Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2020

Featured Replies

Geplaatst:

Lekker Jeanne! Wij zijn begonnen aan de vriezer groente vandaag noodles met Veldvarken reepjes en asperges alles uit de wok. En ook nog courgettesoep van de gepureerde courgettes die we in yoghurtemmertjes hebben ingevroren. Beviel goed!>

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Spruitenstamppot.

Niet eerder gegeten nog. Had nog maar een klein beetje spruitjes, dus wat blad en losse spruitjes er bij gepakt.

Alles ongeveer door de helft gedaan...was genoeg voor twee man.Receptje is van internet.

We vonden het zeer smakelijk! Erbij hadden we een veldvarkenworst...ernstig lekker ook!

8AA8BE52-124F-4667-AD5F-7095D7330CB162171580839336.png

Geplaatst:

Boerenkool en courgette op olie en azijn. Alles verwerkt in een soort nasi.

Geplaatst:

@ jootje:

Leuk recept. Is ook goed op te variëren. Appeltje erbij en ipv nootmuskaat kerrie.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Ja dat lijkt me ook heerlijk. Goed idee het aan te vullen met blad, zo heb ik veel eeuwig moes dat ik wel kan gebruiken en weinig spruiten, nog anderhalve portie denk ik. Ik heb pompoensoep met kerrie gemaakt en dat eten we vanavond met een broodje en wat gehakte kruiden, kervel, peterselie en venkel van alles een minibeetje want het is nog niet erg aan de groei.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Doperwten, de vriezer wordt al leger. Er bij Texla's uit de oven en ketch-up uet.

Geplaatst:

Hutspot van onze eigen wortels met stoof van hertenvlees en ui. Hmmm

Geplaatst:

Net nog een krop sla uit de moestuin gehaald, samen met een radijsje, was wel een dikkerd geworden.

~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Geplaatst:

Gisteren: Heerlijke mozzarella van de Stoerderij in Brabant, met tomaatjes (niet uit eigen tuin) en met (berg)basilicum uit de vensterbank.

 

IMG021058891581320090.JPG

 

En ik heb gestoomde broodjes gemaakt, maar ze willen nog niet zo goed open (om ze daarna te vullen), dus ik moet nog even oefenen.

 

IMG021270631581320132.JPG

Geplaatst:

bluekuripompoencurry, want die begon in te storten,

deels uet, zó:

 

 

P210115879671581394497.JPG

Geplaatst:

Rucolááááá Heeft zichzelf uitgezaaid en wegens afwezige winterse temperaturen nu al op oogstgrootte.

 

Robo, Is het een soepje geworden? En wat ligt er in het schaaltje: Koriander, karwij, suiker (zout)?, komijn?

Geplaatst:

Pizza uit een hout gestookte oven, aangeblazen door Dennis.

Met saus er op uet.

 

2020021517124328611581786377.jpg

Geplaatst:

Heel veel uet gegeten, maar steeds niet aan toegekomen te posten.

 

Gisteren aardappelsalade met waterkers en peterselie en heel veel eigen eitjes. De gerookte zalm was ook spectaculair en ging kaal op... 2,5 kilo! Wel met feestbezoek moet ik zeggen, anders was het wel erg veel van het goede. Ook nog goed gekomen met het ontzouten en drogen.

 

0e14b3abd309df894cd440550689f6f2.jpg

Geplaatst:

Dinsdag eet ik weer boerenkool.heb nog 3 zakken.op naar de volgende oogst

Geplaatst:

Uit eigen kippenhok: eitjes met wat eigen kaas en chilivlokken. Het kleinste eitje ooit ging naar de dochter. Dag moest.

 

a83020a7026be0d9b9dd83359062a53d.jpg

 

Vanavond gaan we tr spinazie met ei eten. Met 3 eitjes per dag gaat het ineens weer hard.

Geplaatst:

Gisteren een stamppot van winterpostelein en Texla aardappels

Vandaag de laatste pastinaken

Geplaatst:

Van eigen maak: Tarhana corbasi, een soep waarvan je de basis maakt met oa yoghurt, tomaat en bloem met gist en dat laat fermenteren. Vervolgens gebruik je de poeder voor soep. Ter illustratie: toen mijn ouders dit jaren geleden voor het eerst maakten, riep ik ze om te zoeken naar de dode rat in de garage 😂 🤣 Dat proces stinkt me toch een partijtje! Maar de soep is heerlijk. Lastig uit te leggen hoe dat smaakt. 
 

dat dus en een restje van een Turks bonengerecht. had gehoopt dat dat samen met een salade wel kon.  Bleek toch minder dan ik dacht, dus ik ben nog pasta van Cupcakeje aan het maken. Het deeg is helaas zoutloos. Jammer. 
 

Daarnaast salade met de befaamde geroosterde paprika’s en heel veel dille in de yoghurt erbij. Mijn voorraad nadert zijn einde, dat staat wel op de inmaaklijst voor deze zomer. 

 

eet ze allen! 

Geplaatst:

O die zalm! helaas zwemmen die niet in onze beek. 

Noodle soep met early purple sprouting topjes. Vanavond rode zuurkool in wijn en appelsap op de houtkachel gekookt.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Peter en Anna over de vloer gehad hier, en ze hadden een pompoen-quiche bij zich :) 

Peter heeft er nog een salade bij gemaakt met daarin o.a. onze gerookte kip en wat gekookte eitjes. Lekker eten en gezelligheid :D 

Geplaatst:

Quiche met prei, peultjes en doperwten uit de tuin.

Er bij salade met winterpostelein. 

 

Geplaatst:

Ik had heel veel kleine pompoentjes en na het rooien van de planten bleek er buiten het hek een mega pompoen te groeien. Die is geslacht en al meerdere dagen pret van!

Risotto met geroosterde pompoen met knoflookpasta gegeten, heel lekker! De selderij en peterselie ook trouwens uet.

Gisteren met een helft pompoensoep gemaakt met gember en komijn. Ook heel lekker.

 

Vandaag maak ik een hartige taart met geitenkaas en het restant van de pompoen. Wel voor morgen overigens. Had Petra ooit naar de moesdag meegenomen. Verrukkelijke quiche vind ik dat. Vandaag eten we pizza’s. Met geroosterde paprika en aubergine en gekochte mozzarella. Ook heel lekker!

 

 

Ps: it is I, Mellie. Mijn Tapatalk naam was met registratie ooit lang geleden Knofje en kennelijk kan ik hier onder Mellie niet meer posten... heel bijzonder allemaal.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.