Jump to content
angela

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2020

Recommended Posts

Asperges, natuurlijk asperges. Van onze nieuwe derde rij mogen we enkele oogsten. De eerste rij uit 2005 geeft nog steeds prima asperges, zo ook de 2e rij uit 2010. Om de dag dus een flinke portie, we beginnen al weg te geven.
Friet uit eigen tuin erbij, Lie heeft een tien tal kilo bintjes voorgebakken en ingevroren, en de elfde kilo aten we op. En dan nog tonijn uit blik, aangemaakt met yoghurt en mayonaise en een tomaat plus een flinke berg verse kruiden: basilicum, venkel en bieslook.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recept pompoenbrood van de post hierboven:

 

https://www.pompoensoep.com/pompoenbrood.html

 

Alleen heb ik em natuurlijk weer niet helemaal volgens recept gemaakt.

 

Afwijkingen:

- pompoenpuree heb ik gedeeltelijk kleine stukjes in laten zitten. Gaf leuk effect na afbakken

- heb een ietsje koekkruiden toegevoegd. Echt snufje maar. Als ondertoon. Volgende keer voeg ik ook inimini hoeveelheid sinaasappelschil toe. Denk ik

- suiker heb ik met de droge delen gemengd. Wilde het gist meer activeren

- zout was ik vergeten dus heb ik pas bij de laatste keer kneden toegevoegd. Evenals een paar handen pompoenpitten. Want dat leek me een goede combi (en dat was het ook icon_e_smile.gif.7c1dcfe198e47ff038664eaa67c55068.gif )

- Ik heb vrij gevormd brood gebakken, zoals je ziet. En onderin de oven een lasagneschaal met water gezet, direct al bij het voorverwarmen, zodat het goed mee-warmt. Die bak water blijft er gedurende het hele bakproces staan

- ik heb de oven wat 10 graden heter gezet en het brood een uur en 5 min in de oven gehad.

 

Maar verder dus precies zoals het recept. icon_lol.gif.62f1b1adc14376e661553f198f1dfbcd.gif

 

Smaakt erg lekker. Wel wat zoet. Ik ga een volgende keer ipv 150 gram suiker 100 gram toevoegen denk ik. Hoewel ik nu geen pompoenen meer heb tot ergens eind dit jaar icon_e_wink.gif.1e2577195084b855bca49616db0eff95.gif

 

Volgende week ga ik uienbrood bakken. Want die moeten ook op!

 

Edit: Mmm. Zo veel asperges al, Appelvrouw. Lekker hoor. Hebben jullie de klassieke witte, of ook de groene?

Ik heb ook veel frietjes ingevroren. Super-tip. Dank nog!

 

Zelf had ik vanavond overigens nog weer wat rösti-rondjes. Beetje opgebakken van gisteren. Met een enorme klodder tuinkruidensalade/saus. Smaakte best!

  • Like 1

wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Jorieke123ja, had ik ook gevonden, de engelse site zegt eetbaar, de bamboesite zegt van niet... deze lijkt me wel betrouwbaar: linkje

wij hebben bamboe in de buurt, daar neem ik elk jaar wat stengels van voor de bonen maar de soort kan ik niet bepalen

Edited by RobO

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Wraps met daar in uit de tuin:

 

Mais, (droog) bonen, prei (gekregen), snijbiet,  rucola, pepers en tomatensaus.

Edited by Patrijs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze: https://marielleindekeuken.nl/2019/09/28/chicken-tenders-honing-mosterdsaus/  Met hier en daar een aanpassing (geen panko, wel paneermeel, geen tabasco ook. En geen honing mosterdsaus)

En frietjes van een paar van de laatste agria's, en uiteraard wat groene asperges. :thumbup:

 

Een boel pannen en borden en kommen gebruikt weer. Wie komt afwassen? 

 

Gisteren een diepvriespizza, maar dan wel zelfgemaakt. Met ook weer groene asperges er op (die zijn er vers opgegaan, en meegebakken. Niet bevroren..)

Edit: en daarbij een salade van gebleekte zeekool en mineola. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aardappelgratin met lamskoteletjes, nuet , asperges uet en een salade van spinazie, sla en sjalot, dragonazijn, alles uet.

Was toch een partij lekker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Broodjes voor het ontbijt!
ca058901c3d2956cd4b3287034943c97.jpg

Zoooo goed gelukt met eigen jam opgepeuzeld. Pruim en frambozenjam en met gekochte kaas en kersenjam. Overheerlijk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

raapstelen, stamppotje met geroosterde hazelnootstukjes en raapsteelkippensoep

(de laatste uit de kas want die moet leeg voor de rode rakkers)

Edited by RobO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet gegeten maar gedronken (eigenlijk op dit moment aan het drinken): mojito met munt uit de tuin. 

IMG_20200501_202735.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmmmm een zalm gerookt. Was 1.124 gram. Veel te veel zei de man. Ik vroeg of hij onze kinderen kende. Er is 1,5 nou vooruit, misschien 2 eetlepels over. Hij was heerlijk maar die kinderen van mij.... die aten 2 X zo veel dan wij! Kerntemperatuur van 55 graden is perfect. 0dad3aca8244cdb415563bdd80660848.jpg


Salade uet maar dat doen we inmiddels al zo lang. De dille voor de zalm was trouwens ook uit de tuin en de bieslook, knof, bouillonpasta, knoflookpasta en peterselie door de maissoep ook.
Heerlijk gegeten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

laatste vriezerspul, tuinboon met uitgebakken spekjes uit Zelhem, toplekker

rabarber, met yoghurt, volle bio tegenwoordig vanwege veel lekkerder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salade met geroosterde asperges en ingemaakte 'verhoute eindjes van de asperges'.20200505_194135.thumb.jpg.495632cf4ea74316087f4a04b99c129a.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker Grork!

Hier zelf pasta gemaakt en kip gerookt. Het was waanzinnig. Zit nog te watertanden als ik eraan denk. Heeeeeeerlijk. Gorgonzolasaus voor papa (en een klein beetje voor mama) en tomatensaus voor de rest. Salade uet met veel kruiden, want zonder salade heb je geen maaltijd gehad.

183f399ee905502e4d89b3a4cda700f0.jpg

5486511a2799f536d2f86f7c960cae5f.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oeh dat ziet er heerlijk uit en klinkt ook erg lekker! 😋

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag weer gebakken... zó goed bevallen deze bolletjes!

e6325bdb667fddf73e70a2bc95207cc3.jpg


Die met maanzaad is favoriet bij de kinderen, dus die waren als eerste op en niet op de foto. Ik vond die met zonnebloem het lekkerst. Vorige X had ik alleen sesam, maanzaad en naturel. Die naturel is afgevallen. Niet dat dat niet lekker was hoor, maar dit is een stuk lekkerder!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...