Jump to content

Scheutvorming voorkomen door worteldoek?


JdS

Recommended Posts

Hallo allemaal, nog een vraagje. Ik wil graag framboos en japanse wijnbes planten in de volle grond (heb ze nu nog in potten). Is het mogelijk het stuk waar ik planten plant tot een bepaalde diepte (1,5 m?) te omringen met worteldoek? En zo te voorkomen dat er overal (bv. bij de buren) nieuwe scheuten opkomen? Vanaf welke diepte komen deze scheuten op? Als ik het doek tot iets dieper laat lopen, moet de plant toch binnen dit stuk blijven?

 

Alvast bedankt!

groeten JdS

Link to comment
Share on other sites

Jds, framboos kan je omringen met eender wat, zolang het niet doordringbaar is voor de wortels, zelfs met resten van plastiek platen, 30 cm in de grind moeten voldoen. Geen 1,5 m hoor !

japanse wijnbes moet je niet omringen omdat ze elk jaar nieuwe scheuten geven op dezelfde wortelstronk, ze kruipen dus niet voort. Tenzij je de lange stengels op de grond laat liggen. Op het einde ervan zetten ze weer wortel (is zoals "afleggen).

Link to comment
Share on other sites

precies, bovendien denk in niet dat worteldoek dat tegenhoud als ik zie dat aardbeien en soms gras zich ook al eens door het worteldoek heen nestelen....

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Verspreiding van zaad door de vogels buiten beschouwing gelaten natuurlijk. Daar kan je met worteldoek ook niet tegenin gaan. En wat worteldoek betreft, er zijn verschillende kwaliteiten in de handel. Ik heb ook stukken dichtgeweven en van een andere leverancier lichtgeweven (en goedkope). Niet verwonderlijk dat door deze laatste sommige wortels toch door kruipen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...