Jump to content

Nieuwe deelnemer


Karinuitdrenthe

Recommended Posts

Hallo allemaal. Ik ben Karin, 49 jaar, en woon met mijn man en hond, kippen en katten in Drenthe. We wonen in het buitengebied, hebben redelijk wat ruimte om het huis. Ik had jarenlang, in mijn vorige woonplaats, een flinke moestuin in de volle grond. Konden we jaarrond van eten. Nu is het anders. We hebben een boomgaard met 9 hoogstamfruitbomen. Troffen we zo aan toen we dit huis kochten. Verder een moestuinbak van 1 m2. 125 Keer zo klein als mijn vorige moestuin Tot mijn grote verbazing kwam daar veel meer oogst uit dan ik verwachtte! Gisteren is bak nummer 2 gearriveerd plus een aantal kleine potten en zakken voor kruiden, tomaten en wat aardappels. Ik vind het tuinieren in bakken erg leuk. Daarnaast wil ik een kas aanschaffen. Ik werk fulltime, hou van het buitenleven, reizen en lees graag. Het moestuinieren is bij mij in de loop der jaren verschoven van “alles zelf telen” tot “zaaien wat ik leuk vind, bijzondere dingen proberen en m’n tuinbonen bij de groenteboer kopen” Ik vind het leuk om uit te wisselen met elkaar, heb regelmatig zelf vragen en anderzijds weet ik ook zelf veel over moestuinieren. Leuk hier te zijn, en vast tot spreeks op het forum!

Link to comment
Share on other sites

Trouwens, hoe is het om van groot naar kleiner te gaan? Wij hadden een erf van 650 m2 en zijn over gegaan naar 12000 m2. Nu eten we zoals jullie eerder het jaar rond uit de tuin. Ik zou niet weten hoe ik me zou voelen daar op terug te moeten komen....

Link to comment
Share on other sites

Welkom Katrin!

rorror.png

Gebreksverschijnselen in paprika of pepers

18 gewassen gebreksverschijnselen (english only)

Heb je oude moestuin-, chilipeper-, voedingsstoffen-, plantphysiology boeken over die je niet meer gebruikt? Dan ontvang ik deze graag als donatie. Stuur mij een privebericht voor de adresgegevens. Boeken worden gebruikt als naslag werk om antwoorden te geven, en voor de ontwikkelen van de encyclopedie voor op deze website. 

Link to comment
Share on other sites

Dank! Om van groot naar klein te gaan bevalt prima. De grote moestuin was niet bij huis, was een volkstuin. Onze huidige gewone tuin/erf is 2900 m2, waar ik dus nu twee moestuinbakken in heb, plus potten en bakken én een kas op komst. Op dit moment mis ik het zelfvoorzienende wel een beetje en ben alweer plannetjes aan het maken voor uitbreiding. Maar voorheen was het vooral een grote klus, terwijl het nu ook leuk mag zijn en het niet meer m’n eer te na is ook groente in de winkel te kopen. Een wat relaxtere houding zeg maar. Dat bevalt me heel goed!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...