Jump to content

Dina


Dina

Recommended Posts

Mijn naam is Dina en ik heb een volkstuin in het westen van Overijssel.

 

De tuin is 10 m bij 10 m niet zo groot dus. Ik probeer me steeds meer toe te gaan leggen op permacultuur tuinieren. Dus niet meer spitten, maar mulchen of mijn leven ervan afhangt en meer planten aan te leggen die elkaar ondersteunen. En hopelijk helpt dit om ziektes en plagen te verminderen.

Komend seizoen wordt mijn vierde jaar. De foto's die je hier ziet zijn van juni vorig jaar. Intussen ben ik de tuin een beetje aan het veranderen. De bakken (zitten nu net fruitstruiken in, framboos en blauwe bes) die je hier ziet heb ik verplaatst zodat ik ruimte heb om een vijver te plaatsen en meer fruitbomen. Ik kan niet wachten om weer van start te gaan in het nieuwe seizoen. Het is super leuk om de foto's van de anderen te zien.

 

Groet,

Dina

Link to comment
Share on other sites

Erg bedankt voor het warme welkom nogmaals allemaal. @Fruitige Esther: ik heb nog niet zoveel ervaring met permacultuur. Ik was de twee jaar geleden al zo'n beetje half om begonnen, maar heb niet het hele jaar mulch gebruikt. Als ik iets geplant had liet ik de grond bloot en gebruikte ik mulch alleen als de wintermaanden eraan kwamen. Nu moet ik mezelf gaan aanleren om na het planten goed bij te houden dat ik de grond goed bedek met de juiste mulch (en zorgen dat het geen uitnodiging is voor te veel slakken). Ook ga ik proberen nuttige dieren (kikkers en hopelijk een egeltje) aan te trekken in mijn tuin.

Zodra ik de vijver heb gemaakt, zal ik nieuwe foto's uploaden.

Groet,

 

Dina

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...