Jump to content

Voorstellen van m&m's moestuin


Elfje77

Recommended Posts

Hi, Ik zal ons even voorstellen.

 

Wij zijn een koppel wat al een paar jaar moestuiniert. Wij hebben een stuk van 1000 m2, waarvan we nu 800 m2 gebruiken. De andere 200 m2 ga ik nu inrichten volgens het no-dig principe van Charles Dowding.

Verder probeer ik 12 maanden per jaar verse groenten en kruiden te kunnen oogsten uit de tuin. Hiervoor gebruik ik de kennis uit het boek 'the year-round vegetable garden" van Joseph de Sciose.

De groenten maak ik zoveel mogelijk in met mijn pressure canner en de jam en producten op zuur maak ik in met behulp van kokend water.

Vriendje houdt zich vooral bezig met aardappelen, aardbeien en spekbonen. Hij doet ook al het zware en grove werk. Dus spitten, glad harken en bouwwerken. Zelf hou ik mij bezig met het uitzoeken van de soorten, het zaaien, planten, experimenteren, inmaken en kennisvergroting.

Onze moestuin bevindt zich aan 2 kanten van een pad aan het eind van een klein moestuinencomplex. Aan de ene kant hebben we een kerstbomen en een kleine aardappelboer en aan de andere kant paarden, want dat stuk is te drassig om op te kweken. Bij het andere stuk hebben we ook paarden aan de ene kant en andere moestuiniers aan de andere kant.

De moestuiniers zijn vooral traditionele moestuiniers,, welke genieten van mijn geëxperimenteer Sterker nog, eerst dachten ze dat ik onzin uitkraamde, totdat ze zagen dat het echt zo was, zoals het hele jaar door sla hebben, voor de winter wortels zaaien, die zeer vroeg al geoogst kunnen worden, een tweede pootseizoen sjalotten. Niet dat ze het zelf nadoen, maar ze volgen het vol interesse en zijn zeer ondersteunend.

Helemaal biologisch zijn we niet, maar we proberen het zo natuurlijk mogelijk te doen, maar wel haalbaar.

Link to comment
Share on other sites

Alen dank voor het welkom.

We hebben de oude bokken al aan de aardbeien. Dat was al exotisch.

En volgens onze Groningse 70+, nog altijd actieve aardappelboer (een echte grote aardappelboer), hebben wij de perfecte moestuin. Als een Groningse boer dat tegen "import" zegt, dan doen we toch iets goed

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...