerken. Voor 2 personen>

Snijbietblad (vergiet met een kop erop)

Aardappels in plakken (700 gram, even voorgekookt en evt ongeschild

2 eieren, 200 room en 100 gram geraspte jonge kaas (klop eieren, roer room en kaas erdoor. peper, zout, paprika)

1 ui en paar teentjes knof

 

In wok of hapjespan paar lepels (chili)olie doen

Ui met knoflook fruiten

Snijbiet wokken

Als dat klaar is aardappelen erdoor roeren als ook het ei/roommengsel.

30 minuten in een oven op 200 graden

Ik vond het erg lekker.

Zou ook lekker zijn met wat ham of wat spekjes erdoor

Een mening is altijd vrijblijvend,

soms aantrekkelijk,

soms verwerpelijk,

verstandig of dwaas,

men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Zijn er nog meer recepten met snijbiet? Ik kan t hier al oogsten maar weet niet precies wat ik er mee wil doen. Alles ziet er lekker uit maar sommige dingen heb ik niet in huis om t te maken.

Iemand nog recepten met weinig andere ingrediënten?

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Snijbiet met (zongedroogde) tomaten en mozzarella

 

500 gram snijbiet

Vier zongedroogde (of verse) tomaten (in stukjes gesneden)

1 ui

knoflook naar smaak

nootmuskaat

bouillonblokje

4 eetlepels olijfolie

200 gram mozzarella

 

 

Bereiding

Ui snipperen

Snijbiet wassen, uit laten lekken en klein snijden.

In een wok de olie verhitten en hierin de ui (en knoflook) bakken

Voeg de stukjes tomaat toe en de snijbiet laat het op hoog vuur laten slinken en verkruimel het bouillonblokje erover.

Strooi er nootmuskaat over.

Snij de mozzarelle in dunne plakjes en verdeel die over de snijbiet.

 

Lekker bij pasta

Tip:

Je kunt ook een blikje tonijn uit laten lekken en dat meebakken met de snijbiet.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Kinderen zijn hier dol op:

 

Snijbiet ovenschotel met gehakt en ei

 

Aardappel puree

Snijbiet

Boter

2 beschuiten

Gekookte eieren.

Paneermeel

Zout

Nootmuskaat

Gehakt.

 

Maak zelf aardappelpuree of gebruik een zakje

Was de snijbiet en snijd ze kleiner, doe een klont boter in de pan, voeg de snijbiet toe en laat het slinken.Voeg zout naar smaak toe en bestrooi met nootmuskaat. Verkruimel de beschuiten doe ze over de snijbiet en doe er een klontje boter door.

De gekookte eieren in plakjes snijden. Het gehakt rul bakken.

Leg de snijbiet in een ingevette ovenschaal, verdeel de plakjes ei erover

Hierop de helft van de puree leggen, dan het rulle gehakt en weer een laagje puree. Dek het af met paneermeel en hier en daar een klontje boter.

Zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Ik hou van de snijbiettaart

 

- ovenschotel met bladerdeeg bekleden

- snijbiet klein(er) snijden, wokken met knoflook

- even af laten koelen en daarna mengen met ei/(slag)room en zachte geitenkaas

- mengsel op bladerdeeg mikken, eventueel nog nootjes (cashew of andere) erbij

- gaar bakken in oven

 

Yummie!

Link to comment
Share on other sites

snijbiet stoven (stengelreepjes 0,5 cm eerst, blad later) met een beetje roomboter en p&z&nootmuskaat

pasta (penne) koken en tegelijk spekjes bakken, oude geitenkaas laten raspen door je vrouw/man na het onderspit gedelfd te hebben

pasta opscheppen, beetje spek, beetje snijbiet, beetje geitenkaas,

beetje sla met olie, citroensap, uitje, saliesnippers, wandelende ui stukjes, knflkje

beetje wijn, beetje leuke zwoele muziek....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...