Jump to content

openen van een zakje zaad


advanbrunschot

Recommended Posts

Ik draai het zakje om zodat de onderkant boven wordt. Als ik de zaden eruit heb gehaald die ik nodig heb dan plak ik het zakje dicht met een plakbandje of vouw het dicht en zet het vast met een paperclip. Lastige zakjes zaad worden verpakt in een ruim gripzakje.

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Met een schaar een strook bijna afknippen zodat het leesbaar blijft. Zonder schaar scheur je het bijna af. De truc ik om het er niet af te scheuren/knippen. Vaak zit er nog een binnenzakje in, dat voel je wel. Dat kun je er later weer in doen. Dichtplakken net als hierboven, ik doe dat met afplaktape die je weer los kunt maken.

Link to comment
Share on other sites

Ik knip de bovenkant eraf en als daar alle informatie staat (soort zaad enz.) dan knip ik dat stukje bij en plak het met plakband op de verpakking.

Maar door het afgeknipte deel wat bij te knippen en op de verpakking te plakken, gaat geen informatie verloren.

Link to comment
Share on other sites

bovenrandje open knippen, alle zaadjes in een gripzakje doe en terugplaatsen in het zakje

ik vind trouwens de informatie op de zakjes maar erg summier dus meestal moet ik toch aanvullende informatie op internet zoeken.

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Bovenaan staat veelal de houdbaarheidsdatum. Zeker bij de zaden van Van der Wal.

Ik knip dus het zakje aan de onderkant open. Gebruik de benodigde zaden en vouw het dicht. (2x omslaan) en doe er twee paperclips op. Plakband vergaat na een paar jaar of je scheurt de informatie er de volgende keer af.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Erger mij ook elk zaaivoorjaar enigszins aan. Mijn oplossing is het zakje aan de zijkanten 1 cm open knippen ter hoogte van waar geen informatie staat aan de achterzijde, dan de schaar in de opening steken en alleen de achterzijde verder open knippen, zodat de voorzijde in tact blijft. Dichtplakken doe ik daarna niet omdat alle zaden bij mij rechtop in een lange zelfgemaakte bak overzichtelijk per zaaimaand worden opgeborgen. Bij kleine verpakkingen zoals van Tessgruun en zelf gewonnen zaad maak ik gebruik van een C6 enveloppe die ik dicht plak en waarvan ik aan een korte zijde een klein richeltje afknip, het juiste formaat voor mijn zaadgoedbak. Heb overigens nu (3-3-2019) speenplantjes over van enkele paprikasoorten. Wie interesse heeft en ze wil komen ophalen in zuidoost Brabant is welkom, laat maar weten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...